Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

torstaina, lokakuuta 31, 2013

Lähtekäämme metsään, metsään, metsään...

Olen saanut Sukkasadon aikana mukavasti tyhjennettyä paitsi varsinaista sukkalankalaatikkoani myös 7 veljeksen jämiäni. Nyt haalin kaikki pienimmät 7 veljesnöttöset kasaan ja yhdistin ne yhdeksi sukkapariksi. Tuloksena varsin syksyiset sukkaset:

Jämäraitasukat
Tehty: 31.10.2013
Malli: Perussukat
Lanka: Novita 7 veljestä punainen (549), metsänvihreä (391), sammaleenvihreä (322), vaaleanruskea (060), verenpunainen (587), Kool Aid -värjätty Straberry + pohja vaaleanruskea (060)
Langankulutus: 105 g
Puikot: 3,5 mm
Koko: 36
Muuta: Hyväntekeväisyyteen. Sukkasato nro 23.

Yleensä tykkään tehdä jämäraitasukista sellaisia, ettei niiden raidoituksissa ole mitään säännöllisyyttä. Näistä tuli tällä kertaa tällaiset epäsäännöllisen säännölliset. :) Koska vaaleanruskeaa ja verenpunaista oli kaikkein pienimmät nöttöset, päätin tehdä niistä varteen niin leveät raidat kuin vain lankaa riitti. Sen jälkeen raidoittelin muilla langoilla, kunnes teräosassa päätin kutoa aina yhden värin kerrallaan pois, väliraitoina pinkkiä ja siellä täällä punaista. Kärjestä olin ajatellut tehdä punaiset, mutta kun pinkkiä vaan riitti, niin lopulta tuli ihan kärkeen muutama kerros pelkkää pinkkiä, niin saatiin se kulutettua loppuun. Punaista uhkasi jäädä vielä muutaman gramman nöttönen, mutta koska en halua sitä väriä enää nähdä lankakopassani, niin virkkasin sitä pienen reunuksen varren suuhun.

Näitä tehdessäni on soinut päässäni vanha lastenlaulu "Lähtekäämme metsään, metsään, metsään, lähtekäämme metsään retkelle. Hip hei, kaikki vaan metsään marssitaan, hip hei, trallalaa, trallallaa!" :) Näistä tulee nimittäin niin syksyiset puolukkamättäät mieleen: on puolukanpunaista, sammaleenvihreää, metsänvihreää, vähän jäkälää - ja tuo pinkkihän on aivan samanväristä kuin puolukkaretken päätteeksi keitetty lappapuuro. :)

Toivottavasti näiden sukkien saajakin on lappapuuron ystävä, nämä menevät siis hyväntekeväisyyteen jollekulle tytölle tai pienijalkaiselle naiselle.

http://sukkasato.blogspot.fi/

Lopullinen saldoni Sukkasatoon on siis 23 paria. Näistä seitsemän paria lapsille (koot 29-38), kaksi paria miehille (koot 42-46), ja 14 paria naisille (kokoa 38-39). Sukkia näistä on 22 paria ja yhdet parit on säärystimet. Lahjaksi (synttärilahja tai arvontavoitto) on menossa 6 paria, hyväntekeväisyyteen 5 paria, omille lapsille 2 paria ja loput 10 paria itselleni. :)

Sukkasadon aikana tuli tehtyä paljon perussukkia lähinnä muille kuin itselleni, mutta omiin sukkiini tuli kokeiltua hyvin monenlaisia uusia tekniikoita mm. poikittain neulomista, dominotekniikkaa sekä uudenlaisia kantapäitä. Ilman Sukkasatoa olisin tuskin näitä tekniikoita uskaltanut testata vielä pitkiin aikoihin.

Tavoitteenani oli saada sukkalankalaatikkoani tyhjemmäksi, mutta kävikin melkein päinvastoin - lisää sukkalankaa on tullut kaksinverroin! Toki siellä sukkalankalaatikossa on tapahtunut näiden kuukausien aikana vaihtuvuutta, siellä on enää kolme sellaista kerää, jotka siellä oli ennen Sukkasadon alkua + jämälankoja. Sen sijaan innostuinkin kesken sadonkorjuun kutomaan 7 veljeksiä hyväntekeväisyyssukiksi, ja niiden laatikko on kyllä tyhjentynyt huomattavasti. Melkeinpä tekisi mieli kutaista loputkin jämät sieltä samantien pois, siellä onkin enää vain noin kahteen sukkapariin lankaa. :)

Vielä on kuukausiraportin aika, palaan siis pian! :)

10 kommenttia:

 1. Kerrassaan kaunis postaus aiheesta ja niin mainio tapa käyttää jämälangat. Samaan tyyliin itsekin käytän arvokkaat langat loppuun asti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Johonkinhan ne jämätkin on käytettävä, sellaiset muutaman gramman nyssäkät lankalaatikon pohjalla eivät ole kovin kivoja, ovat sotkussakin usein. Siksi hyvä käyttää niitä välillä pois, ja hyväntekeväisyyskohteitahan riittää aina! :)

   Poista
 2. Kauniin väriset sukat ja kuinka mahtavaa käyttää ne jämälangat näin! =)

  VastaaPoista
 3. Aivan ihanat jamasukat!!! Jospa nama inspiroisivat minuakin tekemaan jamalangoista sukkia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei muuta kuin lankalaatikkoa penkomaan! :) Kansalaisopistolla ainakin otetaan vastaan sukkia Operaatio Villasukkaan, jos haluat hyväntekeväisyyteen niitä lahjoittaa.

   Poista
 4. Hyvin määritelty, erittäin syksyisen näköiset sukat. Hienot!

  VastaaPoista
 5. Olet sinä kyllä todella nopea neuloja! Ihailtava on ahkeruuttasi kaikista haasteistasi huolimatta. Hienot sukat sait aikaan jämälangoistakin. Sen taidon minäkin haluaisin oppia. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Hidas neuloja, mutta kun ei tee mitään muuta päivän aikana, niin pakostakin sitä jälkeä syntyy...

   Poista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)