Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

sunnuntaina, syyskuuta 26, 2010

Pitsipalmikkoraitaa

Jokohan kohta alkaisi omat jalat olla sukitettuina taas vuodeksi eteenpäin? Kuudes pari Sukkasatoa on pudonnut puikoilta, itselle sekin kuten edelliset.

Raidalliset pitsisukat
Tehty ajalla:22.-25.9.2010
Malli: Novita Syksy 2010 nro 64
Suunnittelija: Maija-Riitta Sirenius
Lanka: Novita 7 veljestä Jättiraita vihreä-valkoinen (880)
Langankulutus: 130 g
Puikot: 3,5 mm
Koko: 38
Muuta: Varsi pidempi kuin ohjeessa, muuten tehty ohjeen mukaan

Tämä malli on taas yksi hyvä esimerkki siitä, miten blogeissa neuleet näyttävät usein paremmilta kuin lehdissä. Novitan Syksy-lehdestä kyllä pistin merkille, että "kivat sukat", mutta sen paremmin malli ei jäänyt mieleeni. Ennen kuin sitten joku bloggaaja teki nämä sukat itselleen, ja olin ihan suu ammollani, että "täh, oliko siinä lehdessä tuollainenkin sukkamalli?" :) Erivärinen lanka, eri kuvakulma - siinäpä jo syitä, miksi blogissa monet mallit tulevat usein paremmin edukseen, oli se alkuperäinen malli sitten peräisin mistä hyvänsä.


Tässä sitten minun versioni - raidallisena! :) Ehdottomasti tämä sukkamalli näyttää paremmalta yksivärisenä, mutta koska malli on perin yksinkertainen, arvelin sen toimivan myös raitalangassa, ja toimiihan se. Tykkään mallissa erityisesti siitä, että tuota pitsineuletta on aluksi varressa ympäriinsä, mutta loppuosa varresta on takaosasta joustinta ja pitsi jatkuu vain etuosassa. Paljon tyylikkäämpi kuin jos pitsiä olisi koko varren verran kaikkialla tai jos tuo takaosan joustin alkaisi ylhäältä saakka. Näin pienellä jutulla saa sukkamallista persoonallisen! :)


Ja kuten jo ehdin mainita, Sukkasatoon mennään kuudennella parilla. Taitaa tulla tavoite täyteen jo ensimmäisen kuukauden aikana, toisen satokuukauden voikin sitten tehdä välillä vaikka jotain muutakin. :)

Eipä se jaksanutkaan sataa koko viikonloppua, täällä näkyi jo eilen illalla outo valoilmiö, joka näyttäisi jatkuvan edelleen. Suloista ja sukkaisaa sunnuntaipäivää siis! :)

14 kommenttia:

  1. Kyllä minusta nuo ovat raidallisinakin tosi nätit.
    Luulisi että talveksi kuudet sukat riittää, vai pitäiskö vielä seitsemännet, niin ois joka viikonpäivälle omansa :)

    VastaaPoista
  2. Tuo on nätti! Voisin itsekin tehdä! Mut mistä kaikille projekteille löytää aikaa. Pitäiskin ostaa syksyn lehti, siinäkö ohje oli?

    Maija (en jaksa kirjautua tuohon googleen, niin oon aina kaikkialla anonyyminä Maija)

    VastaaPoista
  3. Taas olet saanut aikaiseksi hienot sukat.

    VastaaPoista
  4. Tosiaan hyvännäköiset sukat!

    VastaaPoista
  5. Kauniit ja persoonalliset nämäkin sukkasi,on taas ollut niin kiinnostavaa seurata millaisia neuleita tähän Sukkasatoon valitset..
    ostin muuten äidilleni lahjaksi Novitan 7 veljestä Punatulkku-lankaa..
    onkohan se hyvä sukkiin??
    Sorry,kun kyselen varmaan tosi tyhmiä mutta kun en ite osaa yhtään neuloa enkä tajua siis villalangoista mitään.
    Hyllyssä niitä oli ainakin miljoonaa sorttia ja arvaa oliko mulla vähä vaikeuksia valita niistä jotakin..??! O_O

    VastaaPoista
  6. Kauniit sukat jälleen kerran, tuollaiset laittaisi mielellään tassuun pyörimään :)

    VastaaPoista
  7. Totta virkat noista lehtien malleista. Minullakin mennyt ihan ohi tuo malli, joka näyttää tosi hyvältä raidallisenakin. Ehtisiköhän tuon työstää muiden sukkasatotöiden joukossa... Kauniit!!

    VastaaPoista
  8. Kauniit sukat! Mun on kans ihan pakko ostaa tuota vihreää jättiraitaa että saan itselle sukat!

    VastaaPoista
  9. Ahkerasti olet sukittanut! - Mulla on ollut vähän tympääntymistä sukankutimiin... Vihreä on kiva, raikas väri, tekee terää näin syksyllä, jaloissakin!

    VastaaPoista
  10. Aikamoisella vauhdilla olet sukkasatoon tikutellut:)

    VastaaPoista
  11. Oi miten ihanan pitkät varret! Miks mä en saa ikinä aikaiseksi... Mulla kyllä itsellä on sen verran muhkeat koivet että niihin jos laittaisi paksut palmikkosukat niin näky voisi olla komia. :-)

    VastaaPoista
  12. Nätit sukat. Minäkin olen huomannut, että blogeista bongaa aina kauneimmat kuvat sukka- ja muista malleista.

    VastaaPoista
  13. Kauniit sukat!
    Minullakin on kerä tuon väristä lankaa olohuoneen pöydällä ja olen tuijotellut sitä miettien, millaiset sukat ja kenelle tekisin.

    VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)