Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

maanantaina, kesäkuuta 24, 2013

Vähän toisenlaisia värejä välillä

Väriä on luvassa tässäkin postauksessa, mutta ei värjäyksen muodossa, vaan valmiissa neuleessa! :)

Torstaina neuloskelin tätä Oysissa neurologian poliklinikan aulassa, josta fysioterapeutti kävi minut noutamassa. Tuolla neuron polilla on kiva käydä (toki kivempaa olisi olla terve ettei tarvitsisi käydä sairaalassa ollenkaan), koska siellä on hirveän mukava henkilökunta. Torstaina ilahduin siitä, että kaikki hoitajat ohimennessään toivottivat huomenta, vaikken ole edes heidän potilaansa. Pari hoitajaa huikkasi neuleelleni: "Oi, miten ihanat värit!", ja toinen heistä pysähtyi tutkimaan ja kyselemään siitä tarkemminkin.

Ihanat värithän tässä ovatkin ihan parasta:

Raitapaita
Tehty ajalla: 13.-24.6.2013
Malli: Novita Kevät 2013 nro 42
Suunnittelija: Lea Petäjä
Lanka: Novita Miami lila (715), keltainen (211), minttu (311), vihreä (303) ja persikka (269)
Langankulutus: 309 g
Puikot: 3,5 mm ja 4 mm
Koko: M
Muuta: Tuli aika väljä, mutta kivat värit!

Miami on ihan lempilankani puuvilla(sekoite)lankojen joukossa. Olen tehnyt siitä todella paljon kaikkea mahdollista: toppeja, puseroita, mekkoja, hameita, jakkuja, sytomyssyjä... ja taas yksi pusero lisää. :)

Puserosta tuli hieman erinäköinen kuin alkuperäisessä ohjeessa. Vaihdoin pohjaväreinä olleiden harmaan ja beigen tilalle lilan ja keltaisen, mutta nuo raitavärit minttu, vihreä ja keltainen pysyivät ohjeen mukaisena. Ohjeen kuvassa raidoituksen ja pääntien välissä oli useampi sentti yksiväristä osuutta, mutta kun minun senttimääräni täsmäsivät ohjeen kanssa, niin raitakerroksia oli vielä jäljellä, saati että olisi saanut siihen enää yksiväristä osuutta ujutettua. Tiheys kyllä täsmäsi ohjeen kanssa, ainakin leveyden puolesta, mutta pituuden suhteen nähtävästi sitten ei. No, tämä on oikein hyvä näin! :) Väljähän tuo pusero on malliltaan, joten ehkä tässä on värien lisäksi myös mallin puolesta paluuta 80-luvulle... ;)

Joka tapauksessa: Tykkään! :)

Blogini lukijat ovat tainneet kaikota noiden värjäyspostausteni myötä, sillä kommentteja on tullut viime päivinä aika niukanlaisesti. Kyllä tänne kuitenkin näitä neulepostauksiakin tulee, vaikka ymmärrän värjäysjuttujen kyllästyttävän heitä, joita se ei kiinnosta. Välillä olen miettinyt, että päivitänköhän blogiani liian harvoin, mutta vaikka olen nyt päivittänyt pari-kolmekin postausta päivässä (tämä on tälle päivälle kolmas...), että olisi jokaiselle vähän jotain kiinnostavaa lukemista, niin eipä se ole näemmä kommenttien määrää lisännyt. Eikä kesässäkään voi olla syy, sillä lomalla ja vapaapäivinähän kuvittelisi ihmisillä juuri olevan tavallista enemmän aikaa istua koneen ääressä lukemassa blogeja. Sitäpaitsi kyllä niitä kommentteja näkyy muissa käsityöblogeissa olevan entiseen malliin, vaikka tekstit koskisivat puutarhaa, matkaa, syömistä, saunanlämmitystä tai mitä tahansa muuta ei-käsitöihin liittyvää. No, ehkä käsityöblogien lukijoita ei vaan käsityöaiheet kiinnosta... ;)

