Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

sunnuntaina, lokakuuta 31, 2010

To-su

Lomaprojektin viimeinen pätkä, eli torstaista sunnuntaihin on tänään esittelyvuorossa:


Aika hyvin pysyin ennalta asettamassani aikataulussa, eli yksi päivässä näitä valmistui. Tosin loppua kohden aloin tehdä niin, että aina edellisenä iltana aloittelin vähän seuraavan päivän urakkaa, ja hyvä niin, sillä tässä loppuviikosta ei olekaan ollut kovin paljon tuota pistelyaikaa. Torstainakin mukamas yritin osallistua ristipistomaratoniin, mutta kun sekään päivä ei mennyt ihan niin kuin olin etukäteen ajatellut, niin en sitten jaksanut enää alkaa ottaa ennen- ja jälkeen-kuvia. Sen verran kuitenkin kelloa katsoin torstaina, että laskin tuon vasemmalla olevan enkelin pistelemiseen menneen noin 3,5 tuntia aikaa. Ja se oli minun mielestäni yksi nopeimmin pisteltäviä hahmoja! :) Viimeisen luukun Jeesus-vauvaa aloittelin jo eilen illalla, ja tänään olen heräämisestäni saakka sitä pistellyt lähes tauotta, ja noin kahden aikaan se valmistui. Ja sekin oli minusta huomattavasti helpompi ja nopeampi hahmo kuin vaikkapa tuo kuvassa oleva paimen. :)


Noiden hahmojen koosta saa jotain käsitystä tästä kuvasta. Plastic canvas -arkki on noin A4-arkin kokoinen, ja siihen mahtuu nämä 25 hahmoa. Eli ei mitään jättiläisiä ollenkaan. :)

Vielä olisi kokonainen kuukausi aikaa saattaa kalenteri loppuun. Kankaisessa kalenteriosuudessa on vielä joitakin pistoja jäljellä - olen viimeksi pistellyt sitä muistaakseni syyskuun alkupuolella - ja viimeistely tietysti on sitten ihan oma juttunsa. Nämä hahmot leikataan irti (siitä syystä ne on pistelty plastic canvasille, joka ei purkaudu, koska on kovaa muovia), ja niihin ommellaan ripustuslenkit. Ja se kalenterikin viimeistellään ompelemalla käsin taustakankaaseen, kunhan saan sen ensin valmiiksi. Niin, ja kalenteriin tietysti ommellaan helmet, joihin nämä hahmot voi ripustaa. :) Mutta nyt tuntuu, että isoin työ on takana, kun nämä hahmot on valmiina, sillä tuolle plastic canvasille pisteleminen on suunnilleen puolet hitaampaa kuin kankaalle pisteleminen. Vaikka on näitä ollut ihan älyttömän hauska näpertää! :)

Otsikon to-su ei tuo tällä kertää mieleeni mitään muuta kuin tossut ja sitä myötä Sukkasadon. Jos meinaan vielä yhden parin saada satoon valmiiksi, täytyisi pistää töpinää töppösiin! Eihän siinä mitään, jos nuo tekeillä olevat sukat olisivat sillä valmiit, kun kärki on kavennettu umpeen ja langanpäät päätelty, mutta kun sen jälkeen on vielä yhtä jos toistakin viimeisteltävää... toivottavasti saan ne vielä tänään tehtyä ja kuvankin tänne lätkäistyä. Pysykää kanavalla...! ;)

Mukavaa sunnuntain jatkoa ja ihanaa alkanutta talvi- eli normaaliaikaa! :)

11 kommenttia:

 1. Tosi kivoja nämä ovat! - Tuo allaoleva Betlehemin kuva lähikuvana on muuten vallan ihana. Yötaivas näyttää siinä upealta.

  VastaaPoista
 2. Kylläpä olet urakoinut. Todella viehättäviä pistelyjä.

  VastaaPoista
 3. Kiitos Mari sukkakommentista. Kyllä itekki aattelin ettei se kommentti ollu tarkotettu täysin mulle, mutta jotenki tuntu pahalta ku en ollu aikasemmin mihinkään hyväntekeväisyysjuttuun osallistunu niin heti laitetaan kommenttia joka pistää miettimään. Kai sitä vois aatella, että pittäiskö ite tuota jos tuollasen hyväntekeväisyyteen tekis, niin ainaki sitte tulis tehtyä hyvvää tavaraa hyväntekeväisyyteen. Tosin nuissa sukkia sotilaille juituissahan on tarkat ohojeet mitä värejä esim saa käyttää. Joo yritän kyllä tehä sukat aina hyvin, äiti on opettanu miten sukat tehhään ;) Sellasta. Mukavaa talaviaikaa.

  VastaaPoista
 4. On sulla urakka tuon kalenterin kanssa, mutta mukava sellainen.

  VastaaPoista
 5. Tulipa upeat kuvat. Olet kyllä ollut ahkera.

  VastaaPoista
 6. Suloisia kaikki kuvat. Kyllä tulee nätti kalenteri :)

  VastaaPoista
 7. Hienosti olet urakoinut viime aikoina :)

  VastaaPoista
 8. Kauniita kuvia!Olet ollut tosi ahkera :)

  VastaaPoista
 9. Ihanat kuviot - kyllä on hienoa ottaa kalenteri käyttöön vajaan kuukauden päästä :)

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)