Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

sunnuntaina, maaliskuuta 31, 2013

Maaliskuun raporttia ja huhtikuun suunnitelmia

Maaliskuu ei ollut käsitöiden suhteen kovin tuottoisa. Kaappien siivous ja materian vähentäminen veivät niin mennessään, että käsitöille ei oikein ollut aikaa eikä voimia. Viimeisen viikon aikana otin kyllä loppukirin, vaikka silloinkin sairaalareissun jälkimainingit meinasivat vähän verottaa jaksamista kutimien äärellä. Olosuhteet huomioon ottaen kuukauden käsityösaldo on ihan kohtalainen.


Maaliskuussa valmistuivat:
 • 1.3. Angry Birds -kirjanmerkki (ristipistellen)
 • 23.3. Tilkkutakki (neuloen), langankulutus 343 g
 • 27.3. Siksak-liivitunika (neuloen), langankulutus 524 g
 • 29.3. Polvekeraitasukat (neuloen), langankulutus 150 g
 • 30.3. Sukat kahdella värillä (neuloen), langankulutus 131 g
 • 31.3. Kirjoneulesukat (neuloen), langankulutus 125 g

Langankulutus jäi maaliskuussa siis 1273 grammaan. Oma hiljainen tavoitteeni (nyt siis ensimmäistä kertaa julkisesti kerrottu) olisi neuloa tai virkata 1,5 kiloa lankaa kuukaudessa. Viime vuonna tavoittelin kilon ylitystä kuukausittain, ja siinä onnistuin joka kuukausi reippaastikin, joten ajattelin tänä vuonna kokeilla tuota puolentoista kilon rajaa. Nyt siis siitä hieman jäin ihan noista alussa kertomistani syistä johtuen. Tilkkutakin valmistumisen jälkeenhän laskeskelin, että jos neuloisin 150 grammaa päivässä viimeisen viikon ajan, niin olisin hyvin saavuttanutkin tuon 1,5 kiloa. Tunikaa neuloessani tuo 150 grammaa tuli kudottua päivässä ihan helposti, mutta nähtävästi sukat ovat hitaampia neulottavia, sillä millään tuo tavoite ei tullut täyteen, vaikka ihan samaa lankaakin käytin kuin tunikassa. Omituista, tätähän täytyy alkaa tutkia ja selvittää, mistä moinen johtuu! Kuvittelisin, että sukkien kutominen kävisi joutuisammin, varsinkin kun en ole mitään kovin monimutkaisia malleja nyt kutonut, kun taas tunikassa oli vähän vaativampi mallikuvio tehtävänä.

Lankaostoksiltakin melkein vältyin, mutta toiseksi viimeisenä päivänä lähetin mieheni ostamaan minulle 300 grammaa lankaa, eli sen verran tuli lisäystä varastoon. Minulla on kertynyt tässä talven mittaan pitkä lista ostettavista langoista ja myös niistä neuleista, joita aion tehdä toistaiseksi vielä kaupassa odottavista keristä. Täytyisi vaan jossain vaiheessa lähteä kaupoille. Ensin odotin Novita Kesä -lehden ilmestymistä, mutta kun siinä ei oikein ollut virkkausmalleja, joita aina näin keväällä etsiskelen, niin arvatenkin ne ovat vasta 16.4. ilmestyvässä Novita Kesäkäsityöt -teemalehdessä. Pitäisikö siis odotella vielä sen lehden ilmestymistä ennen lankakaupoille suuntaamista? Tätä menoa jää kyllä langat ostamatta, jos aina vaan odottelen uutta idealehteä... Ei vaan viitsisi montaa ostosreissua vuodessa tehdä. ;)

Ristipistorintamalla olisi taas petraamisen varaa. Tulihan tässä nyt yksi pieni kirjanmerkki pisteltyä kuun alussa, mutta jotain vähän isompaa voisi pikkuhiljaa laittaa työn alle. Siinäpä huhtikuulle yksi tavoite!

Huhtikuussa olisi korkea aika aloittaa kesäisemmät käsityöt, joita varten kaapissa on paljon ihania puuvillalankoja. Kuitenkin noita sukkalankoja olisi myös korit pullollaan, ja niitä olisi ihan hyvä kuluttaa pois tässä vaiheessa, kun vielä viitsii villalankoja tikutella. Siispä aloittelen huhtikuuta ensin kutomalla noita sukkalankoja vähemmäksi, ja sitten kun siltä tuntuu käyn puuvillalankojen kimppuun. Virkata voisi pitkästä aikaa jotain! Seimiasetelmaan on tarkoitus myös tehdä muutama hahmo lisää huhtikuun aikana.

Eiköhän näillä suunnitelmilla taas yksi käsityökuukausi mennä eteenpäin! :)

Hupaisaa huhtikuuta! :)


2 kommenttia:

 1. Oletpas tuottoisa käsityön harrastaja, ihailen ahkeruuttasi.

  VastaaPoista
 2. Tänne olikin tullut monta postausta sitten viime käynnin. Mukavaa pääsiäistunnelmaa:) On kyllä mukava asia, ettei sulle tullut nyt yhtä kovaa päänsärkyä toimenpiteen jälkeen mitä viimeksi. Huhtikuu alkaa ja täältä toivotellaan oikein hyvää kevättä, vaikkei kumpikaan meistä mikään kevätihminen olekaan.

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)