Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

lauantaina, elokuuta 24, 2013

Nyt saa talvi tulla! :)

Kuopus alkaa pikkuhiljaa olla varustettuna ainakin kahteen seuraavaan talveen, ehkä jopa kolmanteenkin. Maanantaina esittelin hänelle tekemäni villahupparin, nyt valmistuivat sitten hupparin kanssa yhteensopivat villahousut:

Kuopuksen villahousut
Tehty ajalla: 19.-24.8.2013
Malli: Silmukoita ja senttejä katsottu hieman Novita Ipana -lehden malli nro 22 -housuista, mutta mallineuleiden ja raitojen osalta toteutus on oma
Lanka: Novita Nalle tumma turkoosi (350), valkoinen (011), keltainen (268), Novita Wool tummanpunainen (547), Viking Vilma musta (609)
Langankulutus: 195 g
Puikot: 3 mm ja 3,5 mm
Koko: 120 cm
Muuta: Kuopukselle pariksi talveksi 

Kuopus on vielä noin 110-senttinen, mutta tein 120-senttisen ohjeella, että mahtuvat ainakin sen kaksi talvea. Onhan näissä toki vielä kasvunvaraa. Kuvan oton jälkeen piti vielä kiristää vyötärökuminauhaa, sinnekin jätin sen verran pitkät päät, että saa tarvittaessa löysättyä vyötäröä, kun lapsi kasvaa, vaikka pituuttahan noille tuppaa ennemminkin tulemaan kuin leveyttä. :)

Ensimmäinen silmääni osunut villahousuohje oli tuossa Novita Ipana -lehdessä, mutta en oikeastaan katsonut siitä kuin silmukka- ja senttimäärät, lahkeiden levennyksissäkin vähän sovelsin. Ohjeessahan oli lahkeensuissa sekä ulkoreunoissa pitsineuletta; minä tein ihan tavallista joustinneuletta lahkeensuihin ja muuten housut ovat ihan sileää neuletta ilman pitsejä. Aluksi tarkoitukseni oli tehdä ihan yksiväriset housut, mutta sitten alkoi tuntua siltä, että näihin olisi kiva napata lisää värejä hupparin linnusta, koska housuja kuitenkin pidetään yleensä yhdessä hupparin kanssa. Kuopus itsekin ilmoitti haluavansa yksiväristen sijaan housuihin "pari raitaa". :)


Näette tässä kuvassa hupparin etumuksessa komeilevan linnun vielä lähikuvassa (koko hupparia voi käydä katsomassa täältä), sekä vieressä nuo villahousun lahkeiden raidat. Pienillä yksityiskohdilla saa kivasti persoonallista ilmettä muuten ihan tavallisiin neuleisiin! :)

Kehuin jo hupparin yhteydessä Novita Syksy 2013 -lehdessä ollutta neulekoulua. Nyt on ihan pakko ylpeillä näillä lahkeiden saumoilla, jotka ompelin tuon neulekoulun ohjeilla:


Jos ei tietäisi, niin eipä välttämättä hoksaisi, missä saumat kulkevat. :) Tietysti nuo lisäykset vähän antavat osviittaa siitä, etät jotain saumaakin tuossa voisi olla. Ajatella, että olen näitä saumallisia neuleita tehnyt jo pian 25 vuotta, ja vasta nyt opin tekemään ihan siistejä saumoja! :) Ainakin 15 vuotta virkkasin neuleiden saumat (kamalan paksuja ja rumia, hävettää!), ja viime vuodet olen ommellut saumat lähinnä yliluotospistoin nurjalta. Ainaoikein-neuleissa olen osannut tehdä litteän sauman vuoropistoin, mutta nyt tosiaan opin, kuinka se tehdään sileässä neuleessa. Tällä saralla ei voi näemmä koskaan olla täysinoppinut, ja hyvä niin! :)

Tähän kuopuksen villasettiin on tulossa jossain vaiheessa vielä sukatkin, mutta tässä välissä taidan tekaista myös esikoiselle puseron. Onpahan sitten nämä isommat talvivarusteet jo tehtyinä molemmille. :) Käsi on ollut taas tällä viikolla niin kipeä ja voimaton, ettei ajoittain ole pystynyt kertakaikkiaan neulomaan, vaikka tahtoa ja aikaa olisikin yllin kyllin. Senkin puolesta koitan näitä välttämättömimpiä nyt tehdä pikaisesti, kun vielä edes pienissä erissä pystyy neulomaan. Toivottavasti tämä olisi kuitenkin vain väliaikaista.

Hyvää viikonlopun jatkoa!

20 kommenttia:

 1. Wau miten upea. Huomasin, että minun on hommattava lankoja Mimosan pukuun.

  Mukavaa viikonloppua sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nythän on hyvä aika alkaa tekemään lasten talvineuleita, jos niille on tarvetta. :)

   Poista
 2. Kaunis kokonaisuus :) ja kyllä noilla tarkenee talven tultua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Varmasti tarkenee, kuopus on aika kuumaverinen, hänelle riittää hyvin Nalle-vahvuiset neuleet, ja nekin vain kylmimmillä pakkasillä. Isoveljelleen teen suosiolla 7 veljeksestä, häntä palelee herkemmin ja pitää sisälläkin villavaatteita.

   Poista
 3. Upea setti. Kyllä Angry Birds -fanin nyt kelpaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Mietin, että pitäisikö housuihinkin tehdä joku lintu, mutta se tuntui vähän liioittelulta. ;)

   Poista
 4. Kyllä on raidat niinkuin piste iin päällä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, mukavastihan nuo viestittävät housujen olevan samaa settiä puseron kanssa. :)

   Poista
 5. No ei varmasti poikaasi tänä talvena palele, kun on noin ihanat äidin tekemät housut !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei varmasti, todennäköisesti hiki päässä kuten aiempinakin talvina, vanhat villahousut jäivät vain lopullisesti pieneksi palveltuaan perhettä 8 talvea (mahtuivat ensin neljä talvea isommalle, sen jälkeen neljä talvea pienemmälle...).

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Kiitos, tämähän vielä täydentyy jossain vaiheessa sukilla. :)

   Poista
 7. Kaunis ja käytännöllinen villasetti, rannut kivat nilkoissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, käytännöllisyyshän näissä on ensisijaista. :)

   Poista
 8. Onpa ihanat villahousut :) Kivan väriset ja varmasti lämpimät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, lämpimäksi poikakin niitä kehui sovittaessaan.

   Poista
 9. Tosi ihana kokonaisuus, nyt vain odottamaan pakkasia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, meillä tykätään talvesta, joten ihan oikeasti odotetaan niitä pakkasia. :)

   Poista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)