Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

torstaina, heinäkuuta 12, 2012

Taas uusi mekko

Hupsis, menipä yhden mekon teossa peräti kaksi viikkoa! Syy moiseen on tietysti se, että välissä pidin mekon neulomisessa taukoa, kun virkkasin sytomyssyjä sellaiset kahdeksan päivää putkeen. Ja sitten vielä tällä viikolla löysin ihanan huivimallin, joka oli pakko saada samantien koukulle, niin meinasi mekonteko jäädä. Mutta valmistui se sentään tänään. Ilman noita välitöitä olisi varmaan valmistunut viikossakin. :)

Mekko
Tehty ajalla: 27.6.-12.7.2012
Malli: Novita Kesä 2012 nro 34
Suunnittelija: Lea Petäjä
Lanka: Novita Miami punainen (560), lime (330) ja keltainen (211)
Langankulutus: 336 g
Puikot: 3,5 mm
Koko: M
Muuta: Tein ohjeesta poiketen väriraitoja myös helmaan, muuten ohjeen mukaan.

Pakko ensin vähän purnata langankulutusasiaa. Ohjeen mukaan tähän menee pääväriä 500 g ja kahta muuta väriä 150 g per väri. Todellisuudessa pääväriä meni 269 g ja muita värejä 31 g ja 36 g. Minulle jäi siis tuota punaista vielä reilut viisi kerää (sitä jäi jo yli edellisestä mekosta vajaa kerä) ja noita muita reilut kaksi kerää kumpaakin. Siis jos ohjeen mukaan mekkoon varaa 800 g lankaa ja todellisuudessa menee 336 g, niin on siinä pikkuisen taas langanmenekit pielessä. No, eiköhän noille "jämä"langoille käyttöä löydy, niistähän saisi vielä toisenkin samanmoisen mekon väännettyä... ;) Ei vaan ole kiva ostaa liikaa lankaa, kun ei ne langatkaan ihan ilmaisia ole. Parempi toki näinpäin kuin että lanka loppuisi kesken, niinkin on käynyt ja silloin taas on ollut ohjeessa langanmenekki arvioitu alakanttiin.

Mutta sitten positiivisia asioita: Rakastan Novitan Miami-lankaa! :) Samaa voin myös sanoa Lidlin vastaavasta langasta, joka vastaa siis sekä koostumukseltaan, tiheydeltään että neuletuntumaltaan Miamia, käytännössä sama lanka, mutta eri valmistajan vyöte päällä. Molempia lankoja olen nyt ahkerasti neulonut vaatteiksi ja tykännyt sitä neuloa, sileä neulekaan ei tunnu yhtään tylsältä tätä lankaa neuloessa. Ja ne valmiit vaatteet, ai kun ne on ihania! :) Aivan loistavia kesävaatteita, lämmittävät sopivasti, mutta eivät ole liian kuumia aurinkoisella säälläkään. Testattu on sekä virkattuja että neulottuja vaatteita, ja aina vaan tykkään niitä pitää. Tämänkin viikon olen roikottanut päälläni edellistä Miami-mekkoani, satoi tai paistoi. :) Kaiken lisäksi Miamissa on ollut mieluisia värejä tarjolla, siksihän näitä mekkoja nyt sitten sikiääkin tästä langasta, kun kaikkia kivoja värejä piti saada. ;) Vielä on yhdet mekkolangat jäljellä, sen jälkeen sitten tuijotellaan jämälankakeriä (joita siis on jäänyt aika tavalla) ja mietitään, mitä ihanaa keksitään lopuista langoista.

Voin siis jo ennustaa, että tästäkin mekosta tulee yksi suosikkini. :)

 

5 kommenttia:

 1. Kaunis kesän värinen mekko! Ja Miamissa on ihania värejä, kerrankin tarpeeksi pirteitä. Itse olen toistaiseksi vähän vierastanut sen tuntua (tuntuuko muoviselta, miten neuloutuu?), mutta toisaalta olen kyllä haaveillut pinkki-vihreä-keltainen-turkoosi -yhdistelmästä.

  VastaaPoista
 2. hienon näköinen mekko sait tehty ja värit ovat todella hyvä, loistavaa

  Kun ilmoitetaan langankulutus "pikkusen" enemmän , myydän me enemmän :-)) eikö niin? Ei taidaa aiheuttaa päänvaiva sinulle mihin saat loputlangat käytetty

  Minun piti lähteä vielä lankakauppaan(soitin ensin ja kysyin onko enää) ja sain ihan viimeinen kerän samasta lankaerästä ostettu, oli pakko, muuten ehkä ei ihan riittää vähän pitempiin hihoihin. Hihoja suunittelen tehdä pitempiä ehkä 3/4, ei niin lyhyt kuin mallissa. Minun tekemäni jakun langankulutus pitää paikansa, 400g XXL.

  VastaaPoista
 3. Oih, kaunis mekko. Väritys kuin kansallispuvun.

  VastaaPoista
 4. Teuvon Kuvat Noormarkusta kävi täällä ja toivottaa hyvää kesän jatkoa.
  www.ttvehkalahti.blogspot.com

  VastaaPoista
 5. Ihana mekko ja ihanat värit :)

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)