Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

keskiviikkona, huhtikuuta 18, 2012

Ala- ja yläpäähän

"Titanic-sukat" tulivat valmiiksi, siis myös se toinenkin sukka:

"Titanic-sukat"
Tehty ajalla: 14.-17.4.2012
Malli: Perussukka jalkateräjoustimella
Lanka: 7 veljestä Kool Aid -värjätty Berry Blue + Lemon-Lime + Piña-Pineapple + Mandarine-Tangerine + Orange + Cherry + (Ice Blue Raspberry Lemonade + Soarin' Strawberry Lemonade + Pink Lemonade) + 011
Langankulutus: 114 g
Puikot: 3,5 mm
Koko: 38/39
Muuta: Eka sukka syntyi pimeässä ja toinenkin laitettiin siellä alulle, elokuvateatterissa Titanic 3D:n aikana

Nimesin nämä perussukat "Titanic-sukiksi", koska tuo ensimmäinen sukka tuli tosiaan tehtyä ihan pilkkopimeässä elokuvateatterissa Titanic 3D:n aikana (olin ainoastaan luonut silmukat edellisenä iltana valmiiksi). Toinen sukka tuli tehtyä pääasiassa näkevänä, ja kylläpä olikin paljon vaikeampaa tehdä sukka silmät auki valossa kuin täysin sokkona. ;) Johtuu varmaan siitä, että kun tekee toiselle sukalle paria, niin joutuu niin paljon laskemaan ja tarkkailemaan, että tulee varmasti samanlainen. Paitsi että käsinvärjätystä langasta on aika vaikeaa tehdä kaksi tismalleen samanlaista sukkaa. :) Lanka onkin ihan kirjaimellisesti käsin värjättyä, sillä väri on töpötelty siveltimillä niin, että vyyhti makasi pöydällä. Valtava urakka, mutta olihan se langan lopputulos sen arvoista. Eikä nämä sukatkaan ole yhtään hassummat, vaikka aluksi pelkäsin, miten nuo värit näissä käyttäytyvät. Luonnossa sukat ovat huomattavasti söpömmät vielä mitä kuvassa. :)

Alapään lämmittimet jäävät omaan käyttöön, mutta tämä yläpään lämmitin menee Oysiin:

Sytomyssy
Tehty ajalla: 17.-18.4.2012
Malli: Oma, perusmyssy päälaelta alkaen
Lanka: Lidlin "Nadine" Knitting Yarn beige (003) ja turkoosi (144)
Langankulutus: 35 g
Virkkuukoukku: 4 mm
Koko: n. 56 cm
Muuta: Oysiin

Myssyn ympäri kiertää tuollainen punottu nyöri, joka on pujoteltu reikäkerroksen lomitse. Nyöriin tuli idea siitä, kun turkoosia lankaa jäi ärsyttävä pätkä jäljelle, ja halusin sen jotenkin tähän käyttää. Koska värit ovat minusta miehiset, en halunnut tähän kukkaa, joten punoin sitten nyörin, joka sopikin pipoon tosi hyvin. Ja voihan tätä myssyä sitten toki nainenkin käyttää, kun on tällainen unisex malli ja väritys.

Kivaa loppuviikkoa! :)


5 kommenttia:

 1. Ihanat sukat tuli! Hyvä se on joskus pimeässäkin neuloa,saa vähän harjoitusta tulevaan,jos alkaa nimittäin näkö pettää... :)
  Aiemmassa postauksessa oli taas taattua Maria mummonneliöiden muodossa,ihana toppi!

  VastaaPoista
 2. Tama sukkajuttu oli mielestani aikatavalla uutiskynnyksen ylittava asia. Miten ihmeessa onnistuit poimimaan kantalapun reunasta silmukat pimeassa? Hienot sukat todella! Pidin myos paljon edellisesta toppi-ideasta.

  VastaaPoista
 3. Tarja: Kantalapun silmukoiden poimimisessa raotin sen verran 3D-laseja pois silmiltä, että näin poimia silmukat, seurasin kyllä samanaikaisesti toisella silmällä elokuvaakin. ;)

  VastaaPoista
 4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 5. Ihanan pirteät sukat!Kysyit tuosta revontulihuivin väreistä,niin aika hyvin pitävät paikkansa,ainoastaan sininen ja liila ovat luonnossa hiukan tummenpia.

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)