Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

lauantaina, huhtikuuta 30, 2011

Huhtikuun raporttia ja toukokuun suunnitelmia

Huhtikuussa blogini päivittyi aika harvakseltaan - koko yli viisivuotisen blogihistoriani aikana tämä on ollut ehdottomasti hiljaisin bloggauskuukausi. Mutta no, minullakin on elämä. :) Ja olen tullut siihen tulokseen, että aika kannattaa käyttää mieluummin käsitöiden tekemiseen kuin niistä kirjoittamiseen. Toki tämän kuukausiraportin näpsyttelen nyt tässä totuttuun tapaan, kun ei satu olemaan tällaisena tuikitavallisena lauantaiehtoona parempaakaan tekemistä, käsityökin voi hetken aikaa odotella. :)


Huhtikuussa valmistuivat:

 • 3.4. Sytomyssyt 4 kpl (virkaten), langankulutus 250 g
 • 7.4. Mekko (virkaten), langankulutus 885 g
 • 19.4. Toppi (virkaten), langankulutus 233 g
 • 22.4. Janlynn: Noah's Ark (ristipistellen)
 • 26.4. Jakku (virkaten), langankulutus 352 g
 • 27.4. Kellohattu (virkaten), langankulutus 115 g
 • 29.4. Ananasponcho (virkaten), langankulutus 144 g
 • 29.4. Luutu (neuloen), langankulutus 21 g
Lankaa kului huhtikuussa tasan 2 kiloa. Täsmällinen määrä selittyy sillä, että virkkasin ainoastaan aloitetuista lankakeristä ja kulutin ne aloittamani kerät kokonaan loppuun. Virkkaamallahan tuo lankamäärä pääosin kului, mutta sorruin ihan kuun lopulla kuitenkin neulomaankin, vaikkei se tällä hetkellä tunnukaan yhtään houkuttelevalta käsityönlajilta. Lankaa ostin koko kuussa vain 50 grammaa, eli tuo pari kiloa on likimain kaikki miinusta lankavarastoon. :)

Sain pidettyä kiinni myös tavoitteesta valmistaa yksi ristipistotyö kuukaudessa - saa nähdä, onnistunko siinä toukokuussa, sillä kaikki keskeneräiset pistelyt ovat nyt niin kovin alkuvaiheessa. Mutta ainahan voi yrittää! :)

Toukokuussa on tarkoitus valmistaa yksi neuletyö, eli se samainen, johon sen 50 gramman kerän huhtikuun puolella ostin. Peitonvirkkuuprojektia olisi mukavaa saada eteenpäin, sillä siinä on valmiina vasta 18 palaa, tai ei nekään kokonaan valmiita ole, kun niihin tulee sitten ihan lopuksi vielä kerros tai pari valkoisella ennen yhdistämistä. Eli siinä voi riittää niin paljon työsarkaa, etten välttämättä kaipaa muita käsitöitä häiritsemään, kun ei ole nyt muihin käsitöihin lankaakaan varastossa. Paitsi niin, se yksi pipoprojekti tässä on ennemmin tai myöhemmin edessä ja langatkin siihen valmiina - jotenkin houkuttelisi lykätä se kesäkuulle, jos silloin järjestetään KYH... ;) (johon en ole aiemmin osallistunut, mutta nyt tekisi mieli kokeilla) Joten jos jatkossakin esittelen täällä ainoastaan valmiita käsitöitä, niin voi tulla toukokuusta vielä huhtikuutakin hiljaisempi blogin osalta. Ääntä ja elämää kyllä riittää sitten blogin ulkopuolella! ;)

Siinäpä tämän kertainen kuukausiraportti! Nyt taidan pelata kierroksen liikennemuistipeliä, ja sitten alkaakin jo iltatoimet, jotta jaksaa taas touhuilla sunnuntaina heti aamusta alkaen. :) Levollista lauantai-illan jatkoa, ahkeraa alkavaa viikkoa ja touhukasta toukokuuta teille kaikille! :) Kiitos, kun viitsitte käydä täällä lukemassa ja kommentoimassa!

18 kommenttia:

 1. Täytyy kyllä ihailla tuota sinun käsityöahkeruutta! Noin monta isoa työtä kuukauden aikana!!! Kaikki ovat tosi nättejä: Harmi kun postailet nykyisin harvakseen, blogisi on ehdoton suosikkini! Tiina

  VastaaPoista
 2. Taas olet ahkeroinut käsitöiden parissa ;)

  VastaaPoista
 3. Viime kuukausi meni niin, etten ehtinyt paljon blogeja lukea, saati sitten kommentoida. Nyt kävin katsomassa miten ahkerana taas olet ollut! Uskomaton tuo sinun vauhtisi =) Mukavaa loppukevättä sinne vähän pohjoisempaan!

