Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

perjantaina, kesäkuuta 28, 2013

Vielä värjäysjuttuja...

Vaikka pidänkin nyt taukoa värjäämisestä, en malta lopettaa aiheesta kirjoittamista ja lankojen kuvaamista.

Olen esitellyt noita värjäämiäni lankoja aina kasvi kerrallaan, ja kun monesta kasvista tulee sitä kellanruskeaa ja jälkiliemestä vähän vaaleampaa, niin saattaa jäädä mielikuva, että kaikista tulee aina vaan sitä yhtä ja samaa. Siksi ajattelinkin laittaa värjättyjä lankoja yhteiskuvaan, niin sävyerot tulevat paremmin esiin. Kahta samanväristä kerää ei taatusti löydy!

Noissa teksteissä JL tarkoittaa jälkilientä, eli jos se merkintä puuttuu, niin silloin väri on saatu ensimmäisestä värjäyksestä, ja JL-merkityissä on käytetty joko ensimmäistä, toista, kolmatta, neljättä jne. jälkiväriä.

Oranssin sävyjä:


Ylärivissä: 1. Krappi + pihlaja JL 2. Krappi + mesiangervo JL 3. Krappi + horsma JL
Alarivissä: 1. Krappi + mesiangervo + horsma JL 2. Krappi + pihlaja JL 3. Krappi + mesiangervo + horsma JL

Ruskean sävyjä:


Ylärivissä: 1. Nokkonen 2. Kuusenkäpy 3. Kuusenkäpy JL
Alarivissä: 1. Nokkonen + koiranputki JL 2. Saniainen 3. Kuusenkäpy + pihlaja JL

Keltaisen sävyjä:


Ylärivissä: 1. Pihlaja JL 2. Pihlaja JL 3. Pihlaja JL 4. Mesiangervo JL
Toinen rivi: 1. Mesiangervo 2. Pihlaja 3. Mesiangervo JL 4. Horsma
Kolmas rivi: 1. Voikukka + suolaheinä + puna-apilan kukka 2. Koiranputki 3. Horsma JL 4. Mesiangervo + horsma JL
Alarivissä: 1. Koiranputki + nokkonen JL 2. Ohdake 3. Ohdake JL 4. Saniainen JL

Tässä vielä kaikki yhteiskuvassa:


Näille pitäisi löytää hieman parempi säilytyspaikka, koska nyt en saa muita lankalaatikoitani kerien takaa... Tällä hetkellä kuitenkin ne langat, jotka ovat työn alla tai menossa seuraavaksi puikoille tai koukuille, ovat säilytyksessä paremmin käden ulottuvilla, niin tänne kaapille ei ole niin tarvettakaan päästä. Tehdään sitten taas uusi järjestys, kun aletaan ottamaan villaisempia lankoja puikoille. Minulla kuitenkin mahtuu periaatteessa kaikki omistamani langat yhdelle kaapin hyllylle, jos ei lasketa niitä työn alla olevia lukuun. :)

Mukavaa perjantaipäivää!

15 kommenttia:

 1. Kieltämättä on tullut sellainen mielikuva, että kaikkien värjäysten lopputulos on samanlainen. Nämä yhteiskuvat kuitenkin todistavat, että asia ei todellakaan ole näin. Toi sun kaappisi näyttää oikein herkulliselta. Langoista saisi varmasti upean kirjoneuleen aikaiseksi.

  VastaaPoista
 2. Oi, ihania sävyjä olet lankoihin saanut, omaa silmää varsinkin miellyttää nuo oranssin/puuterin sävyt.

  VastaaPoista
 3. Voi hyvänen aika,mikä määrä työtä tuossa on ollut!!!! Ei minusta olisi tuollaiseen urakkaan,vaikka lopputulos on kieltämättä ihana!

  VastaaPoista
 4. Tuo hylly, missä kaikki lankasi on, on niin herkullisen näköinen. Näen jo sielunisilmillä sen sävy sävyyn peiton :)

  VastaaPoista
 5. Yhteiskuva on paras! Siinä näkyvät sävyerot mielestäni parhaiten. Ihanan syksyisiä värejä. :) Tule, tule pian syksy ja kaunis ruska. :)

  VastaaPoista
 6. Nuo pinot ovat todella houkuttelevan näköinen. Saanko tullaa penkomaan?? hih, se oli vain vitsi!!!

  Mitä suunnittelet niistä??

  VastaaPoista
 7. Oiken arvelit, kyllä nyt sävyerot tulevat paremmin esille, näen jo sieluni silmillä peiton näistä valmiina, kauniin, harmonisen.

  VastaaPoista
 8. Jana: Oon jossain kommenteissa maininnut ohimennen, että peitto tai peittoja on suunnitteilla. Täytyy vaan ensiksi värjätä vielä vähän lisää ja mietiskellä sitten mallia. Ensimmäinen olisi menossa lahjaksi vuoden päästä, että sellaisella aikataululla sitä alan työstää.

  VastaaPoista
 9. Tosiaan herkullinen hylly lankaa, ihania eri sävyjä. Ikinä ennen ole ede kuullut mistään kustamoinnista, vai mikäpä lieneekään ollut.

  VastaaPoista
 10. Jopa on upeita nuo langat, ksikki sävyt sopii yhteen.
  Miks mie en koskaan saa tuollaisia värejä?:)

  VastaaPoista
 11. Kosotäti: Huvitti tuo sun jälkimmäinen lause - minä käyn kadehtimassa sinun lankoja ja sinä minun lankoja. ;) Kauniita on kaikki värit, joita luonto antaa! :)

  VastaaPoista
 12. Kauniita värejä, ehkä miunkin pitäs alkaa harrastaan noita jälkiliemiä.😊 Tällä hetkellä yleensä mennään vaan sillä alkuperäsellä.

  VastaaPoista
 13. Uskomattoman upeita. Ihanaa viikonloppua Sinulle

  VastaaPoista
 14. Meitsin kasvivärjätyt olivat pitkään isossa pajukorissa, ihan vaan sisustuselementtinä! Kun korille tuli muuta käyttöä, siisrin isoon (30 litraiseen) kannelliseen muovilaatikkoon. Joskus ne taas kaivan sieltä esille - kamalasti en ole niitä raaskinut käyttää, enemmän ihaillut vaan. ;o)

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)