Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

tiistaina, heinäkuuta 23, 2013

Siksakkia

Joskus neulominenkin tökkii, syystä tai toisesta. Niin kävi tämän neuleen kanssa - minulle on ihan tavatonta, että neuletakin kanssa tuhraantuisi kolme viikkoa. Minulla ei ole tapana tehdä kuin yhtä neuletta tai virkkuuta kerrallaan, paitsi poikkeuksena voi rinnalla olla ns. reissutyö, jos tekeillä oleva varsinainen työ ei mahdu käsilaukkuun. Tästä syystä ei ole oikein minkäänlainen käsityö edistynyt viime viikkoina, kun olen vain odottanut tämän valmistumista, että pääsen aloittamaan jotain muuta. Onneksi sain otettua loppukirin ihan muutaman viime päivän aikana, ja niin tämä on vihdoin viimein valmiina:

Siksak-jakku
Tehty ajalla: 1.-23.7.2013
Malli: Novita Kesä 2013 nro 54
Suunnittelja: Lea Petäjä
Lanka: Novita Kaste persikka (250) ja vadelma (540), Novita Miami beige (602) ja vadelma (555)
Langankulutus: 412 g
Puikot: 3,5 mm
Koko: M
Muuta: Ihana tuli! :)

Mikähän tämän kanssa oikein sitten tökki? Väritys on ainakin niin herkullinen, että sen olisi pitänyt suorastaan kutsua minua neulomaan, että saan tämän pian ylleni. No, tämähän jäikin heti valmistuttuaan päälle, eli kyllä se pienenä porkkanana toimikin loppukirivaiheessa. :)

Siksak-kuviokin on yksi lemppareistani, eikä sen kanssa ole ollut ikinä mitään ongelmia, niin paljon olen siksak-neuleita (sukissa käytän nimitystä polvekeraita) harrastanut.

Toisena lankana tässä on Novitan Miami, tällä hetkellä ehdoton suosikkini puuvilla(sekoite)lankojen joukossa. Miamia on niin ihana neuloa, joten senkin puolesta tämän olisi pitänyt edetä joutuisasti.

En keksi muuta syytä töksähtelemiseen kuin tuon kaverina olleen Kaste-langan. Sitä ei ole kiva neuloa, siitä irtoaa säikeitä ja jälkikin on epätasaista. Ja kun värejä on tässä neuleessa neljä, niin olivathan ne langatkin jatkuvasti sekaisin ja solmussa, niiden selvittämiseen kului aikaa. Oli houkuttelevampaa kirjautua netin pelisivustolle kuin selvitellä lankasotkut ennen kuin sai edes nostettua neuleen käsityökorista, jonka sangan ympärille langat olivat myös kietoutuneet.

Saattoi tökkimiseen vaikuttaa myös viime aikainen väsymykseni ja sairauteni paheneminenkin. Puikot eivät vaan heilu samaa tahtia kuin ennen vanhaan. Jokainen neulottu silmukka on minulle voitto - iloitsen siitä, että pystyn yhä tekemään käsitöitä, vaikka taukoja on pidettävä useammin ja pidempään kuin ennen. Nautin nykyään käsitöiden tekemisestä enemmän kuin koskaan aikaisemmin, ehkä juuri siksi, ettei niiden tekeminen tunnu itsestään selvyydeltä. Aivan sama, vaikka langat ovat solmussa, selvitetään ne sitten kun jaksetaan ja huvittaa. :)

Loppukiri oli huikea: takakappaletta tahkosin yli kaksi viikkoa, mutta etukappaleet valmistuivat viime viikolla muutamassa päivässä. Hihat aloitin sunnuntaiaamuna ja olisinkin saanut ne valmiiksi sunnuntain aikana, mutta yksi langoista päätti sitten loppua kesken. Olen tullut siihen tulokseen, että nuo neuleohjeiden langanmenekit arvotaan jollain lottopallokoneella, varsinkin näissä monivärisissä neuleissa: toista lankaa saattaa jäädä yli parikin kerää, kun taas toinen lanka loppuu kesken. Onneksi puuttuvaa lankaa löytyi vielä eilen aamulla Anttilasta, vaikka kyse onkin poistuvasta väristä.