Minä aion kuitenkin jatkaa käsityöaiheillani ja hyvän mielen huokauksillani, vaikka se karkottaisi viimeisetkin lukijat! :) Ja jääväthän nämä itselle mukavaksi muistoksi, sehän tämän bloginpitämisen tärkein tehtävä on. Sinulle, joka tänne vielä vahingossa olet eksynyt, toivottelen hauskoja päiviä tällekin viikolle, iloa ja väriä elämään! :) Lämmin kiitos myös teille muutamalle, jotka olette jaksaneet kommentteja jättää, olette ihania!

28 kommenttia:

  1. Kaunis pusero!
    Oikein mukavaa viikon jatkoa sinulle myös :)

    VastaaPoista
  2. Kivat värit on puserossasi.
    Minä täällä käyn katsomassa ja lueskelemassa postauksiasi, mutta olen huono kommentoimaan mitään. Värijutut ovat mielenkiintoisia ja odottelen, että itsekin taas innostuisin niistä, viimeksi värjäilin kymmenisen vuotta sitten.
    Kesäisen lämpimät terveiset sinulle!

    VastaaPoista
  3. Kiva tuo uusi puserosi! Nuo nurjat kerrokset tekevät niin kivan ilmeen.

    Minä käyn aina silloin tällöin täällä (niin kuin muissakin seuraamissani blogeissa) ja katson samalla kertaa useita postauksia, siis kaikki edellisen käyntini jälkeen julkaistut. Kaikkia tekstejä en silloin pysty lukemaan, mutta kuvat katselen ja kiinnostavista kohdin luen tekstitkin. Ja tunnustan, että minusta on tullut kovin laiska kommentoija viime aikoina. Muuten lankojen värjäys ei ole mieliaiheitani, joten ne kohdat menen "pikakelauksella" läpi.

    Mukavaa viikkoa sinulle!

    VastaaPoista
  4. Niin, minusta on kiva saada kommentteja, mutta en tule itse kovinkaan usein jättäneeksi kommentteja vierailemiini blogeihin. Vierailijoitahan sinulla on varmaan tosi paljon.

    On kuitenkin valtavan hauska lukea blogiasi, päivität niin usein ja kirjoitat hauskasti ja eläväisesti. Värjäilyprojektisi on kiinnostava, vaikka omat värini ovatkin kirkkaampia. Kirjoittele vain yhtä ahkerasti, kyllä meitä innokkaita lukijoita on paljonkin!

    VastaaPoista
  5. Hih, sainpas "kalastettua" heti monta kommenttia! ;) Kiitos!

    SuviL:lle vastakommentoin, että onhan minunkin "omat" värit paljon kirkkaampia kuin nuo kasviväreistä saatavat, mutta värjääminen ihan tekniikkana on minusta kiinnostavaa ja kiehtovaa katsoa, millaisia eri sävyjä voi saada. Todennäköisesti kaikki nuo värjäämäni langat päätyvät kuitenkin jossain vaiheessa lahjaneuleiksi/-virkkuiksi. Vaikka tulee noilla kirkkaitakin värejä! :)

    VastaaPoista
  6. Onpa tosiaan kivan värinen pusero!

    VastaaPoista
  7. joskus vaan ei löydä oikeat sanat :-((, ja joskus vain lue ja ei oo mitään uutta sanottava :-))

    paita on ihanan värikkäs, melkein "minun" näköinen

    VastaaPoista
  8. Samat sanat kuin muutkin eli kivan värinen pusero.
    Ja laiskasti kommentoin ja olen pettynyt , jos kukaan ei kommentoi omia postauksia. Osa syynä on kylläkin ollut työt ja väsymys. Kiitokset kommentoinneistasi!

    VastaaPoista
  9. Ja minä olen lukenut värjäysjuttuja innolla. Mökkimatkalla ostin Korialta lankaakin värjäystä varten, Pikkusisko-lankaa pari puolen kilon pussia, vaikka seiskaveikkaa piti ostaa.