  VastaaPoista
 4. Kyllä olet ahkerana ollut, kauniita töitä. Minä näen ananaskuviossa kokonaisen ananaksen.
  Hyvää Vappua!

  VastaaPoista
 5. Olipas sinulla ehtinyt valmistua vaikka mitä kaunista edellisen käyntini jälkeen, mutta kaikki katselin läpi, joten jotenkin pysyn mukana tekemisissäsi. :) Suosikkejani näistä huhtikuisista ovat tuo taulu ja kellohattu.

  VastaaPoista
 6. Kyllä sinä sentään olet ahkera. Noin monta työtä valmiina. Tuo violetti väri on sitten kaunis.
  Mukavaa Vappua!

  VastaaPoista
 7. On hyvä miettiä välillä mikä on elämässä tärkeää ja vähemmän tärkeää ja suhteuttaa ajankäyttöään sen mukaan. Sitä pohdintaa itsekkin olen olen itsekkin tehnyt elämäni varrella monta kertaa.

  Paljon olet taas saanut kaunista aikaseksi!

  VastaaPoista
 8. Lila taitaa olla lempivärisi ?
  Kauniita kaikki valmiit ja suunnitelmissasi lisää kivaa :)

  VastaaPoista
 9. Hienoja juttuja olet kyllä ehtinyt tehdä huhtikuussakin! Ei voi kuin ihailla, miten nopeasti saat nättiä aikaan!!

  Noloa, itse väännän heikosti motivoituneena vielä välipäivinä aloitettua villapaitaa, vaikka kohta helteitä pukkaa :) No, ok, on tässä tullut tehtyä kaikkea muutakin mutta se villapaita pitää saada kesän tieltä pois kuleksimasta :)

  VastaaPoista
 10. Ihania töitä taas! En olekaan käynyt postauksillasi kuukauteen, joten jännityksellä availin.-Ananaksen näen minäkin. Olisin kiinnostunut esim. kahden mallikerran korkuisen ananasponcon ohjeesta, kun satun olemaan XXL-kokoa.Touhukasta toukokuuta ja valkovuokkoterkkuja täältä etelästä!

  VastaaPoista
 11. Kyllä se minä olin !!!
  Minäkin ostan usein jotain lankaa, "kun halvalla saa", Vaikkei ole minun värini.Niinkuin vihreä, sitä karsastan. Vaikka sen värisiä vaatteitakin mulla on, mutta kun on halval.... :)

  Tuo liln sävy on kyllä kaunis ja kun olet tumma niin se sopii sinulle. Ja onhan se kiva räväyttää joskus ja yllättää muut :)
  Minä tykkään kovasti mustasta ja siihenhän sopii seuraksi oikeastaan kaikki sävyt.

  Toivottavasti saat niitä klipsuja kasaan sen verran että pääset jotain värkkäämään. Se on nimittäin tosi kivaa.
  sanoo hän joka on ihan niiden lumoissa :D

  VastaaPoista
 12. Olet kyllä ehtinyt tehdä vaikka mitä! Tuo poncho on kiva ja on siinä jonkinlaista ananaksen kuvaa havaittavissa... :) Hauskaa vappua!

  VastaaPoista
 13. Komea on saldosi huhtikuulle! Kyllä sinä olet tuottelias :)

  Oikein mukavaa toukokuuta!

  VastaaPoista
 14. Jännä juttu, että et tykkää keväästä ja kesästä.
  Minä puolestani haluaisin käydä talviunille lokakuun puolessa välissä ja herätä maaliskuun alussa. INHOAN syksyä ja talvea.
  Niin erilaisia me ihmiset ollaan!
  Vaikka käsitöistä molemmat tykätäänkin.
  Mutta sehän on vaan rikkaus , että ollaan erilaisia:)

  VastaaPoista
 15. voi sun neuletyötahtia. Toinen toistaan ihanampia töitä valmistuu ihan tuosta vaan. Muistaksä nukkua ollenkaan vai pystyksä tekemään unissaankin? Mä en noita saisi aikaan hereilläkään vaikka olisi opettaja vieressä. Ihaile sinun taito suuresti=)

  VastaaPoista
 16. Kissankello: Hih, minä olen itse asiassa huhtikuussa nukkunut enemmän kuin aikoihin... yöllä ja päivällä. :D

  VastaaPoista
 17. Voi itku miten ihana mekko! Olet ollut kyllä tosi ahkera.

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)