Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

tiistaina, lokakuuta 09, 2012

Viheliäiset villahousut

En muista, milloin viimeksi olisi jonkun käsityön tekeminen tuntunut näin vaikealta. Ehkä syy on siinä, että toinen käteni ei toimi enää samalla tavalla kuin ennen. Tai kenties siinä, että väsyn nykyään nopeasti. Ehkä neule oli jossain vaiheessa vain liian iso ja painava työstettäväksi. Mutta sinnittelin loppuun saakka, ja olin onnellinen jokaisesta kerroksesta, jonka jaksoin tähän tehdä. Yleensä oli pakko ottaa kaveriksi joku elokuva tms., että ajatukset menisivät johonkin muuhun kuin käsityöhön. Paitsi että joskus sitten huomasi oikeasti vain katsovansa sitä elokuvaa, ja käsityö makasi koskemattomana sylissä. Ei näin ole koskaan ennen minulle tapahtunut, mieluummin sitten vaikka jättää osan elokuvasta näkemättä kuin käsityön tekemättä. ;)

Kävi kyllä mielessäni, että olisinko ikinä saanut tätä käsityötä tehtyä ilman sairastumistani, vaikka käden ongelmat osittain hidastivatkin tekemistä? Tämä ei nimittäin ainakaan enää loppuvaiheessa ollut mikään reissuneule, etenkin kun tein molemmat lahkeet yhtä aikaa. Viime viikolla täytyi jo lääkärireissuille keksiä muu neule mukaan, sillä eihän tätä saanut käsilaukkuun enää mahtumaan.

Eilen piti oikein tsempata itseä: vielä viisi kerrosta ja sitten tämä on valmis. Pitkän pitkät olivat ne viimeiset kerrokset, siltä ne ainakin tuntuivat, vaikka suunnattomastihan tekeminen helpotti siinä vaiheessa, kun kavennukset vähensivät silmukoita kolmanneksella. Yhteenompeleminen oli kaiken sen neulomisen jälkeen suorastaan nautinnollista, ja oikein harmitti, että se oli niin nopeasti ohi!

Mielenkiintoista kyllä, että olen niin pitkään haaveillut villahousujen neulomista itselleni. Olisinko ryhtynyt siihen, jos olisin tiennyt, kuinka työlästä se on? Vaikka vähemmän niissä oli neulomista kuin vaikkapa tunikamittaisessa villatakissa/puserossa, joita olen tehnyt itselleni vaikka kuinka monta! Tai suurinpiirtein samanverran tekemistä kuin neljässä-viidessä parissa villasukkia, ja kyllähän niitä nyt aina jaksaa tikutella. Mutta ehkä sitten olen oikeasti niin huonossa kunnossa, että se alkaa vaikuttaa neulomiseen. Onnekseni valitsin näihin villapöksyihin itsestäänraidoittuvan langan, sillä se jaksoi pitää mielenkiintoa yllä, kun yritin tarkasti pitää huolen siitä, että lahkeista tulee keskenään identtiset. Vaikka ei se identtisyys kyllä valmiissa työssä näy, kun toisen lahkeen etupuoli on toisen lahkeen takapuoli noin niin kuin värien läiskittymisen suhteen. Mutta säilyipä mielenkiinto tekemiseen - en olisi ikimaailmassa jaksanut tehdä näitä yksivärisenä!

Villahousut
Tehty ajalla: 17.9.-8.10.2012
Malli: Novita Talvi 2012 nro 5
Suunnittelija: Minna Metsänen
Lanka: Novita Nalle Kukkaketo kesäkimppu (829)
Langankulutus: 432 g
Puikot: 3,5 mm
Koko: M
Muuta: Ihan kivat, mutta kuumat! :) Työläs oli tehdä.


Villahousut kyllä varmasti lämmittävät talvipakkasilla, sillä eilen illalla meinasin läkähtyä kuumuuteen pelkästään kuvien oton aikana. Elän haaveissa, että voisin näiden ansiosta talvella olla joskus hame päälläkin liikkeellä, vaikka toki ulkohousut on syytä näidenkin päälle vielä vetää. Jotain tämän kuvan tyylistä yhdistelmää ajattelin, mutta villikset sopivat varmasti myös farkkuhameen kanssa. Niin ja sukathan täytyy toki olla jalassa, mutta eilen en jaksanut kuvausta varten alkaa etsiä sopivia sukkia kaapista. Voi olla, että juuri ne näiden kanssa sopivat sukat on vielä neulomatta... ;) Itse asiassa olen joskus haaveillut tekeväni villaiset sukkahousut, mutta ehkä tämän kokemuksen jälkeen en ihan heti niitä ole tekemässä. ;)

Nyt saa talvi sitten minun puolestani tulla, kun olen vihdoinkin varustautunut itseneulotuilla villahousuilla! :) Vaikka nautitaan vielä tästä ihanasta syksystäkin. Eilen illalla oli ihan pakko päästä käymään ulkona kävelemässä, vaikkei tuo kävely minulta enää niin hyvin sujukaan. Ensin kylläkin sinnittelin näiden villapöksyjen neulomisosuuden valmiiksi, ehkä sen jälkeen tosiaan tarvitsinkin raitista ulkoilmaa. Ihana oli vähän kävellä ja ihailla niin kaunista ja värikästä luontoa. Yhtä värikästä kuin nämä villapöksyt. :) Pian tuo väriloisto peittyy valkoisen alle, mutta kaunista on sekin.

