Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

keskiviikkona, syyskuuta 11, 2013

Lisää muuttolintusia

Vaikka edellisen postauksen kirjoneuleiset änkkärisukat olivatkin haasteelliset, päätin tekaista toiset samanlaiset. Nyt tarvittiin vain vähän pienempi koko, joten vaikka silmukkamäärä pysyi samana, niin lankaa ja puikkoja vaihtamalla saatiin selkeästi pienempään jalkaan sopivat sukat aikaiseksi:

Angry Birds -sukat
Tehty ajalla: 10.-11.9.2013
 Lanka: Novita Nalle grafiitti (044), luonnonvalkoinen (010), keltainen (268), Novita Wool tummanpunainen (547)
Langankulutus: 64 g
Puikot: 3 mm
Koko: n. 31/32
Muuta: Lahjaksi menossa. Sukkasato nro 6.

Villapallon erinomaisessa ohjeessa sukat tehdään 48 silmukalla, jolloin saadaan neljä lintua mahtumaan sukanvarteen. Aiempiin sukkiin käytin 7 veljestä, josta minulta löytyikin sopivasti ne värit, jotka ovat myös tuossa ohjeessa. Kun lanka vaihtui Nalleen, täytyikin vähän soveltaa ja muunnella värejä. Punaista minulta löytyi ainoastaan Woolia, ja kun se ei sovellu sukkalangaksi laisinkaan, niin saatoin käyttää sitä ainoastaan noihin varren kirjoneulekuvioihin. Mustaakaan ei löytynyt tuota vahvuutta kuin pikkuisen, joten nappasin pohjaväriksi grafiitinharmaan, jolla korvasin myös alkuperäisen ohjeen punaisen varrensuun, kantapään ja terän. Teräosan kuvioväreihinkin otin varmuuden vuoksi pelkästään keltaista ja valkoista Nallea. Kivannäköiset tuli näilläkin väreillä, joten selvästikin tuo malli on hyvin muuntautumiskelpoinen! :)


Vertailun vuoksi rinnakkain vielä molemmat tällä mallilla tekemäni sukat, jotta sekä koko- että väriero on helpompi hahmottaa. :)


Sukkasatosaldoni on tällä hetkellä kuusi paria, ja lisää hyppää puikoille... NYT! :)

Ihanaa syyspäivää kaikille! Toivottavasti tänään ei tule niin kuuma kuin aiempina päivinä... olisi niin mukavaa saada kaivaa jo vähän villaisempaa päälle. :)

28 kommenttia:

 1. Hyvältä näyttää toisellakin värityksellä:)

  VastaaPoista
 2. Nämä ovat aivan ihanan valloittavia lintusukkia.. tykkään:)

  VastaaPoista
 3. hauskoja lintusukkia, miekin tykkään:))

  VastaaPoista
 4. hauskoja lintusukkia, miekin tykkään:))

  VastaaPoista
 5. hauskoja lintusukkia, miekin tykkään:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuli ihan triplana selväksi, että tykkäät! :D Kiitos!

   Poista
 6. Hauskan näköisiä ovat muuttolinnut teilläpäin. ;D

  VastaaPoista
 7. Vau, kivan näköisiä molemmat :)

  VastaaPoista
 8. Ihania lintusukkia. Niin näköisiä :)
  Hei Mari, jos omistat ompelukoneen, ala vaan rohkeasti ommella. Olet niin hyvä ja siisti käsityöihminen, ettei ompelukaan voi epäonnistua !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!

   Mulla ei ole todellakaan mikään hyvä suhde ompelukoneeseen. Oon ihan liian kärsimätön ja suurpiirteinen, että jaksaisin alkaa koneen kanssa mitään isompaa tekemään. Verhonkäänteet jaksan ommella, sit sellaisia kasseja, joissa taitetaan suorakaide kahtia, ommellaan sivusaumat ja tehdään yläreunaan käänne + pari suikaletta kahvoiksi. Paitsi, että oon sellaisenkin kassin onnistunut sössimään ihan täydellisesti. ;) Mun käsitys vaateompelusta on hame, jossa myös kangas taitetaan kahtia, ommellaan yksi sauma (joka tulee hameen taakse), käännetään helmat ja tehdään kuminauhakuja. Ja yleensä näissäkin menee hermot jo totaalisesti! :D Mut oon sentään saanut tänä vuonna ommeltua sen kansallispuvun tanun ja yhden penaalin, niissä on mulle jo haastetta riittävästi! Kaavojen piirtelyt ja kankaiden leikkaaminen ei oo oikein mun hommaa, mieluummin siis ompelen vaan sellasia, joissa "leikkaaminen" tapahtuu kangasta repimällä. :D (leikkaaminen on aivan liian hidasta ja pikkutarkkaa puuhaa...) Vaatteen valmistaminen neuloen tai virkkaamalla on paljon helpompaa ja mukavampaa kuin koneen kanssa säätäminen. Mutta saahan sitä aina haaveilla, että joskus jotain viitsisi ommella. :)

   Poista
 9. Tosi nätin väriset on nämä toisetkin lintusukat :)

  VastaaPoista
 10. Voi ei mitkä ihanuudet, näistä jokainen äkämyslintufani unelmoi!!

  VastaaPoista
 11. Voi ei mitkä ihanuudet, näistä jokainen äkämyslintufani unelmoi!!

  VastaaPoista
 12. Ihania ovat molemmat lintusukat!

  VastaaPoista
 13. Kivoja angry birds -sukkia olet saanut aikaiseksi.

  VastaaPoista
 14. Kivoja angry birds -sukkia olet saanut aikaiseksi.

  VastaaPoista
 15. Voi miten kivoja sukkia! Tiedän yhden, joka ilahtuisi suunnattomasti näistä, joten ehkäpä... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Käypä kurkkaamassa ohjetta, jospa ne linnut lentäisivät sinunkin puikoillesi. :)

   Poista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)