Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

torstaina, toukokuuta 09, 2013

Helatorstaina

Hyvää helatorstaita! :)

Helatorstain nimihän tulee ruotsin pyhää tarkoittavasta helg-sanasta. Nyt on siis sananmukaisesti "pyhä torstai", ja aiemmin helatorstai onkin ollut yksi vuoden suurimmista juhlapyhistä. Ja onhan se toki suuri juhlapyhä, Kristuksen taivaaseenastumisen päivä.

Itselleni tulee helatorstaista ensimmäisenä mieleen lähetyskäsky, jonka Jeesus antoi opetuslapsille juuri ennen taivaaseen astumistaan. Toisaalta kirkkovuodessa on myös toinen juhlapyhä, joka on omistettu lähetystyölle, nimittäin loppiainen. Loppiaisena tietäjät tulivat vieraista maista osoittamaan kunnioitusta vastasyntyneelle Jeesus-vauvalle. Se osoittaa, että Jeesus syntyi valoksi kaikille kansoille, ja sen vuoksi loppiaisena muistetaan lähetystyötä.

Tästä sain taas kerran aasinsillan seimiasetelman hahmoihin. ;) Välillä nämä aasinsillat eivät tunnu kauhean loogisilta, siksi ne vaativat hieman pohjustusta, vaikka omassa päässäni tämä yhteys helatorstain ja loppiaisen välillä tuntuu tietysti ihan päivänselvältä. :)


Nyt ovat siis esittelyvuorossa loppiaisen hahmot eli tietäjät. Vaikka ihmishahmojen väkertäminen onkin aika työlästä, niin näitä oli selvästi kaikkein hauskin tehdä moninaisten yksityiskohtien ansiosta. Melko pitkälle sain noudatettua ohjeen mukaisia värejä, mutta joissakin kohdin piti soveltaa, varsinkin kun haluan käyttää näihin mahdollisimman tarkasti kaikki pienetkin nöttöset. Ohjeen kuvissa on käytetty näihin tietäjiin ja lahjoihin erilaisia helmiä ja paljetteja, joita ei omista varastoistani löydy, joten jouduin käyttämään mielikuvitusta ja kaivelemaan kaikkien mahdollisten rasioiden pohjukatkin, jotta sain kehiteltyä jostain noita kivoja koristeita. Lahjapaketteihin käytin osittain kirjontalankojakin!

(klikkaathan kuvia suuremmaksi, jos haluat nähdä hahmot tarkemmin!)


Kommenteissa kysytään aina säännöllisin väliajoin näiden hahmojen ohjeen alkuperää, ja vaikka olen sen muutamaan otteeseen maininnut, niin kerrotaan vielä. Kirja on siis Fiona Goble: Jouluseimi. Tarkoitukseni on kertoa kirjasta vielä tarkemmin sitten, kun koko seimiprojekti on valmis, joten malttakaahan odottaa siihen saakka. ;) Vielä olisi kolme hahmoa tehtävänä; alunperin suunnittelin tekeväni viimeisen hahmon vasta kesäkuussa, mutta löysin toukokuusta loogisemman (tai epäloogisemman) päivän esitellä hänet, joten tämä projekti tulee näillä näkymin vielä tässä kuussa valmiiksi.

Leppoisaa pyhäpäivän jatkoa! :)


6 kommenttia:

 1. En kyllä malta oottaa että nää kaikki valmistuu :).

  VastaaPoista
 2. Pitkästä aikaa pääsin taas istahtamaan koneen ääreen ja lukemaan blogeja. Sinunkin päivityksiä kävin läpi pitkältä ajalta.... Ja täytyy sanoa, että ihailen sinun positiivisuuttasi elämään, noista vastoinkäymisistä huolimatta. Ja sitä, että jaksat tehdä kaiken keskellä näitä ihania käsitöitä, joista minäkin saan osan inspiraatiooni. Tsemppiä Mari =)

  VastaaPoista
 3. Hienosti seimiasetelma edistyy. Mitähän seuraavaksi...

  VastaaPoista
 4. Tosi kivalta näyttää tuo seimiasetelma. Mukava nähdä se sitten täysin valmiina.

  VastaaPoista
 5. Hienoja, pieniä väkerryksiä jaksat tehdä. Minulla ei hermo tahdo riittää aina näiden isompienkaan tekeleideni kanssa, saati mitään pientä väkertäen.

  VastaaPoista
 6. Hei Mari!
  -Maratonisi etenee kuin Jukolan Viesti, vaikka osuudet juokseekin yksi ja sama kilpailija . Ja me "urheiluhullut" saamme tsempata viikoittaisia etappejasi.
  -Helatorstai-loppiaiseen liittyvät tuotoksesi ihania. Minulla niiden äärellä alkoivat soida ehdottomat lempparivirteni 425, 428 ja 106. Nämä kaikki juhlapyhät movat minullekin kokonaisuus, vaikka eilisesää jumiksessa alkuvirttä vähän unisen hajamielisenä yritin veisata. Kaipasin kyllä taustaksi vähän muutakin kuin ihan yksinkertaisinta mahdollista pleno-rekisteerausta, kun sharfia ja mikstuuraakin olisi löytynyt, eikä näissä uruissa akustiikkaan nähden päällekäyvästi.
  -Joo joutui armas aa-ai-ka... Käki kukkuu rantamökillä ja kevätsateessa koivut puhkesivat eilen hiirenkorville.
  Kiurunkannus-terveisin
  Maijeli
  Ihanaa kesän alkua toivottelen

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)