Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

torstaina, joulukuuta 26, 2013

Valmis! :)

Reilu vuosi sitten syksyllä äitini löysi lähetyksen myyjäisistä Ateljé Margarethasta peräisin olevan ristipistopakkauksen, jonka joku oli sinne nähtävästi myyntiin tuonut. Ihan muutamalla eurolla äiti sen sieltä osti. Hän ei kylläkään itse tee ristipistoja, mutta toi sen minulle, että josko minä haluaisin sen pistellä. Sanoin, että kyllähän minä sen pistellä voin, mutta aihe ei ole sellainen, että haluaisin sen itselläni pitää. Sen sijaan mallissa olevan mansikkakorin vuoksi se voisi hyvin sopia äidilleni, joka on koko ikänsä kasvattanut mansikoita ihan myyntiinkin asti. Sovimme sitten äidin kanssa, että tekisin liinan hänelle 70-vuotislahjaksi. Hassulta kyllä tuntuu antaa lahjaksi jotain, jonka materiaalit lahjan saaja itse on ostanut, mutta mieluummin annan jotain itse tehtyä kuin ostaisin krääsää kaupasta. ;)

Hyvissä ajoin sain tämän valmiiksi - omassa perhepiirissä pidettäviin juhliin on vielä puolitoista viikkoa aikaa, ja varsinaiseen syntymäpäivään tasan kaksi viikkoa. :)

Mansikkakori-liina
Tehty ajalla: 3.7.-25.12.2013
Malli: Ateljé Margarethan valmispakkaus, valmistaja Anchor/Idéna
Kangas: Valkoinen aida 14 ct (5,4 ruutua/cm)
Langat: Pakkauksessa 19 väriä, Anchorin
Koko: n. 32x100 cm (koko liina), pistoja 130x175/pääty
Viimeistely: Liina
Muuta: Äidille 70 v 


Tämän liinan vaiheita on seurattu blogissani parin viime kuukauden aikana niin tiiviisti, ettei tästä oikein ole enää kummoisempaa sanottavaa. Omanlainen kokemus oli pistellä jotain tällaista, johon tulee sama kuva kahteen kertaan.

---

Nyt, kun liina on pistelty, haluan antaa tämän samaisen ristipistomallin eteenpäin jollekin blogini lukijalle. Kangasta ei tule mukaan, mutta ylijääneet langat pistän mallin kaveriksi. Niistä ei tosin riitä ainakaan kokonaiseen liinaan, mutta saattavat riittää yhden tuollaisen kuvan pistelemiseen, ainakin osa langoista riittää. Langat ovat Anchorin, ja mallin mukana löytyy niille myös numerot, joista näkee mitä värejä ovat. Mallissa on myös DMC:n langoille numerointi. Itse malli on vähän revennyt taitosten kohdalta, mutta siitä saa vielä selvää, jos käsittelee mallia varoen. Eli jos haluat tämän mallin ja ylijääneet langat itsellesi, niin laita ensin viesti kommenttilaatikkoon ja sitten postiosoitteesi sähköpostina: marska_77@yahoo.com . En halua tästä rahaa tai mitään muutakaan vastineeksi, maksan myös itse postikulut. Kunhan vain saan laittaa hyvän kiertämään, jos jollekin kelpaa. :)

---

Tänään on Tepon päivä, minkä kunniaksi on ihan pakko laittaa tietenkin yksi biisi Jaakko Teppoa:


Olen viime aikoina "juutuupannut" blogiini sen verran kyseisen herran tuotantoa, että on jo pakko antaa tälle touhulleni jokin selitys. ;)

Kun olin lapsi, isälläni oli Jaakko Tepon kasetti "Ruikonperän multakurkku", minäkin sitä tietysti sain silloin kuunnella. Yksi suosikkini oli "Hilma ja Onni", jonka laitoin blogiinkin muutama postaus takaperin. Lapsena nauroin erityisesti fraasille: "Kuokkavieraaks' meinaan mennä minä päissään, kostan Hilmalle ja pierasen häissään." ;) Toinen lapsuuden suosikkini oli tämä nyt kuultavissa oleva "Kervisen kinkerit", koska siinä lauletaan: "No, penkillä nukkui jo pikkuinen Ville, oli luoja antanut kikkelin sille." :D Erään kerran noin 5-6-vuotiaana mentiin naapurin lasten kanssa minun isäni pakettiauton koppiin, jossa soitin heille autoradiosta tätä kappaletta, tai oikeastaan vain tuota yhtä fraasia uudelleen ja uudelleen. Lopulta painelin kelausnappeja niin, että sieltä toistui vain se yksi tietty sana peräjälkeen. No, eihän se vehje siitä kikkelin eestaas räpläämisestä tykännyt, ja nauha meni lopulta ihan sylttyyn laitteen sisälle, ja kasetti saatiin sieltä ulos vain ruuvaamalla koko radio auki. En saanut sen jälkeen vähään aikaan kuunnella Jaakko Teppoa... ;)

Omien poikieni juttuja kuunnellessani olen hymyillyt itsekseni, että tietyssä iässä nuo tietyt jutut näyttävät naurattavan lapsia sukupolvesta toiseen. Vaikka omasta puolestani voin sanoa, että kyllä ne pierut ja kikkelit naurattavat vielä näemmä 36-vuotiaanakin. ;) Onneksi on YouTube! :)