Niinpä sain eilen tekaistua muutaman viimeisen kerroksen hihoihin, ja loppupäivä kuluikin sitten kursiessa neuletta kasaan. Mikä olikin mitä parhainta puuhaa, kun odottelin vauvauutisia Britanniasta. :) Tunnustan: en hievahtanutkaan koko päivänä tietokoneen äärestä, vaan päivitin uutissivuston etusivua keskimäärin minuutin välein... Illalla oli sitten pakko lähteä käymään suihkussa, ja eiköhän uutinen prinssin syntymästä ollut julkaistu juuri sinä aikana! :D Syntymäuutisia lueskellen ompelin vielä viimeiset saumat, ja jonkin verran tämän vuorokauden puolelle tämän neuleen valmistuminen sitten lopulta meni. Ihan hyvä loppukiri, sanoisin. :)

Ehkäpä se pieni tökkiminen olikin hyväksi, tauko antaa aina uutta puhtia ja myös mahdollisuuden tehdä välillä muitakin asioita kuin aina vaan näitä käsitöitä. :) Mutta on se vaan niin mahtavaa aina saada uusi käsityö valmiiksi - maltankohan koskaan riisua tätä siksak-jakkua edes päältäni? ;)

Mahtavaa päivän jatkoa ja loppuviikkoa! :)

22 kommenttia:

 1. Kannatti uurastaa,tulos on hieno! Minulla on sama suhde tuohon Kaste-lankaan,joku siinä vain on ei-miellyttävää... Mutta hyvä että jaksoit loppuun,jakku on nätti!

  Toivottavsti olosi paranee pian,ja voit vielä nauttia kesästä!

  VastaaPoista
 2. Neuleesi on kaunis ja minustakin tuo siksakki on mukavaa neuloa. Joutuisaa ja nättiä.
  Huono lanka kyllä työntää luotaan ainakin tekovaiheessa, eihän se useinkaan käytössä haittaa. Hyvä oli kuulla kokemustasi tuosta Kaste-langasta. Sitä en ole ostanut enkä taida nyt sitten ostaakaan.
  Sääli, että vointisi haittaa neulontaa...se olisi niin mukavaa tehtävää sairastaessakin.

  Parempaa vointia!!!

  VastaaPoista
 3. Kaunis jakku. Olet sinä taitava ja ahkera, neuleita syntyy kuin liukuhihnalta.

  VastaaPoista
 4. Todella hieno jakku, kannattaa pitää päällä :)

  Tuo lankojen sotkeentuminen kuullostaa niin tutulta! Jonkulaisena "neulomisterapiana" pidän myös niiden selvittelyäkin. Olen kai vähän hassu :)

  VastaaPoista
 5. Olipa täällä monta uutta juttua odottamassa, kun oon ollut "blogitauolla".
  Ihan hirvittävän kurjaa, että sun vointi on mennyt huonompaan suuntaan:(
  Mutta kauniin jakun oot ahkeroinut.

  VastaaPoista
 6. Upea jakku! Olet sinä edelleen nopea neuloja.

  VastaaPoista
 7. Kuinkahan nopea neuloja sie oot ennen ollut kun nyt kipeenä teet takin muutamassa viikossa:)
  Miusta takki on tosi kaunis, niin malliltaan kuin väriltäänlkin.

  Kyllä tuohon edellisen jutun mysteeriin olis kiva saada vastaus, milenkiintoista, mielenkiintoista.

  VastaaPoista
 8. Kaunis jakku ja hips uudelle rinssille.

  VastaaPoista
 9. Oikein kiva ja kaunis jakku ! Harmillista, kun vointisi on ollut kehnompi, toivottavasti pian taas kohenee !

  VastaaPoista
 10. Upea neule ja se on niin sinua :)
  Miami on minunkin mielestäni ihana lanka, sekä valmiina tuottena, että virkkaamalla ja neulomalla.

  Parempaa jatkoa Mari ♥

  VastaaPoista
 11. Kaunis tuo vadelman värinen lanka ja mukava malli, vaikka en siksak-kuviosta tykkääkään.

  VastaaPoista
 12. Todella kaunis jakku :) Silloin on tosiaan ikävä neuloa, kun lanka "hajoaa" käsiin.

  Jaksamisia sinulle!

  VastaaPoista
 13. Takkisi on kaunis,upea! Minäkin sitä vauvauutista kyttäsin ja smoin kävi kuin sinun,heti kun olin koneen äärestä vähän aikaa poissa,niin oli prinssi syntynyt:)

  VastaaPoista
 14. Tosi ihana neulejakku, siksakkia on kyllä kiva tehdä :)

  VastaaPoista
 15. Lanka ei ole minulle tuttu, enkä taida haluta tutustuakaan. Mutta jakku on kiva!

  VastaaPoista
 16. Aivan upea jakku ja väritkin sopii sinulle hienosti. Mielestäni sait nopsaan työn valmiiksi.

  VastaaPoista
 17. Pitäisiköhän tuo lehti hankkia... Tämä on aivan ihastuttava jakku eikä tuo seuraavan postauksen hattukaan hassumpi ole :)

  Ja vaikka toistankin itseäni, niin sanon silti, että olen niin iloinen, että jaksat edelleen tehdä käsitöitä (ja värjätä) vaikka sairautesi voimia verottaakin.

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)