Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

sunnuntaina, kesäkuuta 30, 2013

Kaksivärisiä

Ajattelin pienenä välityönä ennen kuun vaihdetta tekaista muutaman sytomyssyn. Puuvillalankakopan tyhjennys on tuottanut paljon sytomyssyihin kelpaavia jämälankojakin. Roosan väristä Marks&Kattensin Biancaa jäi vähän enemmänkin yli keväällä virkkaamastani puserosta, peräti kolme täyttä kerää, joten niistä riitti useampaankin myssyyn. Mietin vain, kuinka viitsisin virkata monta samanväristä yksiväristä myssyä, minulla kun ei ole mitään Biancan vahvuista toista lankaa, jolla voisin tehdä raitoja kaveriksi. Toisekseen Bianca on vähän turhan ohutta lankaa - ei siis suinkaan myssyiksi liian ohutta, mutta tällä hetkellä en jaksa noin ohkaista lankaa kovin paljon virkata. Hoksasinpa sitten, että voin yhdistää sitä Novitan Virkkauslankaan, jota minulla on jäänyt monia eri värejä, joille ei ole edes suunnitelmia. Näin syntyi kahdesta langasta juuri sopiva yhdistelmä 3,5 mm virkkuukoukulla virkattavaksi.

Sytomyssyt 4 kpl
Tehty ajalla: 29.-30.6.2013
Malli: Perusmyssy päälaelta alkaen
Lanka: Marks&Kattens Bianca roosa (60), Novita Virkkauslanka musta (099), luonnonvalkoinen (010), sininen (116) ja roosa (550)
Langankulutus: 208 g
Virkkuukoukku: 3,5 mm
Koko: n. 57 cm kukin
Muuta: Oysiin

Näistä tuli kyllä tosi kivoja! Jokaisessa on siis se vähän vahvempi roosanvärinen Bianca toisena lankana ja sitten joku Virkkauslangan väri toisena. Muuten ovat kaikki ihan saman mallisia. Livenä on melkein hauskimman näköinen tuo roosa-roosa myssy, jossa on siis yhdistetty kahta eri roosan sävyä, kuvassa alhaalla oikealla. Vaikka on nämä kaikki kivoja. Jännää, miten noin pienellä kikalla saa tehtyä erilaisia mutta kuitenkin samanlaisia myssyjä. :)

Kuukausiraporttikin tulee vielä tänä iltana... Palataan pian! :)

7 kommenttia:

 1. Roosa-roosa näyttää kauniilta myös kuvassa. Olen yrittänyt virkata ympyrää kiinteillä silmukoilla ja aina meinaa tulla kuppi tai lerppureuna. Olen purkanut, virkannut, purkanut, etsinyt ohjeita ja huokaillut, että miksi ei suju. Olisipa taitoa kuin sulla!

  VastaaPoista
 2. Elävä kuosi ja silti yksivärisen kauniita.

  VastaaPoista
 3. Riikuska: Mää teen pylväillä nuo myssyt. Ensin 6 ketjusilmukkaa ympyräksi, siihen 12 pylvästä (1. pylväs korvataan aina 3 ketjusilmukalla). Seuraavalla kerroksella 24 pylvästä, sitä seuraavalla 36 pylvästä, seuraavalla 48, seuraavalla 60 jne. eli lisääntyy aina 12 silmukalla. Lisäykset teen aina samaan kohtaan, ja lisäysten välillä oleva silmukkamäärä lisääntyy joka kerroksella aina yhdellä silmukalla. Näin saa ihan tasaisen ympyrän aikaan. Sitten, jos teen myssyä, niin kun lisäyksiä on riittävästi eli ympärysmitta on sama kuin päänympärys, niin jatkan myssyn loppuun ilman lisäyksiä. Ympärysmittaa on hankala mitata, joten mittaan halkaisijan ja kerron sen 3,14:lla (eli piillä), jolloin saan ympärysmitan. Tässä tuli siis samalla myssyohjekin. :)

  Kiinteillä silmukoilla jos teen ympyrän, niin aloitan yleensä kieputtamalla sormen ympäri lankalenkin ja virkkaan siihen 6 kiinteää silmukkaa. Virkkaan silloin spiraalina, eli kerrokset jatkuvat saumattomasti, mikä vaatii ainakin aluksi tarkkaa laskemista. Silloinkin teen lisäykset samaan tyyliin kuin pylväillä virkatessa, mutta silmukkamäärä lisääntyy joka kerroksella kuudellla silmukalla. Toisella kerroksella on 12 silmukkaa, kolmannella 18, seuraavalla 24, sitten 30, 36, 42, 48 jne. Lisäykset teen taas samaan kohtaan kuin edellisellä kerroksella, ja lisäysten väliin jäävä silmukkamäärä lisääntyy aina yhdellä. Pian sen oppii näkemään, mihin kohtaan ne lisäykset on tehty.

  Jos meinaa tulla kuppi, niin silloin pitää lisätä tiheämmin, ja jos tulee lerppureuna, niin pitää lisätä harvemmin.

  VastaaPoista
 4. Kiitos ohjeesta! Sain yhden patalapun pohjan tehtyä jotenkin. Harjoituskappale. Seuraavan teen ohjeesi mukaan. :)
  P.S. Mäkin aloitin juuri blogin, sinun, PeePeen, Hilun ja muutaman muun innoittamana. :)

  VastaaPoista
 5. Tuo tummemman sävyinen on kaunis! Muutenkin hyvä idea tehdä monenvärisiä, toiset tykkäävät iloisen värisistä, toiset hillitymmistä.

  VastaaPoista
 6. Minusta kaikki ovat niin kivan näköisiä, etten osaa nimetä mitään toisten edelle. Eikä tietenkään tarviikaan. :)

  VastaaPoista
 7. Kivoja myssyjä. Minullakin on Novitan virkkauslankaa ja se on niin ohutta ei ole tullut käytettyä-tässähän onkin ideaa.

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)