Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

maanantaina, syyskuuta 02, 2013

Muuttolintujen aikaan

Pikkuhiljaa alkaa lintujen syysmuutto kohti etelää. Kaikki linnut eivät kuitenkaan lähde matkalle, vaan osa jää talvehtimaan tänne Suomeen. Niin myös nämä linnut. :)

Sininen lintu -sukat
Tehty: 1.9.2013
Malli: Perussukat, kirjonta omasta päästä
Lanka: Novita Nalle tumma turkoosi (350), keltainen (268), valkoinen (011), Novita Wool tummanpunainen (547), Viking Vilma musta (609)
Langankulutus: 54 g
Puikot: 3 mm
Koko: n. 29
Muuta: Kuopukselle. Sukkasato nro 1.

Punainen lintu -sukat
Tehty ajalla: 1.-2.9.2013
Malli: Perussukat, kirjonta omasta päästä
Lanka: Novita 7 veljestä punainen (549), keltainen (268), luonnonvalkoinen (010) ja musta (099)
Langankulutus: 82 g
Puikot: 3,5 mm
Koko: n. 33
Muuta: Esikoiselle. Sukkasato nro 2.


Nyt on molemmat pojat sukitettu talveksi. :) Molemmat saivat oman lempivärinsä mukaiset linnut, ja sointuvathan nämä tietysti aiemmin tehtyihin villavarusteisiin myös. Hiukkasen jäi myös kasvunvaraa, eli ei tarvitse välttämättä ensi syksynä ollakaan tekemässä uusia villasukkia, yleensä meillä on samoilla sukilla pärjätty pari talvea.Nyt on tämänvuotinen Sukkasato korkattu - tästä on hyvä jatkaa! :) Lasten sukat olivat mukavan kevyt aloitus sadonkorjuuseen, mutta seuraavaksi onkin vuorossa varmasti isoimmat sukat, mitä tulen tämän vuoden Sukkasadon aikana kutomaan, ainakin sukkien käyttäjän jalan koon perusteella. Mukavaa, kun saa tehdä vaihtelevasti erilaisia sukkia, etten ihan koko kahta kuukautta tikuta perussukkia 7 veljeksestä 38-numeroiseen jalkaan. ;)

Ihanaa syysviikkoa! :)

52 kommenttia:

 1. Erittäin hauskat lintu-töppöset:) Hyvän mielen antajat myöskin:)

  VastaaPoista
 2. Hauskat sukat. Pikkumiehet ovat taatusti tyytyväisiä.

  VastaaPoista
 3. Hauskat ja varmasti mieluisat! Tsemppiä Sukkasatoon.

  VastaaPoista
 4. Hauskat äkälintusukat :) Saako kirjonnastasi ottaa mallia, jos innostun vaikka tekemään samanlaiset kummipojilleni ? Huomasin muuten, että keräämme molemmat sukkasatoa Heinälatoon. t. Eija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Voit ottaa mallia, jos noista kuvista jotain selvää saa. Helpostihan tuon itsekin soveltaa, piirtää vaikka vähän ruutupaperille ensin.

   Poista
  2. Kyllä kuvista saa selvää. Olen minä joskus jo äkälintusukat tehnytkin, silloin Mammutinpuikot-blogin innoittamana. Näissä sukissasi on vähän erilainen tuo kirjonta, niin voisi tehdä "samanlaiset erilaiset" :D

   Poista
 5. Hienot talvehtivat linnut. :) Kävin jo illalla katsomassa, että joko sun sadonkeräykseen on tullut ekat sukat, mutta silloin et vielä ollut ehtinyt tehdä postausta. Hyvä aloitus! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Mullahan valmistui ekat sukat jo sunnuntai-iltana, mutta silloin sukkien käyttäjä oli jo nukkumassa eikä maanantaiaamunakaan ehditty ottaa kuvia. Päätin sitten, että otetaan kuvat isoveljen sukkien kanssa yhtäaikaa, mutta nukkumaanmenon yhteyteen sekin sitten venähti. Tuskin tästä eteenpäin kuitenkaan mennään ihan sukkapari per päivä -tahdilla. ;)

   Poista
  2. Wau! Oletpa ollut ahkera! :) Mä sain yhden vauvan töppösen tehtyä sunnuntaina, mutta toista en ole saanut edistettyä. No, kunhan ennen kuun puolta väliä saisin valmiiksi, kun sitten niitä tarvittaisiin. :)

   Poista
  3. No jos oot yhden töppösen saanut tehtyä, niin saathan toki toisenkin! :) Mää teen käsitöitä aina joka välissä kun on mahdollista (ja vähän mahdottomammissakin väleissä), niin sillä ne edistyvät melkein huomaamatta. :)

   Poista
 6. Että osaakin olla ihanan ja veikeän näköisiä sukkia`♥´

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Ja kiva kun kävit ja kommentoit blogissani, piipahdinkin jo ihastelemassa sinun blogiasi.

