Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

perjantaina, joulukuuta 13, 2013

Pilkkopimeässä

Eilen kävin harjoittamassa vaihteeksi neulomista pilkkopimeässä 3D-lasit päässä. Edellisestä vastaavasta kerrasta olikin tasan vuosi. Nyt vilautan teille, mitä reilussa kahdessa ja puolessa tunnissa saa sokkona aikaan. :) Tarkoitukseni oli kyllä ottaa näistä kuva myös kotona ennen lähtöäni, mutta enhän minä siinä lähtötohinassa sitä enää muistanut, kun piti alkaa arpomaan kulkupeliä. Alunperin oli ajatellut mennä muutaman kilometrin matkan pyörällä, eikä minua olisi vesisateessa kastuminen haitannut laisinkaan, mutta teiden liukkaus alkoi pelottaa, vaikka muutenhan talvipyöräily sujuu siinä missä kesälläkin. Olihan siellä tietysti ainakin osittain teitä hiekoitettu. Päädyin lopulta menemään bussilla, vaikka kävelymatkasta pysäkiltä elokuvateatterille (800 m) en selviydykään ilman kipuja ja uupumusta. Vaan kun olin lipun varannut, niin halusin lähteä, koska joka tapauksessa piti käydä kaupassa tulomatkalla. Kunhan saan taas muutaman päivän olla täysin levossa, niin eiköhän ensi viikolla ole kivut vähentyneet ja tuntokin palautunut oikeaan käteen ja jalkaan, sen verran mitä se nyt pystyy palautumaan. Elokuvasta nautin, eikä sinne meno harmita yhtään! :)


Lähtötilanteesta ei nyt ole kuvaa, mutta molempia näitä olin aloitellut muutaman kerroksen verran kotona. Otin kaksi neuletta siltä varalta, että ehdin saada toisen riittävän pitkäksi ennen kuin tarvitsee taas silmiä avuksi. Tai jos vaikka loppuu lanka tai tippuu silmukka, kuten sitten kävikin - pimeässä en ala silmukoita nostelemaan, vaan vaihdan sujuvasti toiseen neuleeseen. :) Huomasin muuten, että tasan vuosi sitten minulla oli mukanani leffareissulla sukankudin tuosta samasta langasta kuin vasemmanpuoleinen neule, nyt pääsivät puikoille siis sen langan jämät. :)

Pääsin näin aloittamaan viimein sitä Nallen vahvuisten jämälankojen projektiani, jota olen suunnitellut varmaan ikuisuuden... Arvaako joku, mitä näistä on tulossa? :)

Jonkun mielestä saattaa olla kummallista neuloa elokuvateatterissa, mutta kyllä minun leffareissuihini (joita teen ehkä kerran vuodessa) liittyy muutakin hassua. Tykkään nimittäin käydä elokuvissa aina yksin, en koskaan huoli kaveria mukaani (paitsi, kun käytiin lasten kanssa katsomassa Rölli). Käyn ehdottomasti aina päivänäytöksissä, vaikka minusta kello 18 jälkeen loppuva elokuva ei kyllä enää ole mikään päivänäytös... ;) Sama muuten pätee teatteriinkin, en voisi kuvitellakaan meneväni esim. klo 19 alkaviin näytöksiin, se on aivan liian myöhään minulle. :) Niin, ja sitten tietysti siinä missä muut mussuttavat popcorneja, karkkia ja limukkaa, minulla on aina elokuvissa omat eväät: tällä kertaa pakkasin Tupperware-rasiaan kaksi nakkia, porkkanan ja omenan, sekä otin lisäksi pussinpohjalla olleet pähkinät ja oman vesipullon. :) Ja tietysti muutama talouspaperin palanen mukaan, että voi pyyhkiä ruokaillessa tahriintuneet kädet. ;) Toki elokuvissa pärjää ilman eväitäkin, mutta koska leffa oli klo 15.30-18.10, ja minä syön päivälliseni aina klo 16.30, niin pitihän se päivällinen ottaa mukaan! :D Ja koska ulkona on talvisää, olin pukeutunut asianmukaisesti myös toppahousuihin, jotka tietysti riisuin pois siellä elokuvateatterin salissa, ja kengät siinä samalla, saatoin sitten nostaa mukavasti jalat tuolille pepun alle. :) Kuumahan niissä toppahousuissa olisi tullut! Minä vaan aina ihmettelen, että kun kukaan muu ei koskaan riisu toppahousujaan elokuvissa tai kahviloissa tms., että miten ne pärjäävät ulkona ilman toppiksia vai tuleeko heille vastavuoroisesti sitten sisällä kuuma? :)

Niin että onko vielä jonkun mielestä neulominen elokuvissa omituista? ;)

