Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

sunnuntaina, kesäkuuta 13, 2010

Orvokki, lehdokki, vuokko ja moni muu...

Orvokit kukkivat parvekkeellamme. :) Oikeasti meillä ei harrasteta parvekekukkia, kun tuo parveke toimii käytännössä romuvarastona (kuten saunakin), ja siellä käydään vain perjantaisin puistelemassa vuodevaatteet ja satunnaisesti jokunen kuva ottamassa blogia varten. Nyt kuitenkin parvekkeella pyörähti 64 orvokkia näiden kuvien ottamisen ajan. :)

Poncho
Tehty ajalla: 6.5.-13.6.2010
Malli: Novita Kesä 2010 nro 64
Suunnittelija: Anne-Maija Immonen
Lanka: Novita Nalle Kukkaketo orvokki (820), Nalle Aloevera luonnonvalkoinen (010)
Langankulutus: 243 g
Virkkuukoukku: 3,5 mm + kukkaloomilaite
Koko: Yksi koko (ohjeessa oli 134 cm lapsen päällä, mutta hyvin mahtuu 162 cm naisellekin)
Muuta: Kiva tuli!

Tulihan se valmiiksi, huh! :) Vaan eipä olisi ilman eilistä KIP-päivää tämä edennyt niin vauhdikkaasti. Kyllähän noita kukkasia pyöritteli ihan leikillään, mutta yhteenvirkkaaminen oli sitten oma hommansa. Eilen illalla sinnittelin niin kauan valveilla, että sain viimeisenkin palan kiinnitettyä, joten tälle päivälle jäi sitten pääntien ja helman virkkaamiset ja tietysti nuo hapsujen kiinnittämiset.

Ohjeessa oli muuten mainittu valkoisen langanmenekiksi 200 g, mutta sitä meni kahta grammaa vaille yksi kerä eli 98 grammaa. Kukkaketoa meni 145 g eli noin puolitoista kerää. Ajattelin vain mainita, että jos joku tämän aikoo itselleen tehdä, niin on siinä ja siinä, tarvitseeko ostaa sitä toista valkoista kerää - jos hapsut olisivat hitusen pidempiä, niin olisi hyvin saattanut joutuakin aloittamaan toisen kerän. No, luonnonvalkoiselle Nallelle on toki aina käyttöä, että eipä se tuolla lankakorissa varmaan pitkään joutilaana pyöri. :)


Ensimmäisessä kuvassa poncho on ihan ihonvärisen topin ja farkkujen kanssa, jotta kukat näkyisivät selvemmin (vai näkynevätkö kuitenkaan yhtään sen kummemmin...). Tässä toisessa ja tuossa alempana olevassa kuvassa pistin ponchon alle sen keväällä virkkaamani topin ja hameen, joiden kaveriksi tämän ponchon tein. No, kuvaaja näemmä otti kuvat miten otti, eli toppi ja hame näkyvät sen minkä näkyvät. ;)


Joka tapauksessa viikon päästä olisi tarkoitus pukeutua violettiin virkattuun asuun, ja jos sään puolesta tarvitsee harteille lämmikettä, niin poncho on sitten ihan sitä varten. :) Voi olla, että joka tapauksessa pistän ainakin kirkkoon ja ulos tämän ponchon, sisätiloissa pärjännee ilmankin, ja tuo violetti asuni on kyllä paljon kivemman näköinen ilman tätä ponchonhärpäkettä. Tulipahan tehtyä kummiskin. :) Ja kyllä tykkään muuten tästä ponchosta, varmasti tälle tulee käyttöä muittenkin vaatteitten kaverina.

Kiitos taas jättämistänne kommenteista ja mukavaa sunnuntai-iltaa ja tulevaa viikkoa! :)

22 kommenttia:

  1. Kivannäköinen pontso. Tuossa langassa on hyvät värit. Olen itse tekemässä vähän samanlaista pontsoa pinkistä Puro Batik -langasta. Se on vain ollut telakalla vähän aikaa. Innostuin eilen aloittamaan ristipistotyön yli kolmen vuoden tauon jälkeen. Olen ihastellut kaikkia tekemiäsi ristopistotöitä ja näin loman alkajaiseksi päätin tarttua neulaan. Samalla opetin Tyttärenkin pistelemään.

    VastaaPoista
  2. Kaunis poncho ja värit sopivat kivasti yhteen. :)

    VastaaPoista
  3. Kertakaikkiaan tuo poncho on upea. Aivan ihana väritykseltään ja sopii hienosti farkkujen kanssa.

    VastaaPoista
  4. Tosi kaunis poncho ;)
    Nopeasti virkattu.

    VastaaPoista
  5. Kivan näköinen hartian lämmitin.
    Toivotaan kuitenkin ensi viikonlopuksi lämmintä säätä ja juhlakelejä.

    VastaaPoista
  6. Voi kuinka hehkeesti orvokit kukkivatkaan parvekkeellasi.Kaunis poncho, upeat värit.

    VastaaPoista
  7. Kivat värit olet ottanut tähän työhön.

    VastaaPoista
  8. Tuosta ponchosta tuli todella kaunis :)

    VastaaPoista
  9. Kylläpä taas silmä lepäsi :)

    VastaaPoista
  10. Ihana orvokkiponcho! Hieno juhla-asu!

    VastaaPoista
  11. Kyllä tuossa asussa kelpaa juhlia:)

    VastaaPoista
  12. Ponchoa en ole sitten lapsuusaikojen käyttänyt, mutta tällaisen voisi kyllä vetäistä päälleni välittömästi! Upean värinen, ihanan mallinen!

    VastaaPoista
  13. Tulipas siitä kaunis. On niin monikäyttöinenkin, jopa täällä Suomen suvessa.
    Tekisi kyllä mieli tehdä itsellekkin.

    VastaaPoista
  14. Kaunis ja ihanat värit!
    Hyvää päivänjatkoa!

    VastaaPoista
  15. Kaikin puolin kaunis ja viehättävä poncho!

    VastaaPoista
  16. Kaunis ja mukavalla tavalla perinteikkäämmistä ohjeista poikkeava malli. Värit ovat tosiaan hyvät, tykkään. Olet myös näköjään jälleen ahkeroinut pistelyiden kanssa, välillä tosiaan ihmettelen, mistä löydät kaikki tunnit käsitöillesi, niin paljon tunnut saavan aikaan! :)

    VastaaPoista
  17. Tämä on kyllä niiiiiiiin ihana, kesäinen kukkaketo!

    VastaaPoista
  18. Vai ponchonhärpäke... ;) Musta tuo on kyllä kaikkea muuta ku härpäke! Kolahti niin että tarvii varmaan tehä jotaki hankintoja. Onko tuossa tehty niitä rosekukkia vai näänkö omiani? Kaunis poncho tosiaanki! Ihana kerrassaan. Tarttee vissiin tehä ite samanlainen. Kiitos lankamäärä vinkistä, mulla on jotaki nuita "raitanalleja" kaapissa...
    ja passaa muuten hyvin tuohon violettiin settiin. :)

    VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)