Kaunista tätä viikkoa! :)

 

16 kommenttia:

 1. Ei hassumpi puku ;)
  Talvi saa parin kuukauden kuluttua viim. tulla, sillä mä ostin jo uudet suksetkin ja kiva olisi päästä niitä myös testaamaan vielä tulevana talvena.
  Mulla on kans suunnitelmissa tekaista talveksi villapökät, mutta saa nähdä mikä vuosi se toteutuu ;D
  Edellisiä parempia viikonjatkoja sulle ;)

  VastaaPoista
 2. Aikamoisen urakan sait valmiiksi. Kauniit ovat ja varmasti myös lämpimät. Parempaa oloa toivottelen.

  VastaaPoista
 3. Kauniit housut!
  Olosi kyllä huolestuttaa, mutta toivon parempaa olo ja kuntoa.

  VastaaPoista
 4. Makeet villahousut!
  Toi olosi kyllä huolestuttaa,mutta toivon pikaista paranemista.

  VastaaPoista
 5. Hienot! Voi vain kuvitella, kuinka paljon ne vaativat kärsivällisyyttä. Varmasti kuitenkin palkitseva lopputulos!

  VastaaPoista
 6. Hienoa, kun sait työn valmiiksi. Kyllä tulee vielä hetkiä, jolloin nuo villahousut eivät ole yhtään liian lämpimät. Kurjaa, kun sun vointi on noin huono!

  VastaaPoista
 7. wow, melkoinen työ!! hienot ovat :-)

  VastaaPoista
 8. Kivan värikkäät housut!
  Pikaista paranemista sinulle.

  VastaaPoista
 9. Hih, minä neuloin itselleni villikset muutama vuosi sitten - harmaat... Ohje oli Dropsilta, mutta lankana seiskaveikka, mikä tietysti neuloutui vähän Nallea nopeammin. On kannattanut, vaikka niille olisi käyttöä vain muutaman kerran talvessa, niin nuo muutamat kerrat ovat pelastaneet tämän vilukissan kovilla pakkasilla. Eli hyvä kun jaksoit loppuun asti! Hali, toivotaan että pian paranet.

  VastaaPoista
 10. Nätit ja varmasti lämpimät villahousut. Kyllä ne sitten talvipakkasella tuntuu ihanalta. Toivottavasti olotila paranee ja tilanne selviää.

  VastaaPoista
 11. Reipas olet ollut! Lämpimän näköinen lopputulos.

  Joka arkiaamu tulee tiirailtua, että joko Mari on parantunut ja seisoo bussipysäkillä, mutta harmi, kun olet vieläkin kipeä ja huonossa kunnossa. Onko yhtään selvinnyt mikä vaivaa, vai onko edelleen mysteeri?

  VastaaPoista
 12. Todella hienot villahousut. Itse valitin vaimolle joskus, että villasukat on muuten hyvät, mutta pitemmän päälle aina valuu saappaissa kantapään alle kurttuun. Vaimo totesi siihen, että täytyy sitten varmaan tehdä villasukkahousut, niin pysyy ylhäällä. Minä siihen vaan vähän naurahdin. Vähän ajan päästä vaimo tuli kaupasta ja ojensi minulle paketin villasukkahousuja. Oli kuulemma olleet sen verran halvat, ettei hän vielä ainakaan ala sellaisia tekemään. Tuollaiset ovat todella hyvät miehellekin pihatöissä, eivät tietysti läheskään yhtä lämpöiset kuin tuollaiset itsetehdyt.

  VastaaPoista
 13. tuohan tosi kaunis kokonaisuus ja varmasti lämmin :) uskon että kuuma on tullut jo esitellessäkin ...

  VastaaPoista
 14. Ihanat villikset! Oon muutamana talvena miettiny, et tollaset tarviin. Vielä on tekemättä, mut josko vaiks jo alkavaksi talveksi sais tehtyä. Tosin mun väri olis varmaan tumman harmaa.
  Parempia vointeja sulle! Tykkään blogistasi paljon. Ja olet hurjan tuottelias käsitöiden suhteen. :)

  VastaaPoista
 15. Wau! Upeat villahousut! Tuollaisten tekoa minäkin olen suunnitellut.
  Voi kuinka kovasti minä toivon, että olosi paranee. <3

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)