Minulla on muuten nyt ihan poikkeuksellisesti peräti kolme neule/virkkuutyötä kesken + se yksi ristipisto; yleensähän teen vain yhtä työtä kerrallaan. Noille kahdelle neuleelle tulikin jo selitys, eli olivat toinen toistensa hätävaroina leffassa mukana. Keskiviikkona puolestaan tarvitsin reissukäsityön bussimatkoille, ja edellisen postauksen mekko oli siinä vaiheessa jo saumojenompeluvaiheessa, eli se ei siihen tarkoitukseen kelvannut. Enkä myöskään halunnut aloittaa vielä näitä "sokkona neulottavia", vaan säästelin niitä leffareissulle. Siispä aloitin keskiviikon bussityöksi yhden virkkauksen, jota taasen en voi pimeässä tehdä. Tästä kaikesta johtuen minulla on nyt suorastaan ennätyksellinen määrä keskeneräisiä - hui! ;) Mieleni tekisi aloittaa sukat kaveriksi eiliselle mekolle, mutta täytynee tehdä nämä kolme työtä ensin pois alta, jottei mene touhu ihan villiksi!

Nyt pitää sitten taas vuosi odottaa seuraavaa pimeässä neulontaa... Toivottavasti tuota punasävyistä lankaa ei enää silloin ole jäljellä, vaikka se kyllä sopisi mainiosti, kun on kuitenkin elokuvatrilogiasta kyse. :) Vaikka voihan sitä kotonakin neuloa pimeässä, jättää vaan valot sytyttämättä. ;)

Pimeää viikonloppua kaikille! :)

21 kommenttia:

  1. Oisko nuo etiopianuttuja? Minäkin suosin kerrospukeutumista ja -riisuutumista, ja elokuvissa pitää olla tietysti omat eväät, leffateatterien tarjoomukset on sekä liian kalliita että pääosin vääränlaisia. Tosin useimmiten menen itse ilman eväitä sen kerran, kun elokuviin asti päädyn eli ehkä kerran vuodessa, kiitos oman videotykin ja valkokankaan sekä stereonäön puutteen (en pysty näkemään/katsomaan 3D-elokuvia). Minä yleensä neulon ihan missä vain, mutta elokuvat olen pyhittänyt niin kotona kuin leffassakin ihan vain katsomiselle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuttuja nuttujuttuja. :) Minä en pysty istumaan aloillani niin pitkään ilman neuletta - tai sitten tulisin leffateatterista ulos kynnet purtuina, nenä verille kaivettuna jne. ;) Sama juttu meilläkin, että kotona katsotaan yleensä elokuvat, mutta tosiaan sen kerran-pari vuodessa tulee käytyä teatterissa asti.

      Poista
  2. Hobbittejako olit katsomassa? Tyttö sai kavereiltaan synttärilahjaksi ensin ykkösosan koneelta ja heti sen jälkeen elokuviin katsomaan kakkonen. Varsinainen maraton :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niitähän minä. :) Tai siis yhtä hobittia, loput hahmothan ovat kääpiöitä, haltioita, velhoja, örkkejä... ;) Mulla on menossa kotona Harry Potter -maraton, kun ne on jääneet minulta toistaiseksi näkemättä. Kirjastosta olen niitä nyt varaillut ja lainaillut, nyt on kolme viimeistä osaa lainassa, pitäisi parin viikon sisällä katsoa. Nekin katson mieluiten yksin. :D (isäntä ei tykkää niistä ja lapset ovat vielä liian nuoria)

      Poista
  3. Meillä ukko nauraa että leffateatteri on ainoa paikka missä en neulo. Pitäisiköhän kokeilla ottaa oma työ mukaan, kun sunnuntaina mennään leffaa katsomaan... ;) Ja minä kyllä otan aina kengät ja toppahousut pois sisällä - töissäkin kuljeskelen päivän villasukissa :D

    VastaaPoista
  4. Meillä ukko nauraa että leffateatteri on ainoa paikka missä en neulo. Pitäisiköhän kokeilla ottaa oma työ mukaan, kun sunnuntaina mennään leffaa katsomaan... ;) Ja minä kyllä otan aina kengät ja toppahousut pois sisällä - töissäkin kuljeskelen päivän villasukissa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kun ottaa riittävän helpon käsityön mukaan, niin hyvin onnistuu kutominen leffassakin. Esim. pelkkää sileää tai joustinta, eikä vaaraa puikkojen putoamisesta. :)

      Poista
  5. Etiopia-nuttuja mäkin veikkaisin. Tein niitä muutaman jokunen vuosi sitten.
    Leffassa en neulo, yleensä. Kengät kyllä riisun.
    Kotona leffaa kattoessa tai telkkaria yleensäkin kattoessa neulon kyllä. Tällä hetkellä kattelen Areenasta Neiti Marpleja.