Hauskaa Tepon päivää kaikille! :)

ps. Oletko jo lukenut tämän päivän Ylen uutisista tämän käsityöaiheisen jutun? :) Siinä on kädentaidon laji, jota ihailen suunnattomasti, koska itselläni ei riitä noihin kärsivällisyyttä... ;)

20 kommenttia:

 1. Tuo "Ruikonperän multakurkku" on minulle sukua, -äitini tätintytön poika ....kaukaa haettu, mutta sukua kummiskin;)

  Hui kauhistus, että meillä on livakat/jääkelit....kaikki tiet ja pihat jäätä,jäätä :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vau, onpa hienoa tuntea blogin kautta Jaakko Tepon sukulainen! :) Jos nyt oikein laskin, niin eikös hän ole pikkuserkkusi? Täälläkin on liukasta, mutta onneksi on myös hiekotettu, ja kävelykepissäni on piikki, nin pysyy jotenkin pystyssä. :)

   Poista
 2. Voi Mari kun liinasta tulikin kaunis. Kiva kun annat sen äidillesi. Ja on arvokas lahja, kun työtunnit laskee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Toivottavasti liina pääsee myös äidin pöydälle, eikä kaappiin niiden kaikkien aiemmin tekemieni liinojen seuraksi... ;) (äiti ei tahdo raaskia pitää käsintehtyjä liinoja pöydällä, etteivät ne vaan sotkeennu... :) )

   Poista
 3. Juu kaunis on liina ja kiva idea laittaa ohje kiertoon. Itselläni on ohjeita yllin kyllin, enkä ole enää pitkään aikaan tehnyt ristipistoja, joten en pyydä ohjetta itselleni. Minullakin on sukulaisia, jotka eivät raaski käyttää saamiaan käsin tehtyjä lahjoja: se on minusta sääli. Käsillä tekijä saa suurimman kiitoksen työstään, kun näkee työnsä käytössä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Onhan sekin tavallaan käsityön arvostamista, ettei raaski sitä käyttää. :) Itse kuitenkin pyrin tekemään käsityöt käyttöä varten, enkä pelkäksi koristeeksi. Tämänkin liinan voi pestä huoletta pesukoneessa, jos sattuisi vähän kahvia siihen läikkymään. Ja mitä sitten, jos tahriintuu, saahan ne elämän jäljetkin näkyä. :)

   Poista
 4. Wau miten kaunis ja suuritöinen. I H A N A

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Onhan tähän jokunen työtunti käytetty, kun vain jaksaisi blogiteksteistä kaivaa, montako tuntia tähän meni. Jokainen pistelyhetki on kyllä ollut mieluisa, en ole kokenut sitä työksi lainkaan. :)

   Poista
 5. Liina on upea.
  Jaakko Teppo on mainio laulun tekijä, tuo Hilma ja Onni on miun suosikki, siintä on olemassa upea "Nigthvissin"laulajan sovitus, poika sen miulle kerran soitti.Se kolahti kunnolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)

   Minäkin kuuntelin eilen YouTubesta sen Nightwishin version, enkä voinut estää itseäni nauramasta sitä, miten valtaisalla raivolla laulaja uhosi pieraisevansa kostoksi... ;)

   Poista
 6. Hehheh, meillä oli lapsena myös yksi Jaakko Tepon kasetti ahkerassa käytössä. Kyseinen herra vetoaa näköjän sekä vanhempiiin, jotka ostavat sen kasetin, että jälkikasvuun, joka sitten kuuntelee kasetin puhki. Riimittely on kyllä kekseliästä ja se lienee juuri se vanhempiin vedonnut tekijä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, lapsena nauratti vaan nuo tietyt sanat, muutenhan en tajunnut laulujen sisällöstä mitään. Nyt aikuisena sitten tajuaakin, mitä niissä lauluissa lauletaan, ja naurattaa ihan eri syystä. :)

   Poista
 7. Kauniin liinan olet ommellut. Onpas itsekkin tullut tehtyä noita ristipistoliinoja ja tauluja lahjoiksi sekä tilannut ne Margareetalta. Hyvän työn teit äidillesi.T:marjalellu

  VastaaPoista
 8. On ollut mukava seurata työn edistymistä ja nähdä se viimein valmiina.
  tilkkutyöt taitaa olla niitä harvoja lajeja joita en ole kokeillut vaikka olenkin useamman kirjan aiheesta ostanut... äidilleni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että olet käynyt seuraamassa. :) Minä olen kokeillut ihan yksinkertaisia tilkkutöitä (= neliöitä tai suorakaiteita yhteen), mutta ei ole ihan minun juttuni. Joku palikkatason tilkkutyökirja on minullakin hyllyssä.

   Poista
 9. Kylläpä siitä tulikin kaunis. Koskahan lienen täällä piipahtanut? Muistelen että just vähän aikaa sitten tää olisi ollut vielä pahasti kesken.
  Vaivasi on palkittu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) No, olihan se kaksi kuukautta sitten todellakin alkutekijöissään. :)

   Poista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)