    VastaaPoista
  10. Siis tästä uutuudestasi tykkään kovasti.
    Miami on ihanaa lankaa niin päällä kuin tehdäkin.
    Ja samoin tykkään värjäyksistäsi. Itse en uskalla kokeilla värjäämistä, kun pelkään jääväni koukkuun. Ja niin monta koukuttavaa hommaa mulla jo on :)

    Samoin minulla on kävijät vähentyneet. Taitaa mulla olla syynä kuvat mökiltä. Mutta ei niitä sitten talvella pahemmin tule.
    Tehdään vaan postauksia niistä jutuista joista tykätään ♥

    VastaaPoista
  11. Taas upea paita! :)

    Omalta kohdaltani voin todeta, että se on kesäloman alkaminen joka on vähentänyt kommentointeja. Päivät menee pihalla touhaten, ja sisälle tullaan todella myöhään. Aika vähän tulee oltua koneella (hassua kyllä, työviikolla enemmän). Mulle se on varmaan irtiottoa töistä, ja koneen äärellä istumisesta. Tietyt blogit vielä luen (myös sinun), aika vähän tulee kommentoitua. Koitan parantaa tapani :)

    VastaaPoista
  12. Luen innostuneena noita värjäyskokeilujasi. Tuli mieleen kun pihallani kasvaa lipstikkaa "liikaa", eikä sitä ehdi millääm käyttää ruoanlaitossa. Tulisikohan sillä vihreää lankaa. Jos sinulla on tuttavapiirissä joku jolla kasvaa lipstikkaa, niin pyydäpä muutama oksa. Jos asuisit lähempänä toisin sinulle lipstikkapuskan värjäykseen.

    VastaaPoista
  13. Kiva pusero. Mietin juuri, että tekisikö puretun puserotekeleen langoista raitapuseron...

    VastaaPoista
  14. Kauniit värit, varsinkin tuo vaaleavioletti on mun makuuni. Huomaan itsekin, että blogien selailu on jäänyt vähemmälle, tietokoneen ääreen kun ei joka päivä edes ehdi.

    VastaaPoista
  15. Juku miten hienot värit onkaan, alkuperäistä parempi näin!

    Toi kommentointi on sellaista, että itsellä tuppaa jäämään ainakin jos on yhtään väsy/kiire/harmitus, sitten kuitenkin itse ilahdun kovasti kommenteista, joten pitäisi nähdä se pieni vaiva aina toisten postauksia lukiessa ja jättää vaikka ihan pikainen viesti.

    Minua itseäni nuo värjäysasiat kyllä kiinnostaa, vaikka en luonnonmateriaaleilla ole vielä värjännytkään.

    VastaaPoista
  16. Harmi, kun kommentoin mitään niin harvoin,mutta odotan aina postaustasi ja ilahdun kun tulee uusia. Ihan mistä aiheesta tahansa.:) On ilo seurata taitavan ihmisen tekemiä juttuja.:)

    VastaaPoista
  17. Värjäysjutut on mulle aivan vierasta. On kuitenkin mielenkiintoista lukea, että mitä kasveja olet kerännyt ja millaisia värejä olet niistä saanut. Luulen, etteivät värjättyjen lankojen sävyt näyttäydy parhaimmillaan kuvissa ja se on harmi. Porkkanan laittaminen oranssin kerän päälle oli hyvä idea ja langan sävy tuli selkeämmin esille. Mukavaa, että jaksat vastata näihin kommentteihinkin. Se ainakin innostaa minua kommentoimaan.

    VastaaPoista
  18. Kiitos kaikille tähän asti kommentoineille! :) Ilo huomata, ettette ole kaikonneet mihinkään, täytyi vaan vähän potkaista teitä kommentoimaan. ;)

    Minulla ei ole tapana vastata kaikkiin kommentteihin ihan yksitellen, mutta aina silloin tällöin vastaan, jos kommenteissa on esimerkiksi kysytty jotain. Tai jos tulee jostain kommentista mieleen jotain, jota haluan tarkentaa. Joissakin blogeissa on tapana vastata kaikille kommentoijille, ja se on tietysti kohtelias tapa sekin.

