Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

keskiviikkona, syyskuuta 01, 2010

Sukkasadon ensimmäinen päivä

Sukkasatoilu on alkanut! :)

Eilen kirjoittelin, että tuskin viitsin valvoa puoleen yöhön aloittaakseni ensimmäiset satoilusukat - aamulla oli kuitenkin jaksettava töihin - mutta kun vielä eilen illalla olin ihan virkeänä ja huomasin kellon olevan 23.59, niin nappasinpa sukkalangat ja puikot ja aloitin ensimmäistä sukkapariani tasan 00.00. ;)


Ennen nukkumaanmenoa tikuttelin ensimmäisen sukan kärjen valmiiksi niin, että aamulla bussissa sain vain jatkaa sileää suoraa ilman lisäyksiä. Keskiviikot tulevat minulla nyt olemaan töiden puolesta sellaisia, että käyn töissä aamupäivällä, palaan välillä kotiin pariksi tunniksi ja lähden sitten takaisin illaksi samaan paikkaan. Tuleehan siinä istuttua päivän mittaan bussissa, mutta kun sen koko ajan voi neuloa. :) Sitten kotona ainakin tänään sen tauon aikana ei oikein viitsinyt alkaa tehdä mitään järkevämpää, joten sitä sitten helposti vaan neuloo samalla kun kyttää kelloa, että milloin pitää taas lähteä. Keskiviikkoiltaisin minulla vielä on bussin odottamista n. 45 min (bussit kulkevat illalla tunnin välein, ja työt loppuvat juuri sillä hetkellä, kun edellinen bussi kiitää siitä työpaikan ikkunan ohi...), joten neule pitää olla silloinkin matkassa. Totesinkin juuri äsken, että näemmä saan työpäivinä paljon enemmän aikaiseksi myös käsityörintamalla kuin vapaapäivinä! :D Kesälläkin tuli useinkin tehtyä kaikenlaista muuta turhaa, kun ajatteli, että onhan tässä vielä koko päivä aikaa neuloa... työpäivinä tietää, että nyt on vartti aikaa tässä välissä, ja sen käyttää sitten tehokkaasti hyödykseen. ;)

Hyvin meni kyllä noiden sukkien kanssa sikäli, että kun tulin iltapäivällä käymään kotona, oli teräosa syntynyt bussissa valmiiksi ja sain kotona äheltää rauhassa kantapään kimpussa. Sitten ehdin vielä tehdä toisesta sukasta taas tuon kärjen aloituksen ja jatkoin sileää suoraa bussissa. Paluumatkalla ennätin jo toisen sukan kantapäätä aloittaa bussissa, sen verran oli tuota odottamisaikaa töitten jälkeen, että sukka eteni vauhdilla.

Molemmat sukat ovat nyt kuvassa samassa vaiheessa. Tästä jatketaan... Varsien tekemiseen saattaakin mennä sitten useampi päivä, sillä en ajatellut ihan lyhyitä varsia tehdäkään, itse asiassa suunnitelmissani on tehdä kaikkien aikojen pisimmät neulotut sukkani, ja minä kun olen muutenkin pitkävartisten sukkien ystävä ollut aina, niin näistä tulee oikeasti pitkät. ;) Äsken leikittelin juuri ajatuksella, että jos tekisi kertaheitolla sukkahousut, mutta ehkä ymmärrän lopettaa viimeistään reisien kohdalla... ;) Katsotaan mihin lanka riittää! :)


Sukkaisaa syyskuuta vaan itse kullekin! :) Ja kiitos kommenteistanne!

14 kommenttia:

 1. Nopeasti olet saanut sukkia valmiiksi. Minä sain omani vain hiukan yli kantapään, varresta alkaen ja vain yhden. Tänään oli kuitenkin melko hyvin aikaa neuloa, vaikka ulkona oli kyllä jo hiukan viileää istuskella tunnin ja neuloa, muutoin tulikin neulottua pitkin ja poikin.