   Poista
 7. Nämä sukat saa kyllä hymyn huulille, ihana idea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Unohtui mainita, että idea ei ollut ihan oma, vaan samaan tyyliin oli Novita Ipana -lehdessä tehty lapaset, eli lapasen kärki oli linnun nokka, ja silmät kulmakarvoineen oli kirjottu jälkeenpäin. Siinä vaan ne silmät oli jotenkin kauempana nokasta, ei näyttänyt niin "ängripöötsiltä" kuin tämä minun versioni. Ja ne lapaset oli musta lintu -lapaset. Mutta kuopuksen kanssa tosiaan katseltiin sitä lapasten kuvaa ja sovittiin, että jos äiti tekisi samaan tyyliin sinisen linnun sukat.

   Poista
 8. Ompa hienot sukat! Varmasti mieluisat käyttäjilleen:)

  VastaaPoista
 9. Nätit sukat!
  Oma sukkasatoni on edennyt kymmenen kerrosta....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Hyvinhän sinullakin sitten sukkasato etenee, kymmenen kerrosta on oikein hyvä alku!

   Poista
 10. Sinulla on iso moottori puikoissa, kun saat neulottua noin sukkelaan sukkia. Tosi hauskat äkälintu sukat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, lasten sukathan neuloo hetkessä. :) Kiitos vaan vierailustasi ja kommentistasi!

   Poista
 11. Nätit lintusukat, nehän ne vielä puuttui poikien asusteista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, niinhän ne puuttui, jätin tarkoituksella Sukkasadon aikana tehtäväksi. :)

   Poista
 12. Iloiset sukat, vaikka niitä äkäisiä lintuja ovatkin!
  Kenties minäkin tänään saan ekan parini valmiiksi. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Toivottavasti saadaan pian sinultakin sukkasatoa. :)

   Poista
 13. Söpöiset sukat! Sukkasatoon ilmoittautuminen meni meni minulta ohi mutta voi olla parempi, sato jäisi kuitenkin ihan vaatimattomaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Voihan sitä sukkailla ilman tempaustakin.

   Poista
 14. Kiukkuisia sukkia sukkasatoon;) Kivalta näyttävät. Uskomaton on suosio vihaisilla linnuilla; itse olen aivan fossiilli, en ole edes nähnyt ko. peliä pelattavan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Angry Birds on kyllä varsinainen menestystarina - mitä kyllä Suomessa tarvitaankin varsinkin tämänpäiväisten Nokia-uutisten jälkeen... Toivottavasti vihaiset linnut sentään pysyisivät suomalaisina! Onhan niiden ympärille kehittynyt melkoiset krääsämarkkinat, ja lisää tulee koko ajan. Onneksi itse tekemällä pääsee nauttimaan brändistä ilman valtavaa kaupallisuutta. :)

   Poista
 15. Minulta jäi sukkasato tänä vuonna väliin, kun jotenkin unohdin koko hässäkän olemassaolon! Ehkäpä ensi vuonna sitten taas. Mutta sinulla on kyllä hyvällä mallilla tämä alku. Olet myös niin hurjan aikaansaava, että ihan varmasti kertyy sukkia vino pino ennen satoilun loppua :)

  Mutta hauskat lintusukat kyllä, varmasti ovat käyttäjiensä mieleen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tavoitteena on kyllä kutoa mahdollisimman paljon sukkia, sillä materiaalia taatusti löytyy, vaikka kutoisi koko kaksi kuukautta pelkkiä sukkia! :D Ja jos loppuu kesken, niin väripadasta nousee lisää sukkalankaa...

   Poista
 16. hienoa!! minulla olis juur sopivasti aika tehdä omille poijille semmoiset...punaiset ja mustat!!!

  VastaaPoista
 17. Vastaukset
  1. Kiitos! :) Sinä olet myös näemmä uusi tuttavuus, tervetuloa! Lähdenkin kurkistamaan sinun blogiasi...

   Poista
 18. Aivan mainiot sukat, pittääpä tutkia hieman tarkemmin , sillä yhet pojan sukat on tilattu, noista sais kivan idean.

  VastaaPoista
 19. Nää on niin mainiot, etenkin siniset linnut.

  VastaaPoista
 20. Mainiot sukat! Kummipoikakin vois tällaisista tykätä. Teitkö kaikki nuo kuviot päällekirjontana?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, siis silmäkuviot kyllä on kirjottu jälkeenpäin. Keltainen nokka on kudottu, eli ennen kärkikavennuksia neuloin yhden kerroksen keltaisella ilman kavennuksia, sitten kavensin joka kerroksella normaalin kärkikavennuksen (1. ja 3. puikon lopussa, 2. ja 4. puikon alussa).

   Poista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)