Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

tiistaina, toukokuuta 14, 2013

Erään langan vuosipäivä

Huomasin ihan hauskan yhteensattuman päivämäärissä. :)

Tasan vuosi sitten 14.5. olimme työpaikan virkistäytymismatkalla Luleåssa. Minä tietysti kiertelin kaupungin lankakaupat. :) Niihin aikoihin ilmestyneessä Kauneimmat käsityöt -lehdessä olin ihastunut yhteen puseroon, ja kun löysin siihen tarvittavaa Marks&Kattensin Bianca-lankaa eräästä Luleån lankakaupasta, niin pitihän ne puserolangat samantien ostaa. Tästä on nyt siis päivälleen vuosi aikaa, ja ihan sattumoisin tuo pusero noista langoista valmistui juuri tänään. :)

Palapusero
Tehty ajalla: 30.4.-14.5.2013
Malli: Kauneimmat käsityöt 3/2012 nro 8
Suunnittelija: Miriam ja Marisa Sennis
Lanka: Marks&Kattens Bianca roosa (60)
Langankulutus: 300 g
Virkkuukoukku: 2,5 mm
Koko: S/M
Muuta: Ohje oli vähän sekava, mutta hyvin siitä selvittiin! :)  
 
En muista aiemmin tehneeni mitään Kauneimmat käsityöt -lehdistä, vaikka käyn ne aina kirjastossa lukemassa. Tämä taisi olla jopa ensimmäinen ostamani Kauneimmat käsityöt, jollei lasketa niitä joitakin erikoisnumeroita (asustelehtiä tms.). Ohje tuntui aluksi todella sekavalta, mikä saattoi johtua siitä, etten ole tuon lehden ohjeisiin tottunut, tai sitten tämän puseron ohjetta ei ole voinut yksinkertaisemmin kirjoittaa. ;) Mutta kun alkuun päästiin, nin hyvin se loppukin siitä sujui, vähän ehkä omaa järkeä ja sovelluksia käyttäen.

Tätä puseroa oli oikein mukava virkata, kun se tehtiin pienissä osissa. Palat yhdistettiin virkkaamalla toisiinsa aina yksi rivi kerrallaan. Ruutuvirkkauksen avulla kukkarivit yhdistettiin toisiinsa niin ikään virkkaamalla. Ompelua tässä ei ollut kuin olkasaumojen osalta, vaikka periaatteessa varmaan senkin olisi voinut tehdä virkaten, mutta ehkä se olisi muuttanut ohjeen vielä sekavammaksi... en uskaltanut alkaa soveltaa, kun varsinkin tuon yläosan hahmottaminen oli aluksi aika hankalaa. Mitään piirroskuvaa ohjeessa ei ollut, sellaista olisin kyllä kaivannut.

Hitaastihan tämä valmistui, kun en ole pystynyt tai jaksanut virkata kovin paljon kerralla. Välillä on ollut niitä päiviä, jolloin virkkuukoukku ei ole pysynyt kädessä, ja kyllä olen saanut toisinaan kehitellä jos minkälaisia otteita, että on pysynyt koukku edes jotenkuten tuossa heikossa oikeassa kädessä. Sitten taas toisena päivänä on pystynyt tekemään enemmän ja paremmin. Taas kerran ei voi olla kuin onnellinen siitä, että on saanut tämänkin ihanuuden valmiiksi! :)

Oikein lämpimät kiitokset kaikista mukavista ja piristävistä kommenteista, joita olette jaksaneet blogiini jättää! :) Tuntuu mukavalta, kun joku viitsii näitä käsitöitäni käydä täällä katsomassa ja välillä pitkiäkin tekstejäni lueskelemassa. Toivottavasti voin itsekin ilahduttaa teitä edes puoliksikaan niin paljon kuin teidän vierailunne ilahduttavat minua! :) Yritän ainakin tehdä parhaani, että tänne olisi aina mukava tulla ja myös lähteä vielä paremmalla mielellä. :)

Hyvää mieltä sinulle tähänkin kauniiseen kevätpäivään! :)

16 kommenttia:

 1. Tosi kaunis pusero! Malli on kiva ja väri aivan ehdoton.

  VastaaPoista
 2. Kaunis pitsinen pusero. Mukava on käydä lukemassa juttujasi:)

  VastaaPoista
 3. Onpa ihana pusero, jonka ilme muuttuu alupaidan kanssa.
  Ihanat ovat myös saamasi helmet.

  VastaaPoista
 4. Todella kaunis pusero ja hyvä tuo värikin. Olet taitava, ihailen näitä käsitöitäsi.

  VastaaPoista
 5. Kyllähän pitkiäkin postauksia lukee, kun on mielenkiintoisia :)

  Niin se vaan tuppaa olemaan, että joskus helppokin työ alkaa venyä syystä tai toisesta, eikä välttämätt johdu edes itsestä. Kyllä niillä kuitenkin on tapana joskus valmistua.

  VastaaPoista
 6. Totta kai jaksaa lukea, jos joku jaksaa kirjoittaa. Itse olen lyhytsanainen. Inspis-kuvahaaste blogissani ja oletko nähnyt vappupuseroni, Novitan malli.

  VastaaPoista
 7. Nätti pusero! Kauneimpien käsitöiden ohjeet on kyllä usein vähän sekavia.

  VastaaPoista
 8. Kaunis pusero.
  KYllä välillä saa ihmetellä ohjeita. Myös suomenkielisiä. Kuva selventäisi paljonkin, jos se olisi selkeä.

  VastaaPoista
 9. Kyllä onkin ihana pusero. kaunis kuvioinen ja pirteän värinen.

  VastaaPoista
 10. Ihan sinun värejäsi ja pirteä kokonaisuus, siis NÄTTI! Ja tietenkin taidokkaasti tehty!
  Vaahterankukkaterveisin Maijeli

  VastaaPoista
 11. Todella viehättävän kaunis pusereo!

  VastaaPoista
 12. Kaunis pusero! Nyt kaikki pitsipuserot ja mekot ovat in. Täytyypä käydä kirjastosta katsomassa olisiko tuota lehden numeroa saatavana. Jos mä aloittaisin puseron nyt niin se olisi ehkä kolmen vuoden päästä valmiina, kun aina keväisin innostuisin asiasta. :)

  VastaaPoista
 13. Onpas taas nättiä tekelettä ;)
  Nyt tuli samalla ahaa elämys, että oisin tehnyt tuosta samasta langasta taannoin itelleni pitsineuletopin ja hihattimenkin.

  VastaaPoista
 14. Todella kaunis ja niin kesäinen pusero :)

  Mukavaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)