Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

perjantaina, syyskuuta 30, 2011

Syyskuun raporttia ja lokakuun suunnitelmia

Syys- ja lokakuun vaihde on aina niin herkullinen - takana vuoden toiseksi ihanin kuukausi ja alkamassa se kaikkein ihanin! :) Syksy täydessä vauhdissa ja vuosi suorastaan kohokohdassaan. Edessä vielä monta kaunista syksyistä päivää ja pimeää, sateista iltaa. Elämää parhaimmillaan! :)

Tänä syksynä aika on mennyt aika tavalla muuhun kuin käsitöihin, olen nauttinut syksystä enemmän muulla tavoin kuin puikkojen tai koukun ääressä. Jotain sentään olen saanut nytkin valmistettua:


Syyskuussa valmistuivat:

 • 1.9. Polvekeraitasukat (neuloen), langankulutus 101 g
 • 4.9. Pupu Tupsuliinin pipo (neuloen), langankulutus 80 g
 • 10.9. Sampun sukat (neuloen), langankulutus 37 g
 • 11.9. Sampun lapaset (neuloen), langankulutus 27 g
 • 14.9. Sampun pipo (neuloen), langankulutus 26 g
 • 16.9. Sampun kauluri (neuloen), langankulutus 29 g
Lankaa kului syyskuussa vaivaiset 300 grammaa. Sinänsä hassu juttu, että kaikki valmistuneet ovat neulottuja, sillä käytännössä olen kuitenkin koko kuukauden ajan pääasiassa virkannut. Virkaten ei vain ole vielä syntynyt aivan valmista: tilanne on se, että jakun 160 tilkusta valmiina on 159 kpl ja siitä viimeisestä puuttuu enää yksi kerros. Yhdistettynä on noin 110 tilkkua eli jakusta puuttuu vielä hihat ja vaadittavat reunavirkkaukset. Eli virkattu on koko kuukausi ihan tosissaan, neuleet ovat olleet lähinnä välitöitä. :)

Lankavarasto pääsi paisumaan ihan syyskuun viimeisinä päivinä parin 7 veljes-tarjouksen ansiosta.


Muutenhan tämän kuun lankaostokset olisivat jääneet 50 grammaan, mutta nyt määrä kohosi vaatimattomaan 2650 grammaan. Kun siitä vähennetään neulotut 300 grammaa, niin lankavarasto kasvoi 2350 grammalla. Kuvassa näkyvät valkoiset kerät on tarkoitettu lokakuussa (toivottavasti) toteutuvalle värjäyskurssille, eli kaksi luonnonvalkoista 7 veljestä, kaksi vitivalkoista 7 veljestä ja kaksi vitivalkoista Nallea. Jospa niillä pääsisi ainakin ensimmäisellä kerralla alkuun. Punaisista, vihreistä ja mustista 7 veljeksistä tulee esikoisen toivoma torkkupeitto, jonka poika tilasi jo viime keväänä. Jospa sen saisi tässä joskus tekaistua.

En ole ihan varma, olenko pistellyt syyskuussa lainkaan, joten tehdään pieni vertailu 1.9. ja 29.9. napattujen kuvien välillä:


Hassua, kamera on pysynyt samana, mutta tietokone ja kuvankäsittelyohjelma ovat vaihtuneet, niin näin paljon se näkyy kuvan väreissä! On tuonne oikeaan alanurkkaan näemmä ilmestynyt pari pistoa, taitavat olla ihan alkukuun aikaansaannoksia, koska viime viikkoina en muista tätä pistelleeni. Huomennahan tämä ristipistotyö sitten täyttääkin 8 vuotta, eli näin pitkälle on päästy. Kuvittelin jossain vaiheessa, että olisin saanut tämän ripustaa huomenna seinälle, mutta näin ei sitten käynyt vieläkään. Tämänhän aion tehdä valmiiksi ennen kuin aloitan muuta ristipistotyötä, eli siinä luulisi jo jonkin verran olevan porkkanaa pistelyyn. Vielä kun joku taikoisi minulle sitä pistelyaikaa...

Lokakuuksi minulla ei ole muita suunnitelmia kuin että käsityömessuilta viikon päästä pitäisi tehdä hyviä löytöjä. Ja jos saisi sen virkattavan jakun valmiiksi... Minulla on myös ihan papin siunaus sille, että saan lokakuussa ommella! :D Olisikohan antanut siunauksensa, jos tietäisi, millaista kieltä käytän ompelukoneen ääressä? ;) Sitä värjäyskurssia odotan myös, mutta vielä en ole saanut vahvistusta, toteutuuko se.

Ihanaa lokakuuta kaikille - nautitaan syksystä täysin rinnoin! :)

3 kommenttia:

 1. Olen samaa mieltä syyskuukausien ihanuudesta! Ja on se marraskuukin aika mainio, ja sitten onkin jo joulukuu jajaja :D

  Miekin oon tulossa kässämessuille Ouluun, ehkä törmätään :) Siellä on kuulemma neuletapaaminenkin lauantaina messukahvilassa, meinasin mennä sinnekin kuokkimaan :P

  VastaaPoista
 2. Kivat työt syyskuulle. Korvapipo on mainio! Syyskuun viimeinen on ainakin täällä mahtavan aurinkoinen joten tervetuloa syksy!

  VastaaPoista
 3. Kivoja töitä! Miten muuten polvisukissa, teetkö koko ajan samalla silmukkamäärällä vai muotoiletko jotenkin?

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)