Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

lauantaina, lokakuuta 12, 2013

Värien räjähdys

Eilisessä meemissä vilahtikin keskeneräinen työni, ja lupasin sen valmistuvan pian. Ja minähän pidän lupaukseni! :)

Räjähtävät sukat
Tehty ajalla: 8.-12.10.2013
Malli: Varpaista alkaen, mallineule räjähtävä helmineule
Lanka: Drops Fabel luonnonvalkoinen (100) sekä KoolAid-värjätty Piña-Pineapple + Berry Blue + Cherry + pohja luonnonvalkoinen (100)
Langakulutus: 111 g
Puikot: 2,5 mm
Koko: 38/39
Muuta: Ainaoikeinneliöaloitus + ainaoikeintiimalasikantapää. Sukkasato nro 17.

Näistä tulikin polvisukkien sijaan ylipolvensukat! :) Tuota itse koolaamaani Fabelia minulla oli 50 gramman kerä, ja käytin sen viimeistä senttiä myöten loppuun, kuten oli tarkoituskin - siinä myös syy, miksi aloitin sukat varpaista, sain kutoa vartta sitten niin pitkään kuin lankaa riitti. Ja sitähän riitti! :)


Voit lukea lisää tämän langan värjäämisestä vanhasta postauksestani. Siellä on ihan kuvien kanssa selostettuna vaihe vaiheelta, kuinka yritin värjätä sateenkaarilankaa. Punainen otti sen verran voimakaasti sinisen ja keltaisen päälle, että sekä violetti että oranssi jäivät tässä turhan punavoittoisiksi, mutta kivat sukat tuli näilläkin väreillä. :)


Sukkasatoa olen nyt kartuttanut seitsemäntoista parin verran. Kaksikymmentä paria menee varmasti vielä ihan kirkkaasti rikki. :)

Nämä sukkani koittavat väri-ilottelullaan kilpailla syksyn kanssa, mutta kyllähän syksy kaikessa värikylläisyydessään ja iloisuudessaan hakkaa sukat mennen tullen. :) Puhumattakaan siitä valtavasta energiapommista, joka iskee kun vain vilkaiseekin ulos syksyistä luontoa! Ihan meinaa sydän pakahtua kaikkien hehkuvien värien keskellä - tuntuu ihan epätodelliselta, että maailma voikin olla näin värikäs, ihan kuin olisi hypännyt yhtäkkiä johonkin fantasiaseikkailuun! :) Ihana, ihana syksy - todellinen piristysruiske aina niin ankean kesän jälkeen. Minä ainakin herään syksyisin uudelleen eloon, elämä on pelkkää hymyä syksyllä. :) Ja tämä syksy on jotenkin vieläkin kauniimpi ja räiskyvämpi kuin kaikki aiemmat syksyt yhteensä, jos se voi edes olla mahdollista. :)

Pirteitä, energisiä, raikkaita, iloisia ja värikkäitä syyspäiviä meille kaikille! :)

32 kommenttia:

  1. Ompas upeat pitkät sukat! Minäkin tykkään valtavasti syksystä, vuodenajoista paras. Tykkään raikkaasta ilmasta ja nautin, kun ei ole kaikenmaailman öttiäisiä kimpussa, eikä metsässä enää tarvitse niin hulluna pelätä käärmeitä (jotka ovat inhokki no 1) Jaksaa olla ulkona, kun ei ole liian kuuma, eikä kylmäkään. Sitävarten on villapaidat ja sukat, että niitä saa käyttää, milloinkas muulloin kun syksyllä♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, pitkäthän näistä tuli! :) Minä myös nautin, kun saa vetaista villasukat jalkaan (ja niitähän mulla riittää...) ja kietaista villatakkia niskaan (niitäkin riittää...). Toisaalta ei vielä ole niin kylmä, että pitäisi vetää toppahousuja jalkaan, vaan voi vielä kulkea vaikka hameessa ja pitkissä villasukissa ulkonakin.

      Poista
  2. Nämä sukat jo tosissaan kilpaileen luonnon värien kanssa, mutta taitaa luonto siltikin viedä voiton. Hienot ja varmasti lämpimät sukat :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Ja oli kiva tavata sinut tänään! :)

      Poista
  3. Tulipas pitkät sukat, mutta lämmittävät sitten pitkästi myös:) Kutomista on riittänyt.
    Tämä syksy on minusta huomattavasti värikkäämpi mitä esim. syksy viime vuonna. Silloin taisi märkä kesä vaikuttaa siihen, ettei syksykään ollut niin värikäs, kun sade vaan muuttui kesäsateista syksysateeksi. Oon samaa mieltä, että vilkaisu ulos tuo energiaa ja vielä enemmän sitä saa, jos/kun jaksaa lähtekä vaikka hetkeksikin ihan oikeasti ulkoilemaan. Mukavaa pyhää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan tuo syksy selvästi värikkäämpi kuin naismuistiin. :) Syksyssä on ihanaa se, että lyhytkin ulkoilu virkistää säällä kuin säällä. Tänään oli mahtavaa, kun tuuli lennätti tukkaa ihan joka ilmansuuntaan, täällä oli aivan upea syysmyrsky aamulla! :)

      Poista
  4. Ihailen kärsivällisyyttäsi neuloa näin pitkät sukat ja tulos on hieno ja kaunis!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Ei se mitään kärsivällisyyttä ole vaan pakkomielle kuluttaa lanka viimeiseen senttiin asti loppuun... ;)

      Poista
  5. Upeat sukat, pituutta riittää ja värien ilotulitusta.

