Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

torstaina, kesäkuuta 27, 2013

Maratoonari maalissa!

Keskiviikon maratonilta jäi tavallaan lyhyeen, tavallaan se vähän piteni normaalista neljästä tunnista...


Tilanne oli klo 17 maratonin alkaessa tuon ylemmän kuvan mukainen, ja klo 19.30 alemman kuvan mukainen; välissä olin ottanut vartin nokkaunet (kuten hyvin usein käy näinä maratoniltoina, ristipistot ovat niin rentouttavaa puuhaa...).

Koska pisteltävää ei enää ollut, päätin jatkaa suoraan viimeistelyvaiheeseen, ja tämä oli kokonaisuudessaan valmis hieman ennen yhtätoista.

Couleur d'Etoile: Amour du printemps
Tehty ajalla: 1.4.-26.6.2013
Malli: Couleur d'Etoile: Amour du printemps
Kangas: 30 ct luonnonvärinen pellava yhden yli pisteltynä
Langat: DMC 3685 ja 115 yhdellä säikeellä pisteltynä
Koko: 157x143 pistoa, 13x12 cm
Viimeistely: Sydän-pinkeep
Muuta: Nyöri Nappi-Kikasta, rusetti Tiimarista 

En enää iltamyöhään alkanut nakutella tätä seinään, joten kuva on otettu valmiiseen naulaan ripustamalla. Laitan sitten huomenna tämän ihan oikealle paikalleen seinälle. Samoin alempi kuva on otettu ihan vaan pöydän päällä.


Näitä on nyt kaksi valmiina eli talvi (ylempänä) ja kevät (alempana). Kaksi siis vielä uupuu, luonnollisesti. Tämän kevään tekemiseen meni vain vajaat kolme kuukautta, joten jos jatkaisin suoraan kesään ja syksyyn, niin sarja voisi valmistua kokonaan vuoden loppuun mennessä. Mutta en kyllä jaksa ihan heti tehdä uutta yhden yli pistelyä, kun on ainakin yksi vähän kiireellisempikin ja erityylinen pistely jonossa seuraavana. Tuota talveahan pistelin aikanaan melkein kaksi vuotta, se valmistui 2010 joulukuussa, ja siinä on selvästi nuo väritkin hieman haalistuneet, vaikkei se ole edes auringonpaisteisella seinällä. Oli aluksi eteisessä, jossa ei ole ikkunaa ja sen jälkeen keittiössä, jossa on ikkuna pohjoiseen.

Olin niin ilahtunut, kun viimeistelyä tehdessäni huomasin, että olin tietysti säästänyt tuon sydämen kaavan muita saman sarjan töitä varten, että kaikista saa varmasti samankokoisen ja -muotoisen tehtyä. Ja lisäksi olin tuota punaista rusettia varten leikannut oikean mittaisen nauhan pätkän, niin ei tarvinnut alkaa pähkäillä, miten saan samankokoisen rusetin kuin tuossa toisessa. Joskus sitä osaakin olla niin ajattelevainen! :)

Kuvathan suurentuvat hieman klikkaamalla, jos haluat tarkastella näitä paremmin!

Kiitos taas käynnistäsi ja kommenteista! :) Mukavaa viikon jatkoa, palataan pian linjoille!

11 kommenttia:

 1. Kaunis pistely on kiva nähdä valmiina.

  VastaaPoista
 2. Kaunis! Vaikka en itse pistelekään on näitä aina kiva nähdä projekteina.

  VastaaPoista
 3. Olet kyllä uskomattoman sisukas! Itse en saisi tällaisia töitä ikinä valmiiksi. Onneksi olkoon urakan valmistumisesta!

  VastaaPoista
 4. Yhdyn edelliseen, koska itse olen sanaton:)

  VastaaPoista
 5. Onnittelut! Nämä ovat hienoja töitä! Yhden yli pistely on tosiaan hidasta ja ottaa enemmän voimille kuin "normaali" pistely. Mutta jälki on hienoa!

  VastaaPoista
 6. Ovatpas kauniita! Tuo yhden yli pistely on minulle aivan utopiaa, tavanomainen kahden ylikin vaatii niin paljon kärsivällisyyttä, että viitsin aloittaakin vain pieniä töitä, kun suuremmat jäisivät pomminvarmasti ikuisuusprojekteiksi. Ihailen kyllä sekä pinnaasi että taitojasi, nämä ovat todella sieviä!

  VastaaPoista
 7. Upeita töitä! Varmasti näyttävät todella hyvältä seinällä, varsinkin sitten kun on koko sarja kasassa.

  VastaaPoista
 8. Upeita! Ihailen ristipistotöitä, miten neulalla ja ohuella langalla saakin niin kaunista aikaan. Oma pinnani ei riitä ristipistotöihin.

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)