  VastaaPoista
 2. Ompa sinulla ikävä työpäivä keskiviikkoisin. Siinähän menee koko päivä pilalle. Toisaalta, onhan se hyvä syy istua vain neulomassa, kun ei oikein muutakaan ehdi siinä välillä tehdä.

  VastaaPoista
 3. No sinä ainakin käytät vuorokauden tarkkaan, kun keskiyöllä sukkia aloittelet.
  Hieno alku....:)

  VastaaPoista
 4. Huomenta! Tulin huvikseni tänne kurkkimaan:) Mukavaa alkanutta syyskuuta! Tee sellaiset villaiset stay-upit noista sukista...

  VastaaPoista
 5. En ole koskaan tehnyt kahta sukkaa yhtäaikaa, mutta ehkäpä minunkin pitäisi kokeilla ensi kerralla tuota systeemiä.

  VastaaPoista
 6. Pitäisi itsekin testata tuota sukkien aloittamista kärjestä. Saapa nähdä josko uskallan testata metodia Sukkasadon aikaan, vai jääkö vielä tuonemmaksi ;)

  VastaaPoista
 7. Kylläpäs sinä olet tehokas ajankäyttäjä.
  Ennen minäkin jokaisessa sopivassa välissä otin käsityön käteen, mutta nykyään usein työn tilalla on kirja.
  Alkaa vanhuutta laiskuus vaivata, vaikka kirjoissakin on niin paljon kiehtovaa, nyt kun on aikaa kerrankin paneutua.

  VastaaPoista
 8. Automatkat kuluukin mukavasti neuloen. Mie teen samoin pidemmillä matkoilla. On pitänyt ja pitänyt kokeilla sukkien neulomista kärjestä aloittaen ja pittää edelleenkin ... :D Mahtaisinko edes osata.

  VastaaPoista
 9. Se on tää Mamma ku sössi tuos edellä. Täs kohtaa ol häppee olla noppee.

  VastaaPoista
 10. Mukavaa syksyn alkua! Minä en vielä ole ehtinyt aloittaa oman sukkasatoni kartuttamista, mutta puikot jo sentään kaivelin esille. Ajattelin saada liivintekeleen ensin pois käsistä, mutta sitä on jäljellä vielä yli puoli metriä, joten täytyy kai vaihtaa välillä sukkiin. Muutenhan tässä ihan ittensä häpäisee ;-)

  VastaaPoista
 11. Ahkeruus on ilomme. Sinun ahkeruutesi on ilo ja innoitus!

  VastaaPoista
 12. Saattavat nuo sukkasi olla jo valmiitkin, kun on jo sadonkorjuun kolmas päivä, miettii täällä eräs, joka ei ole vielä edes luonut silmukoita ensimmäisiin tämän syksyn sukkasatosukkiin.

  VastaaPoista
 13. Wow. Pienen tauon jälkeen taas kurkin tännekin. Mulla menee sukat aina takkuiseksi, kun teen ensimmäisen ja sävellän sen päästä entä tee muistiinpanoja, niin toinen on sitten yhtä tuskaa, kun pitää siitä ekasta yrittää selvittää, mitä olen tehnytkään. ;)

  Kurjan kuuloinen keskiviikko, mutta ilmeisen hyödyllinen neulomisen kannalta. ;)

  VastaaPoista
 14. Joka kerta,kun näenkin tuon jpulupistelyn,niin kyllä mä ihailen sitä,niin kaunis se on. Sukkakin hyvällä mallilla. Sä olet jaksanut imettää ihailtavan kauan. Minä itse olen kuulema syönyt tissiä tosi kauan. Vihdoin äiti oli päättänyt,että nyt tissittely loppuu. Pappani oli ollut meillä ja mä olin papalle sanonut,että sun pitää lähteä hakemaan mummi,kun äiti ei enää anna tissiä. Pappa oli polkupyärällä lähtenyt mummia hakemaan. Sitä en tiedä mihin se juttu sitten oli päätynyt,olinko koettanut tuleeko mummilta maitoa:)

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)