    VastaaPoista
  6. Kauniit pitkävartiset sukat, tykkään:)

    VastaaPoista
  7. Ihanat sukat.
    Pyöräilin juuri lehtisateessa, aivan kuin "kultahippuja" oli lennellyt...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Just tuollainen tunne minullekin tulee, kun näen kultaisen lehtimaton - siis oikeasti tuntuu kuin pyöräilisi kullan keskellä. :)

      Poista
  8. Ihanat sukat!
    Itsekin olen tykästynyt pitkävartisiin sukkiin. Taas on yhdet puikoilla. Valmistuvat sitten joskus.
    Minä tykkään myös syksystä. Silloin saa nauttia väriloistosta ulkona. L
    Lehtimatolla käävely lenkillä ollessa on lempihommaani ja jos vielä saa lehtiä lennätettyä ilmaan niin sen hauskempaa.

    Luin aiempaa postaustasi jossa oli inhokkilanka. Olen samaa mieltä tästä "röyhelölangasta" tai kuten sinä osuvasti nimitit "eineslanka", puolivalmis härpäke jo ennen käsittelyä eli neulomista.

    Mukavaa lokakuun jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Minä myös ihailen suunnattomasti noita lehtimattoja - ovathan ne värikkäät lehdet kauniita puissakin alkusyksystä, mutta tässä syksyn keskivaiheilla myös ne pudonneet lehdet ovat ihania, eivät ole vielä muuttuneet ruskeiksikaan. Mun tekisi mieli mennä pyörimään lehtikasaan, mutta voi olla, että siinä olisi valkotakkiset paikalla alta aikayksikön, jos sen tekisin... ;)

      Poista
  9. Ihanat värit! Enpä olisi arvannut että 50g riittää noin pitkiin sukkiin, siitä huolimatta että kaverina oli valkoinen kerä.

    Se unohtui sanoa aiempaan postaukseesi että olen joskus tehnyt ohjeellasi röpöraitaa.Käytin sitä sukkaan, kun halusin tehdä jonkun jujun, mutta mieluusti sellainen ettei tarvitse koko ajan kaaviota tuijotella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos luet tarkemmin, niin noihinhan meni 111 grammaa lankaa. Siis 50 grammaa värillistä ja 61 grammaa valkoista; kärki, kantapää ja sukansuu on neulottu pelkästään valkoisella, ja tuo helmineuleosuus joka toinen kerros värillisellä, joka toinen valkoisella.

      Kiva, että röpöraitasukkamalli on kelvannut muillekin! :) Olen vähän miettinyt tekeväni uudenlaisen sukkaohjeen tuolla samalla mallineuleella, mutta se on vielä suunnitteluasteella. :)

      Poista
    2. Juu, kyllä mä sen huomasin ja luin, ja mielestäni niin sanoinkin :)

      Poista
    3. Ok, minä sitten ymmärsin sinun ymmärtäneen väärin. :) Mutta siis yleensähän 100 g ohutta sukkalankaa riittää hyvin pitkiin polvisukkiin ja jopa pitkävartisiin miesten sukkiin.

      Poista
  10. Upeat pitkät sukat...tykkään :)

    VastaaPoista
  11. Kuinka hyvin olet saanut raidoituksen toimimaan! Samalla mietin, että minulla ovat vain yhdet pitkävartiset, joskus markkinoilta ostetut. Ehkä olisi aika tehdä sellaiset itsekin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varsinaisestihan tämä ei ole raidoittuva vaan "läiskittyvä" lanka. Jos muuten tarkasti katsoo, niin olen kutonut toisen sukan kerän sisältä ja toisen ulkopuolelta, eli värit vaihtuvat päinvastaisessa järjestyksessä. Mutta läiskälangassa sitä ei niin huomaa, raitalangassahan sen huomaisi heti. :)

      Poista
  12. Kauniin pirteät sukat! Miten saat sukat pysymään ylhäällä? Minulla ja M:llä tuppaavat aina valumaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yksiin pitkiin sukkiin olen laittanut ohutta kumilankaa, mutta tahtovat silti valua. Paras konsti olisi virkata tai punoa nyöri, jolla saa kiristettyä sukkia tarvittaessa. Nämä tuntuvat ainakin vielä sen verran napakoilta, että ajattelin kokeilla, josko pysyisivät ylhäällä ihan itsestään.

      Poista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)