Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

torstaina, tammikuuta 24, 2013

Ottaa slipoverin pois...

Joskus olen täällä maininnut, etten ole mikään liivi-ihminen, ja eilen tämän valmistuessa mieskin vähän ihmetteli, että onko tuo nyt ihan mun tyyliä. Kuitenkin noita liivejäkin on nyt tullut tehtyä, ja kai niitä jossain tilanteessa voi käyttää, vaikka palelenkin enemmän käsivarsistani kuin vartalosta, eli enemmän tarvetta on neuletakille kuin liiville. Sitä paitsi liivit valmistuvat hihallista puseroa nopeammin... ;) Tämänkin liivin tein oikeastaan vain siksi, että viime kevään Novitan värikartassa oli niin paljon ihania värejä, että jos olisin jokaista väriä ostanut yksivärisen puserollisen verran, niin moinen olisi syössyt minut vararikkoon. Siksi olen nyt keksinyt, että saan itselleni kaikista ihanista väreistä vaatteita helpoimmin, kun teen niistä monivärisiä liivejä! :D Liivejä on siis luvassa jatkossakin... ;)

Tämän vaatteen nimi oli lehdessä slipoveri, ja malleja oli sekä "rouvalle" että "nuorelle", eli rouvan malli on vähän pidempi ja väljempi, kun taas nuoren malli on lyhyempi ja kapeampi. Koska olen ollut rouvana jo yli 13 vuotta, enkä ole oikeastaan koskaan kokenut olevani nuori (en edes teini-ikäisenä), niin päädyin siihen rouvan malliin. :)

Rouvan slipoveri
Tehty ajalla: 16.-23.1.2013
Malli: Novita Talvi 2007 nro 81
Suunnittelija: Anne-Maija Immonen
Lanka: Novita Wool turkoosi (369) ja lila (750), Nalle vihreä (348)
Langankulutus: 326 g
Puikot: 3,5 mm ja 5 mm
Koko: M
Muuta: Kiva tuli!  

Lankaa meni vaihteeksi aika reilusti vähemmän kuin ohjeessa annettiin ymmärtää. Olin varannut tähän lankaa ohjeen mukaisesti 600 g (300 g pohjaväriä + kumpaakin kuvioväriä á 150 g), mutta lankaa menikin vain reilut puolet tuosta, eli 157 g pohjaväriä (yli jäi kaksi täyttä ja yksi hivenen vajaa kerä) ja 81 g ja 87 g muita värejä (yli jäi hieman toista kerää kumpaakin). No, saapahan taas ne sukat tämän pariksi tehtyä! :) Ja näille Nallen ja Woolin jäännöksille minulla nyt on muutenkin suunnitelmia, eli ei ne jää kaappeihin pyörimään todellakaan.

Hauska malli tämä oli sikäli, että vaikka se näyttää kirjoneuleelta, niin kuviot on tehty ainoastaan silmukoita nostamalla, ja muutenkin tuo miehusta on ihan ainaoikeaa, eli ei mitään kovin vaikeaa puuhasteltavaa. Kirjaa pystyi lukemaan hyvin samalla, kun tätä neuloi, ja aika monta kirjaa tässä onkin tullut ahmittua viime päivinä. :)

Slipoveristä minulle tulee aina mieleen tuo otsikkoon kirjoittamani: "Ottaa slipoverin pois..." Jos et tiedä, mistä tuo lausahdus on peräisin, voit klikata alla olevaa videota. ;) (varoitus: sisältää K18-materiaalia ;) )


Hauskaa päivänjatkoa! :)

4 kommenttia:

 1. Onpas ainakin lämpimän näköinen slipoveri, ja kivan näköinen neulepinta. :)

  VastaaPoista
 2. Vai sieltä se tuli, kun lausahdus kuulosti jotenkin tutulta. :)
  Ja värjäillykkin olet. Minul olis pusseja jemmassa, mut ei oo värjätyttänny.

  VastaaPoista
 3. Nätti on slipoverisi. Minä kun äkkiä katsoin, luulin kyllä kirjoneuleeksi.

  VastaaPoista
 4. Oikein kivannäköinen neulepinta! Minäkin huomaan, ettei liiveja tule paljonkaan pidettyä, ehkä se on vain totuttelun kysymys.

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)