Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

keskiviikkona, lokakuuta 31, 2012

Lokakuun raporttia ja marraskuun suunnitelmia

Lempikuukauteni on jälleen tältä vuodelta takana. Vaikka tykkään minä marraskuustakin, kuten kaikista syksyn kuukausista. Käsityöaikaa on ollut kuluneena kuukautena suorastaan ruhtinaallisesti sairasloman ansiosta, mutta voimia ei ole valitettavasti ollut ihan samalla mitalla. Mutta niin kauan kuin pystyn tekemään edes jotain käsitöitä jollakin tavalla, niin kiitollinen saan olla! Voinnistani huolimatta selätin lokakuussa muutaman isomman käsityöhaasteenkin, joskin vastapainoksi muut tekeleet olivat sitten sitäkin simppelimpiä.


Lokakuussa valmistuivat:
 • 8.10. Villahousut (neuloen), langankulutus 432 g
 • 13.10. Köynnössukat (neuloen), langankulutus 190 g
 • 14.10. Junasukat (neuloen), langankulutus 44 g
 • 17.10. Vauvantossut 2 paria (neuloen), langankulutus 59 g
 • 18.10. Vauvantossut (neuloen), langankulutus 29 g
 • 21.10. Kissa (ommellen)
 • 24.10. Palmikkosukat (neuloen), langankulutus 234 g
 • 26.10. Pihlajasukat (neuloen), langankulutus 73 g
 • 29.10. Pipo ja lapaset (neuloen), langankulutus 147 g
 • 30.10. Kauluri (neuloen), langankulutus 78 g
 • 31.10. Virkattu kortti (virkaten), langankulutus 1 g

Lankaa kului lokakuussa 1287 g eli hiukan vähemmän kuin tänä vuonna keskimäärin, mutta ei mitenkään huomattavasti vähemmän. Lankaa ostin lokakuussa 150 g käsityömessuilta, eli kohtuudessa ollaan pysytty senkin kanssa. Lankavarasto alkaa näyttää taas ihan siedettävältä, kun joka paikka ei ihan pursua äärimmillään täynnä.

Ristipistojakin tuli tehtyä lokakuussa ihan mukavasti, toivottavasti saan keskeneräisen työni marraskuussa valmiiksi!

Marraskuun käsityösuunnitelmiin kuuluu ainakin parit sukat, joista ensimmäiset valmistunevatkin varmaan ihan marraskuun ensitunteina. Ehkä myös yksi lapaspari tulee tehtyä, ja yhtä pehmoleluakin suunnittelen. Haaveissa on edelleen saada aloitettua kirjoneuleliivi itselle, mutta se on nyt jo noin puolen vuoden ajan lykkäytynyt eteenpäin mukamas kiireellisempien juttujen mentyä edelle.

Vaan oman voinnin mukaan edetään, eli tehdään se mitä jaksan. Kroppa on viime päivinä antanut viitteitä vähän siihen suuntaan, että kovin kauaa ei enää tuo oikea puolisko jaksa osallistua yhtään mihinkään. Tätä kirjoittaessakin pitää välillä ihan pinnistellä, että sormet toimivat näppäimistöllä. Tosin tänään on ollut lääkärikäynti, eli voimat voivat senkin vuoksi olla tavallista heikommat. Mutta uskoisin, että kun kuukauden päästä kirjoitan seuraavaa kuukausiraporttiani, niin tästä sairaudestani tiedetään jo aika paljon enemmän. Tänäänkin saatiin ainakin yksi epäilty sairaus poissuljettua, eli aina tässä eteenpäin mennään pienin askelin. Hyvin, hyvin pienin askelin etenen minäkin ihan kirjaimellisesti sen minkä kävellä jaksan.

Täytyy vielä mainita, kun tuossa alussa tuo neulottujen villahousujen kuva komeilee, että tänään minua paleli niin valtavasti, että vedin pitkien puuvillakalsareiden päälle vielä nuo villahousut, pistin kaksi villatakkia päällekkäin ja kömmin isoäidinneliöpeiton alle hörppimään tulikuumaa teetä - ja silti vielä paleli. Mutta villahousut auttoivat sentään edes vähän, joten niille varmasti tulee tarvetta usein! :)

Toivotan kaikille ihanaa marraskuuta! :)

2 kommenttia:

 1. Nuo villapöksyt ja takki ovat tosi hulppeat!

  VastaaPoista
 2. Itsekin katselin neulottujen villahousujen mallia ja mietiskelin, että voisipa ola aika kiva kotiasuna.
  Ihailen töissäsi reipasta värien käyttöä.
  Jaksamista sinulle! Toivottavasti oireittesi syy saadaan pian selville!

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)