Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

torstaina, kesäkuuta 23, 2011

Lisää uutuuksia

Edellisessä postauksessa näkyneet käsityökirjat palautin jo eilen kirjastoon. Sen sijaan tänne on rantautunut yksi käsityökirja ihan omaksi - tämä tuli minulle erinäisten sattumusten kautta ihan yllättäen, tosin olisin tämän muutenkin ostanut, että sattumukset olivat ihan tervetulleita. :)


Varresta varpaisiin on Novitan neulomolaisten kokoama sukkakirja. En ole itse tuolla Neulomossa pahemmin pyörinyt, joten en ole tästäkään kirjasta kuullut, paitsi siitä taisi olla maininta viimeisessä Novitan uutiskirjeessä. Seijasiskon blogista tästä kuitenkin luin, ja Seijasiskolla oli oma osansa myös niissä sattumuksissa, minkä seurauksena tämä kirja on nyt meillä. :) Tämä on ihan älyttömän mahtava sukkakirja, ainakin minun tarpeisiini! Sukkamallit ovat neulomolaisten itse suunnittelemia, ja langat pääosin novitalaisia eli 7 veljestä, Jussia ja Nallea, muutama ohje myös ohuemmille sukkalangoille. Aivan upeita palmikko- ja pitsisukkia vaikka millä mitalla, ja myös muutama perinteisempi ja koruttomampi sukkamalli. Kirjasta huomaa kyllä, että se on harrastajien itse kokoama esimerkiksi sukkien kuvista, ja ohjeetkin ovat pääasiassa aika ylimalkaisia, eli sukanneulonnan perustaidot täytyy olla hanskassa. Kaaviot ovat minun mielestäni ihan ok, eli eiköhän niiden mukaan saa sukat tehtyä. :) Kiinnostuneille tiedoksi, että kirjaa voi tilata sähköpostitse osoitteesta sukkakirja@hotmail.com, hinta 14 e + pk.

Lankaakin tänne on tupsahtanut yksi puna-pinkki-keltainen Tico tico -kerä, mutta en ehtinyt siitä edes kuvaa ottaa, kun se päätyi jo puikoille. Eilen olimme juuri perheen kanssa ulkona pomppimassa lätäköissä, kun sain puhelun siskontytöltä, että tarvitsisi lämmikettä kipeille jaloille. Joten kun sain miesväen sisälle, niin samantien ampaisin lähikauppaan langanostoon, ja vyöte oli revitty kerän ympäriltä ja aloituslanganpäät etsitty jo ennen kuin ehdin kunnolla edes kotiin. Ei siinä käynyt kamerat mielessä. Näette sitten valmiina... Sitä paitsi tilaus tuli varsin sopivaan saumaan, minulta puuttuikin vielä yksi idea, mitä aloittaisin KYH-työnä. Ei puutu enää. :)

KYH-aloituksia on kasassa nyt se 25, ja valmiina laskujeni mukaan 19. Heinäkuulle ei ole tarkoitus näistä töistä jättää kuin maksimissaan kaksi ja siinäkin on ainakin toinen liikaa. ;) Kaikkia valmistuneita ei ole täällä esiteltykään vielä, koska esittelen ne muiden töiden kanssa settinä sitten kun muut osat valmistuvat.

Vaan nyt pitää kiiruhtaa, lähden tutustumaan tulevaan uuteen työpaikkaani. :) Touhukasta torstaita!

5 kommenttia:

 1. Minä vielä harkitsen tuon kirjan tilaamista. En ole mikään innokas sukkien neuloja, mutta kaikki ovat sitä kehuneet!

  Hyvää juhannusta!!

  VastaaPoista
 2. Täytyy varmaan tilata tuo kirja, koska olen niin innokas sukan neuloja. Kiitos vinkistä, vaikka olen siitä jo aikasemminkin kuullut!

  VastaaPoista
 3. Ensimmäiseksi, ettei unohdu !
  Onnea uuden työpaikan johdosta :)

  Minulla kävi eilen samoin että heti kun olin langat ostanut, piti päästä.. täällä kyllä koukulle :D
  Odottelen sinun ihanuuksiasi esittelyyn !!!

  VastaaPoista
 4. Tuo kirja täytyy kyllä saada! :) Ja minultakin Onnittelut uudesta työpaikasta!

  VastaaPoista
 5. Kuulostaapa hyvälle tuo kirja.. Minäkin tänään selailin jos jonkinlaista Suomalaisen kirjakaupan alemyynneissä, mutta en löytänyt sopivaa tällä kertaa josta lompakko on hyvin iloinen :)

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)