Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

keskiviikkona, heinäkuuta 03, 2013

Maratoonari, maratoonari on kaikkien kaveri...

... vai miten se nyt meni? :)

Kiitos kaikille, jotka muistivat eilen nimipäiväni! :) 

Tänään oli jälleen ristipistomaraton, ja pistelin melko tarkasti klo 17-21 välisen ajan, mitä nyt otin taas perinteeksi käyneen 10 minuutin torkut välillä. Alkuillasta jos istahdan tai pötkähdän sohvalle tai nojatuoliin, niin aina tulee uni... Tosin kävin kyllä tänään aamupäivällä jo nukkumassa Oysin magneettikuvauslaitteessakin. Ainakin luulen torkahtaneeni, koska se kuvaus tuntui kestäneen vain hetken aikaa, ja kuitenkin melkein tunti siinä vierähti. Enkä usko, että siellä laitteessa oli oikeasti Candy Crush -peli seuranani, joten sekin hieman viittaisi unessa käväisemiseen. ;) No, viime yönä jäikin unet vähiin, kun en tajunnut mennä aiemmin nukkumaan, ja aamulla piti jaksaa sinne Oysiin vääntäytyä ja herätä aikaisemmin kuin yleensä.

Mutta siihen maratoniin:


Aloitin uuden työn, eli kangas oli tyhjänä. Tästä tulee ensi tammikuuhun mennessä kaitaliina, johon tulee aika isokokoiset kirjonnat molempiin päihin. Ennen maratonia käänsin ompelukoneella nuo liinan reunat valmiiksi, eli tein tavallaan "viimeistelyn" ensimmäiseksi. :D Maratonin aikana ehdin melkein pistellä tuon reunuksen. "Melkein" siksi, että kuvassa oikealla oleva pitkä sivu on osittain pelkkiä puolipistoja, eli en ehtinyt niitä täydentää vielä kokonaisiksi pistoiksi.


Tässä kuvassa näkyy paremmin, että tosiaan osa on jäänyt vielä puolittaisiksi. Liinalla on kokoa sellainen reilu metri, tai ehkä 120 cm, eli siihen voi suhteuttaa tuota tämän illan neljän tunnin pistelyosuutta, vaikka mitään "suurta" ei vielä kuvassa näykään.

Jännä juttu, että vaikka tämä oikea käteni ei enää paljon jaksa tehdä käsitöitä ainakaan kerralla, niin se yhden yli pistely ei tuntunut kovinkaan kömpelöltä, vaikka sitten taas kaikki askartelujutut on ihan toivottomia välillä. Eikä saumojen ompelu käsin ole ollut mitenkään erityisen hankalaa. Mutta tämä pistely ihan tavalliselle 14 ct aidalle tuntui ihan älyttömän hankalalta, välillä ei tiennyt, miten päin tuosta neulasta saisi otteen. En tiedä, onko tänään sitten vain huonompi päivä (niitähän on aina välillä), vai onko juuri tuo neula tai tuo kangas sellainen, ettei käteni tällä hetkellä sitä kykene työstämään. Jos näin on, niin sitten täytyy ehkä unohtaa jatkossa maratonit ja jakaa pistelyt lyhyempiin pätkiin.

Mukavaa loppuviikkoa! :)

4 kommenttia:

 1. myöhästyneet nimipäiväonnittelut täältäkin :) sun käsityöt ovat todella upeita ja neule/virkkuutahtisi on päätähuimaava! toivottavasti saat selvyyttä tuohon mysteeriseen sairauteesi :)

  yst. terveisin: Anni
  http://wild-crafts-anni.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 2. Onnea nimpparin johdosta täältäkin jälkikäteen. Minä ajattelin aloittaa jollain yöntunnilla ristipistoilla ja tilasin huippulöydön kirjokkaasta
  http://kirjokas.com/product_info.php?cPath=232&products_id=4849&osCsid=5df8f98d913606a703330b5513768134

  VastaaPoista
 3. Vai oikein maratoonia taas aloitat.
  Voi kamalaa tuo sinun kipusi. Toivottavasti nyt pian löytyy syy ja saat apua.
  Voin vain kuvitella, miten pahalta tuntuu, kun haluaisi tehdä käsitöitä, eikä pysty niin kuin ennen !

  ps. en minä nyt niin kaponen ole.
  Mutta kyllä se beige toppi on sopiva, usko vaan :)

  VastaaPoista
 4. Tuohan olikin näppärä juttu, tuo liinan reunojen kääntäminen heti alkuun :)

  Voi että, niin kovasti toivon että vaivoihisi löytyisi jo viimein syy ja että pääsisit kuntoutumaan. Sitkeästi jaksat kuitenkin tehdä käsitöitä, siitä iso hatunnosto :)

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)