Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

sunnuntaina, huhtikuuta 08, 2012

Pääsiäinen


 Lensi maahan enkeli,
joutuisampi tuulta.
Suuren kiven vieritti
hän syrjään haudan suulta.
(Virsi 88:1)


"Mitä itket, nainen? Ketä sinä etsit?" (Joh. 20:15)

Viikko sitten tämä nainen oli muun kansan joukossa odottamassa kuningasta ja laulamassa Hoosiannaa. Silloin kysyin, että kukahan hän mahtaa olla, ja lupasin vastauksen paljastuvan tänään. Joko nyt tiedätte? :)

Toissaviikolla yhdessä Oulun seurakunnista esitettiin pääsiäisen kertomus draamana parisenkymmentä kertaa, välillä miehitystä vaihdellen. Itse sain eläytyä tämän naisen rooliin kahdeksan kertaa. Siinä on varmasti yksi syy, miksi tänä vuonna pääsiäisen sanoma on tullut lähemmäksi kuin koskaan aiemmin. On ollut vaikuttavaa, kun on itse saanut istua Jeesuksen viimeiselle aterialle ja viimein löytää tyhjä hauta. Tämä kuvassa näkyvä kohtaus oli monien mielestä kertomuksen vaikuttavin. Minua koskettaa erityisesti se, että ensimmäinen ihminen, jolle Jeesus ilmestyi ja joka sai kertoa ensimmäisenä ilosanoman eteenpäin, oli nainen.

Pääsiäisen iloa teille jokaiselle! :)

 

5 kommenttia:

 1. Oikein hyvää pääsiäistä! Itse olin aikanaan Lapualla mukana pääsiäisnäytelmissä varmaan ainakin viitenä-kuutena vuonna, ja kyllä silloin pääsiäinen todella tuli "iholle". Esitin joka kertaa ylipapin palvelijatarta, jolle Pietari kielsi tuntevansa Jeesuksen. Siitä ylipapin syyllisyydentäyteiseltä pihalta oli ihana vaeltaa tyhjälle haudalle.

  VastaaPoista
 2. Ihana kirjoitus. Kiitos siitä ja Ihanaa ja Siunattua Pääsiäistä

  VastaaPoista
 3. Pääsiäisen iloa sinullekin!

  VastaaPoista
 4. Tästäpä hyvinkin myös kyläkirkossamme tänään saarnattiin, että naisethan ne ensinnä paikalla olivat - ja se, jos mikä, on sen osoitus, että tosi on tuo juttu. Eipä sitä muuten olisi naisten levittämänä eteenpäin viety, kun ei naisten sanalla silloin painoarvoa ollut...
  Markuksen evankeliumin alkuperäinen loppu minua on aina kovasti kiehtonut, ja nimenomaan se, että ihme oli jäämässä salaisuudeksi... Ah, kun joskus saisi tietää, mitä sitten ihan oikeesti tapahtui! Hmm, ehkä "taivaassa" sitten, toivon.

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)