Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

keskiviikkona, elokuuta 01, 2012

Heinäkuun raporttia ja elokuun suunnitelmia

Huh - heinäkuu on tältä vuodelta takana! Se on nimittäin vuoden kuukausista minulla top12-listan viimeisenä. Elokuu sen sijaan on top12-listallani ihan hyvällä sijalla melko pian syyskuukausien jälkeen, sillä lasken oikeastaan elokuun kaikkine koulujen ja kerhojen aloituksineen sekä marja- ja sieniretkineen kuuluvan jo syksyyn. :)

Heinäkuussa pari viikkoa meni vuosilomalla, sen jälkeen muutama päivä kuumeessa ja sitten leppoisissa työtehtävissä. Ja pääsinpäs ihan kuun lopulla vielä aloittelemaan jo syksyn valmisteluakin, ja nyt on niin valtava täpinä päällä ja ihan hurrrrrjasti virtaa vaikka muille jakaa! :) Toivottavasti virtaa riittää myös käsitöihin. Heinäkuun käsityösaldossa kyllä huomaa loman vaikutuksen, sillä käsitöitä on valmistunut kuukauden aikana reippaasti ja lankaakin kulunut huomattavasti enemmän kuin keskimäärin kuukaudessa. Sitä vartenhan ne lomat ovatkin, että saa kerrankin tehdä vain käsitöitä! :)


Heinäkuussa valmistuivat:

 • 5.7. Kesäpipot 3 kpl (virkaten), langankulutus 150 g
 • 8.7. Sytomyssyt 13 kpl (virkaten), langankulutus 611 g
 • 12.7. Mekko (neuloen), langankulutus 336 g
 • 17.7. South Bay Shawlette (virkaten), langankulutus 200 g
 • 25.7. Mekko (neuloen), langankulutus 442 g
 • 25.7. Tukkakukka (virkaten), langankulutus 8 g
 • 27.7. Tiskikukka ja tiskirätti (neuloen, vähän virkaten), langankulutus 50 g
 • 29.7. Tiskikukka 3 kpl ja tiskirätti (neuloen, vähän virkaten), langankulutus 100g
 • 31.7. Tiskirätit 4 kpl (neuloen, vähän virkaten), langankulutus 150 g

Lankaa kului heinäkuussa 2047 g, mistä olen todella onnellinen, koska tänä vuonna yli kahden kilon kuukausisaldoja on ollut vasta vain tammi- ja maaliskuussa, eli tämä on tämän vuoden kolmanneksi suurin kuukausikulutuslukema. Muina kuukausinahan kulutus on ollut sellaista 1200-1300 gramman luokkaa. Aika yksipuolistahan tuo minun tekemiseni on kyllä ollut, ensin pipoja urakalla, sitten pari mekkoa ja sitten rättejä urakalla. Yksi huivi vaan tuossa välissä. ;)

Lankaostoksia tuli tehtyä heinäkuussa varsinaisesti 750 g, eli sen verran ostin itse lankaa itselleni. Mutta olen joutunut lankaostoksiin laittamaan myös en 150 g, jotka siskontyttö osti sitä varten, että teen niistä hänelle pipoja. Siis eihän ne minun ostoksiani ole, mutta minulla olisi mennyt lankakirjanpito ihan sekaisin, jos olisin laittanut ne toisen ostamista langoista tekemäni pipot langankulutukseen ilman, että ne langat olisivat koskaan päätyneet lankaostojen puolelle. No, itsepä olen tyhmän systeemini laatinut, tämä systeemi ei ymmärrä sitä, että joskus saattaa tulla puuhasteltavaksi tilaustöitäkin. ;)

Elokuun käsitöistä en osaa tällä hetkellä sanoa mitään muuta kuin että Novitan ja Suuri Käsityölehden kirjoneulesukkakilpailuun aion osallistua, eli siinä on elokuun ainoa tiedossa oleva ja "pakollinen" käsityö. Muiden käsitöiden osalta on valtavasti suunnitelmia: toisaalta tekisi mieli neuloa kesäneuleista ylijääneitä Miamin jämiä pois (toppi, hame...), toisaalta taas järkevää olisi jo varustautua syksyyn ja talveen (villahousut, liivi, villamekko, sukkia...). Koitapa näistä kymmenistä suunnitelmista sitten valita! Ja kuitenkin käy niin kuten heti kuun ensimmäisenä päivänä, että mitään työtä ei ole kesken, kun aamulla kiireessä pakkaat työreppua, joten sitten sinne hätäisesti sujahtaa sytomyssylankaa ja virkkuukoukku, vaikka mitään sen suuntaista ei ole ollut aikomustakaan tehdä lähiaikoina. ;) No, eiköhän sitä jotain valmista saa aikaan tässäkin kuussa, uskoisin! :)

Tervetuloa syksy - ihanaa elokuuta kaikille! :)

3 kommenttia:

 1. Jahas. Hienojen tunikamekkojen lisäks on näköjään hiuskoristeet vallannu alaa. Hienoja.

  VastaaPoista
 2. Kyllä elokuu niin kivasti kolkuttelee syksyn portilla, että tästä se paras vuodenaika taas lähtee käyntiin:)

  VastaaPoista
 3. Täällä myös eräs elokuun ylin ystävä. Ja yleensäkin syksyn ystävä. Kun elämä rauhoittuu työkiireiden jälkeen aina vähän syyskylmien tullessa, niin on ihanaa palata kunnon villalankojen pariin neulomaan ja suunnittelemaan uusia juttuja neulomisen saralla. Hurjan paljon olet kyllä neulonut kesän aikana ja kauniita töitä, varsinkin tuo ihana sininen mekko.

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)