Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

sunnuntaina, syyskuuta 09, 2012

Novita 7 veljestä -lehti

Novita 7 veljestä -lehti langan 40-vuotisjuhlan kunniaksi tupsahti postiluukusta odotetusti perjantaina, olinhan sen ennakkoon itselleni tilannut.


Odotukseni lehden suhteen olivat etukäteen ihan ennakkoluulottomat ja toiveikkaat, onhan 7 veljestä edelleen yksi lempilangoistani, ja juhlalehdestä voisi olettaa löytyvän vähän tavanomaisesta poikkeaviakin helmiä.

Minusta on hienoa, että Novita on tehnyt tässä lehdessä yhteistyötä esim. Kalevala Korun, Metsähallituksen, Saimi Nousiaisen ja Duudsonien kanssa (siinä varmaan näkyvimmät), eli juhlalehteen oli siinä suhteessa panostettu. Mutta sekä minä että mieheni huomasimme heti lehden ensiselailulla, että kuvat eivät ole tässä lehdessä oikein onnistuneet. Niiden värejä on selvästi muokattu luonnottomiksi, ja osa kuvista on niin epäselviä, ettei niistä näe, millaisesta neulemallista kuvassa on kyse. Kun lehden päätarkoitus on esitellä neulemallit niin, että ne houkuttelevat lukijan kaivamaan puikot ja lankaa kaapista, niin minusta on aika oleellista nähdä kuvasta, millaisia mallineuleita on käytetty, näyttääkö työ haasteelliselta vai jopa liian simppeliltä. Minun mielestäni se, että kuviin on saatu mukaan huippumalli ja pari julkkispelleä, ei anna oikeutta tehdä kuvista niin "taiteellisia", että itse neule jää jopa taustalle. Jotkut neuleet on tehty myös liian tumman värisistä langoista, jolloin mallineuleet eivät kuvissa erotu kunnolla. En toki tarkoita sitä, että kaikki neuleet pitäisi tehdä valkoisesta, sillä on ihanaa katsella eri värisiä neuleiden kuvia. Mutta kyllä siitä mallista täytyy selvää saada.

Novitan normaalilehdissä on minun mielestäni ollut ihan hyviä kuvia tähän mennessä, ehkä joku vähän huonompi kuva tai heikkotasoisempi lehti on sattunut silloin tällöin joukkoon, mutta pääasiassa malleista on saanut hyvin selvää. Kyllä tässäkin lehdessä oli enimmäkseen niitä hyviä kuvia, mutta muutaman kuvan kohdalla tämä "ylitaiteellisuus" oli ihan silmiinpistävää. Se on kuitenkin ainoa kritiikki lehteä kohtaan, muutenhan minä tästä tykkäsin ihan kohtalaisen paljon.

Kuvat: Novita

Sukkamallit kiinnostavat aina, varsinkin kun pidän paljon 7 veljes-sukkia. Malli 8 kirjoneulesukat ovat ihanan yksinkertaiset ja vähän vanhanaikaisen oloiset, siis kauniit. Malli 18 lasten sukat ovat suorastaan ylisöpöt. Koska rakastan pitkävartisia sukkia, niin tietysti ihastuin myös malli 24 pitsineulesukkiin. Polvekeraitojen ystävänä kiinnitin huomioni myös malli 27 siksak-sukanvarsiin.

Kuvat: Novita

Siksak-sukkien kaverit malli 25 lapaset ja kynsikkäät ja malli 26 pipo ilahduttivat silmääni myös. Muista asusteista tykkäsin malli 11 ja malli 12 piposta ja lapasista - näissä on ihana vihreä värikin. Malli 23 kirjoneulelapaset taas ovat niin perinteikkään oloiset, ja perinteiset mallithan ovat aina ihan parhaita.

Kuvat: Novita

Jos ette vielä ole huomanneet, niin olen oppinut viime aikoina pitämään mekkoja ja hameita - tai jos en pidä niitä niin paljon ylläni, niin pidän niistä, niiden neulomisesta ja siitä, että niitä on kaapissani olemassa, olivat ne käytännöllisiä tai eivät. ;) Mekko- ja hamemalleihin ihastuin moniin, mm. malli 29 naisen neulemekkoon, malli 31 naisen kohoneulemekkoon (huolimatta erittäin epäselvästä kuvasta...), malli 34 hameeseen ja malli 37 neulemekkoon.

Kuvat: Novita

Neuletakkeja ja -puseroitakin voisin tästä lehdestä tehdä. Vaikkapa malli 30 kohoneuletakin, malli 38 neuletakin tai malli 39 neuletunikan.

Vaikka näitä kivoja "voisin ehkä tehdä" -malleja oli tosi paljon, niin sellaista "pakko saada" -neuletta en tällä kertaa lehdestä bongannut. Kivoimmaksi asuksi äänestäisin malli 34 hametta ja malli 38 raidallista neuletakkia, ja sukkamalleja tulee varmaan joskus kokeiltua. Mutta ehkä tämä kuuluu taas niiden lehtien joukkoon, joita täytyy makustella vähän pidempään. Onhan tässä ihan vasta käynyt niinkin, että lehden ilmestyessä olen todennut, että enpä nyt tiedä, mutta seuraavalla viikolla olen jo ostanut langat seitsemään sen lehden neuleeseen. :)

Joka tapauksessa kiitos Novitalle - 7 veljestä ansaitsee oman juhlalehtensä! :)

1 kommentti:

  1. Hih hei! Toi lehti on hommattava. Seiskaveikka on mun mielilanka!
    =)

    VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)