Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

sunnuntaina, elokuuta 26, 2012

Ohuempi myssy tällä kertaa

Kädet eivät ole tosiaankaan kovin paljon jaksaneet vääntää lankaa tällä viikolla, koska tätäkin sytomyssyä tein viikon ajan... No joo, todellisuudessa siis tein sitä maanantaina ja tiistaina bussissa, maanantaina töissä pari tuntia lapsiparkissa päivystäessäni, keskiviikkona taas bussissa ja terkkarin eteisessä, ja sittenpä tähän "bussityöhön" tulikin muutaman päivän tauko, kunnes eilen illalla selvitin sotkussa olevan lankakerän (siis miksi ihmeessä minulla on viime aikoina kaikissa töissä ollut langat solmussa?) ja tänään virkkasin myssyn valmiiksi, siitähän puuttuikin siinä vaiheessa enää kaksi ja puoli kerrosta. ;) Eli olisin periaatteessa saanut sen keskiviikkonakin jo tekaistua valmiiksi asti.

Yleensähän teen myssyn päivässä eli käytännössä meno- ja paluumatkalla töihin ja kotiin, mutta tällä kertaa oli vähän ohuempi myssylanka käsiteltävänä:

Sytomyssy
Tehty ajalla: 20.-26.8.2012
Malli: Moda 4/2012 nro 2
Lanka: Novita Virkkauslanka roosa (550)
Langankulutus: 30 g
Virkkuukoukku: 2 mm
Koko: n. 55 cm
Muuta: Oysiin

Kun näin tämän myssymallin Modassa, tuumasin heti, että siinä olisi varmasti oiva sytomyssymalli. Varsinkin, kun minulla on Virkkauslankaa ja vastaavaa yllin kyllin lankavarastossani, eikä aina jaksa liinoja virkata. No, ohuesta langasta myssyn tekeminen kestää toki kauemmin kuin paksummasta, mutta varsinaisesti se ei ollut syy siihen, miksen sitten lopulta tähän myssyyn ihastunut, en siis valmiiseen tekeleeseen enkä tekemiseen. Itse asiassa Hennahan se oivalsi bussissa, että myssy näyttää jotenkin omituiselta. Lehdessä se oli kuvattu jotenkin nätisti niin, että vain tuo reunan mallikerta näkyy, mutta tuosta minun kuvastani huomaa kyllä, että päälaella on ensin ihan nättiä ja säännöllistä kuviota, joka sitten yllättäen muuttuu tuollaiseksi vähän epämääräisen näköiseksi kuvioksi, joka ei kuitenkaan muodosta mitään järkevää kuviota, vaikka säännöllisesti sekin itseään toistaa. Ja ainakaan minun mielestäni tuo toinen kuvio ei sovi yhtään ensimmäisen kuvion kanssa yhteen.

No, eiköhän tästäkin tietysti joku saa itselleen hyvän sytomyssyn, mutta voi olla, etten toista myssyä tällä mallilla enää tee. Tai sitten voisin tästä myssymallista ottaa tuon päälaen osuuden ja jatkaa sitten vaan sitä kuviota reunuksessakin tai kehitellä jotain sopivampaa. Haluaisin kyllä välillä tehdä myssyjä ohuemmastakin langasta, kun viime aikoina olen virkannut lähinnä vain paksumpia sytomyssyjä.

Mukavaa uutta viikkoa! :)

 

2 kommenttia:

  1. mukava lukea sun blogeja.Käyn kurkkaamassa lähes päivittäin mitä marska on nyt saanut aikaseksi.Ahkeruutesi on ihmettelyn aiheena monesti.Pieni lapsenlapsenikin saa usein nauttia kättesi hedelmistä.Kivaa syksyä teidän perhekunnalleT.emolehmien hoitaja

    VastaaPoista
  2. Kivoja töitä sinulla. Värjäys näkyy kiinnostavan myös, käyhän kurkkaamassa blogiani värjäysasioissa.

    VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)