    VastaaPoista
  6. Minäkin ajattelin mennä katsomaan tuon Hobitti leffan kenties huomenna, joten pitäisiköhän kokeilla sokkona neulomista... ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä! :) Suosittelen myös HFR 3D:tä, jos sellaisena versiona elokuva teilläpäin esitetään. :)

      Poista
  7. Kauniita etiopianuttuja tulee, ihanan värikkäitä.
    Teini meilläki neuloo pimeässä autossa. Sit katuvaloissa aina tarkistaa, onko tehny virheitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä minäkin bussissa joskus neulon pimeässä, jos satun talviaamuna bussin etuosaan, jossa ei ole valoja. Toisaalta kun joka pysäkillä etuovi aukeaa, niin ehtii tarkistaa ne mahdolliset virheet ja laskettavat jututkin. :)

      Värikkäitähän noista tulee, koska ei mulla ole muunlaisia lankoja! :D

      Poista
  8. Täälläkin yksi leffaneuloja. Tosin kyllähän niistä välillä kaikenlaisia virheitä paljastuu...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä en ole kyllä virheitä huomannut pimeässäkään tulleen, mulla on sen verran jo tuo sormituntuma kehittynyt. :) Ja kun teen nurjat silmukat niin, että jäävät eri päin kuin oikeat silmukat, niin on äärimmäisen helppo tunnistaa, kummanlainen on vuorossa. :)

      Poista
  9. Ihana postaus! Ja ehdottomasti pitäisi neuloa sokkona kotonakin, ihan vain vaihtelun vuoksi!

    VastaaPoista
  10. Ihana postaus! Ja ehdottomasti pitäisi neuloa sokkona kotonakin, ihan vain vaihtelun vuoksi!

    VastaaPoista
  11. Ihana postaus! Ja ehdottomasti pitäisi neuloa sokkona kotonakin, ihan vain vaihtelun vuoksi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllähän siinä vähän harjaantuu näppituntuma, kannattaa kokeilla! :)

      Poista
  12. Hei ja kiitos kivasta postauksestasi! Kirjoitit tossa jossain postauksessa ruokapäiväkirjan pidosta, haluaisinkin kysyä että miten pidät sitä? Kun itselläni aina välillä unohtuu syöminen ja ajattelen että jostain tuon tyyppisestä voisi olla minullekin apua. Millaisia manteleita ostat ja pähkinöitä ja ostatko luomua ja jostain erikoisliikkeestä vai esim. Lidlistä? Kiitos jos jaksat vastata etkä pidä näitä kysymyksiä liian utelevina! :) T. Tarja

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käyhän tutustumassa tähän paikkaan: http://kiloklubi.fi/

      Sinne rekisteröityminen on ilmaista. Eikä kannata säikähtää tuota sivuston nimeä, vaikka sen käyttäjistä varmaan suurin osa on laihduttajia, minusta se sopii ihan kenen tahansa ruoka- ja liikuntapäiväkirjaksi. Sinne voi omaan profiiliinsa laittaa esitiedot omasta arkiaktiivisuudestaan sekä siitä, onko tarkoitus pudottaa painoa, lisätä liikuntaa tms. Sen käyttäminen vaatii vähän kyllä vaivaa, jos haluaa ihan tarkasti tietää syömiensä ruokien ravintoarvot yms. Mutta hyvää on se, että näkee myös, saako riittävästi kuituja (minä en saanut, koska en voi syödä viljoja, mutta olen alkanut käyttää pellavasiemenrouhetta ja niitä pähkinöitä), onko rasvan laatu oikeanlaista jne.

      Ostan noita pähkinöitä ihan tavallisista kaupoista, välillä sekoituksia, välillä esim. Tokmannilta löytyy sellaisia pusseja, joissa on vaan pelkästään vaikkapa cashewpähkinöitä, joista tykkään eniten. :) Mutta en siis osta mitään suolattuja pähkinöitä, koska niissä on sitten taas turhaan sitä suolaa ja yleensä myös ylimääräistä rasvaa. Eikä tietenkään niitäkään voi ihan pussikaupalla päivässä syödä, yleensä riittää kourallinen aamupalan sekaan. :)

      Sen tosiaan huomasin tuon Kiloklubi-sivuston avulla, että olin aiemmin "iltasyöppö", eli kun en jaksanut aamulla syödä paljon, olin yleensä tosi huonovointinen lounaaseen mennessä, ja sitten iltapalaksi tuli syötyä suunnilleen päivän suurin ateria. Käänsin homman toisinpäin, eli juuri noilla pähkinöillä ja siemenillä sain lisättyä aamupalaan energiaa, vaikka ruuan määrä ei ole hirveästi lisääntynyt, jolloin sitä huonoa oloa ei tullut, eikä illalla tee enää mieli syödä kuin jotain ihan pientä tyyliin kupillinen marjoja ja viilipurkki.

      Minä olen pitänyt tuolla sivustolla päiväkirjaa ennenkin aina 1-2 viikkoa kerrallaan, ja palaan sinne aina silloin, kun tuntuu siltä, että nyt saattaa olla syömisessä jotain korjattavaa. Se pari viikkoa riittää ihan hyvin, sitten sitä jo oppii uuden rytmin. :) Ja yleensä sitä korjattavaa on vain vähän.

      Poista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)