    Riikuska on oikeassa siinä, ettei nuo värit tule kuvissa esiin kunnolla. Kun itse katselen noita värjäyskuvia, niin näyttää siltä, että aina oon värjännyt vaan yhden ruskean ja yhden keltaisen kerän joka kasvista. ;) Täytyy laittaa jossain vaiheessa yhteiskuvia noista värjätyistä, joista huomaa esim. keltaisten eri sävyerot - kahta samansävyistä kerää en ole onnistunut vielä saamaan aikaan! :)

    VastaaPoista
  19. Jokaisen bloggauksen oon tännäänki lukenu,vaan kun olen niin armottoman laiska kommentoimaan :) Kirjoititpa mistä tahansa aiheesta,niin kiva on lukee ja nuo värjäyksestä kirjoitetut ovat olleet kiinnostavia,vaikken edes nykyään harrasta käsitöitä muuten kuin "penkiltä".Mukavaa viikon jatkoa sinulle ja perheellesi -Päivi-

    VastaaPoista
  20. Kommenttejahan tuli heti ;-)
    Kyllä nyt taitaa olla aika hiljaista kommentointi saralla, minullekin sinä olet yksi niistä harvoista joka kommentoi.
    Minulla kommentoinnin laiskuus johtuu siitä, että minulla on ollut niin hurjasti lukemattomia blogeja riparin jäljiltä, kun ei siellä tosiaan päässyt verkkoon niin kuin olisi halunnut.
    Nuo värjäys bloggaukset jäävät minulle muistiin ja palaan ihan varmasti niihin, sillä se on asia joka minua kutkuttaa kovasti.

    VastaaPoista
  21. Ihana pusero. Jos on liian tiheä postaustahti ei jaksa eikkä ehdi kaikkia lukemaan. Minulla väheni kävijämäärät toukokuussa vaikka tein matkastani kuukaudessa yhteensä 19 postausta..suurin syy on varmaan se että matkakertomuskeni ei kaikkia kiinnosta. Mutta ei se minua mitenkään haitannut sillä tiedän, että on kuitenkin aika iso joukko niitäkin tykkäävvät lukea. Niin se on varmaan sullakin, että lukijoita riittää ...murto-osa kommentoi.

    VastaaPoista
  22. Seijasisko: Tuo on myös totta, että jos välillä on aiheita, jotka eivät niin itseä kiinnosta (esim. minä en ole kiinnostunut matkoista, puutarhanhoidosta tai ruuanlaitosta), niin ei niihin sitten osaa oikein kommentoidakaan. Eikä aina jaksa niin tarkasti kaikkia postauksia lukeakaan, se on ihan totta.

    VastaaPoista
  23. Kaunis pusero :) Itsellä ainakin kommentointi jää välillä vähiin näin kesällä,kun on niin paljon ulkona tai reissun päällä :)Hyvä kun kerkii omaa blogia päivittämään ;)

    VastaaPoista
  24. Ihana kesäpaituli. Raikas väreiltään.

    VastaaPoista
  25. Tosi pirteä kesäneule, oikein onnistuneet värit :)

    VastaaPoista
  26. Kaunis pusero ja ihanan värisiä lankoja olet värjännyt.

    VastaaPoista
  27. Ihanan paidan olet tehnyt! Itselläni kommentointi on totaalisesti jäänyt, kuten myös postailu blogiini.... Jos sitä nyt kesällä ryhdistäytyisi... Luen silti juttujasi innolla ja minua värjäysjutut kiinnostavat erittäin paljon, sillä itsekkin sitä harrastan. On mukava katsella ja lukea muiden värjäilyjen tuloksia, ja itsekkin voisin omia kokeilujani laittaa vaikka blogiini näkyville... :)

    VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)