Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

sunnuntaina, kesäkuuta 20, 2010

Muistoja ja tätä päivää

Tasan 18 vuotta sitten minulla oli konfirmaatiojuhla.


Piti vielä ihan tarkistaa kaulassani olevasta rippirististä, että päivämäärä on todellakin 20.6.1992.

Hauska yhteensattuma, että tänään 20.6.2010 olen jälleen konfirmaatiojuhlassa, vaikken kuitenkaan omissani. ;) Kutsu juhlaan oli ihan odotettua, sillä 15 vuotta sitten elokuussa olin tässä onnellisessa tilanteessa:


Kuva on rypistynyt, kuvan vauva on kasvanut nuoreksi naiseksi ja kummitätikin on jos ei nyt ihan silminnähden vanhentunut, niin ainakin vaihtanut 90-luvun silmälasinsa moneen kertaan uudempiin. ;)

Tämän tekstin julkaisuhetkellä olen varmasti vielä kummityttöni tärkeää päivää juhlimassa, mutta ajastin toivottavasti huolehtii tänne kuvat ajallaan. :) Sillä pitäähän ne lahjat esitellä!

Konfirmaatiotaulu
Tehty ajalla: 13.5.-8.6.2010
Malli: Oehlenschläger design (ostettu huuto.netistä pari vuotta sitten, mutta lienee huomattavasti vanhempi; tämä on ollut ehkä aikanaan valmis pakkaus, mutta itselläni oli pelkkä malli käytössä)
Kangas: 18 ct valkoinen aida
Langat: DMC 945, 893, 553, 996, 995, 907, 904, 3072, 310, 300, kulta
Pistot: Risti- ja jälkipistoja
Koko: 71x181 pistoa = 11x26 cm -> valmis työ n. 15x30 cm
Viimeistely: Pinkeep
Muuta: Kummitytölle konfirmaatiolahjaksi

Tässä on mielestäni ihanat värit! :) Käytin muuten mallin mukaisia värejä, mutta ihonvärin muutin, koska ohjeessa oli annettu joku ihan omituinen ruskea väri ihonväriksi. Tosin luulen, että tämä malli saattaa hyvinkin olla yli 30 vuotta vanha, nimittäin siinä ohjeen kuvassa konfirmaatiopäivän vuosiluku oli -76... Onko DMC:llä ollut jo niin kauan nuo samat värikoodit käytössä? No, hyvä tuli kuitenkin! :) Mallissa tämä oli tehty sellaiseksi seinälle laitettavaksi roikottimeksi, mutta minä viimeistelin tämän pinkeep-tyyliin, eli taustalla on puuvillakangas, ja kankaat on pingotettu pahveille ja laitettu vanulevyt väliin. Reunaan tein nyörin, ja pitkään mietinkin tuota nyörin väriä, kunnes viime hetkellä tajusin käyttää kahta vihreää, jotka ovat mukana myös pistelyssä. Helmiäisnuppineuloja löytyi sitten kolmea eri sävyä tuohon nyörin pitimeksi/koristeeksi. :)

Korurasia
Tehty ajalla: 6.-8.6.2010
Malli: Valerie Lejeune: Répertoire des alphabets nro 195
Kangas: 25 ct Floba
Langat: DMC 844, 349, 3052
Pistot: Risti- ja jälkipistoja
Koko: 38x40 pistoa -> 7,5x7,5 cm rasian kanteen
Viimeistely: Rasiankanneksi, koristenyöri punottu itse, ruusuke ostettu valmiina
Muuta: Kummitytölle konfirmaatiolahjaksi


Tässä taas hyvä esimerkki siitä, että aina käsitöissä ei tiedä, kumpi oli ensin muna vai kana. ;) Minun on välillä tosi vaikeaa päättää, millä värillä tekisin tällaiset, jotka voi periaatteessa tehdä millä värillä vaan. Joten piti hakea ensin Nappi-Kikasta tuo ruusu ja valita sen mukaan sitten langat. Tuon kirjaimen tumma väri taasen tuli siitä, minkä kätkin rasian sisään:


Eli korurasian kannen L-kirjain on tehty samalla tummalla värillä (onko se sitten harmaata vai ruskeaa vai jotain siltä väliltä?) kuin tuo korun hopea. :) Rasian sisälle liimasin myös pienen pehmustetun levyn, jossa on samaa kangasta kuin pinkeepin takana sekä tuolla tummalla harmaanruskealla punottu nyöri myös sitä pehmustetta reunustamassa. Koru on hopeaa ja siinä oleva pienempi vaalea sydän on poronsarvea, löysin korun Maakarista taannoin sytomyssyjä sinne toimittaessani. :)


Konfirmaatiokortin olenkin täällä blogissani vilauttanut jo toukokuussa, mutta se pääsi nyt vielä tähän lahjusten yhteiskuvaan. Toivottavasti lahjat ovat mieluisia, niitä tehdessä on ollut mielessäni paljon ihania muistoja kummitytöstäni etenkin tämän lapsuuden ajalta, jolloin asuimme lähempänä toisiamme ja vietimme paljon aikaa yhdessä. :) Ajatella, että 15 vuotta on voinut kulua yhdessä hujauksessa... vastahan minä hänelle kastetaulun pistelin ja neuloin hassunhauskan norsu-villapuvun, jossa toinen hiha oli norsun kärsä... :D Aika monta muutakin käsityötä on kummitytölle näiden 15 vuoden aikana tullut tehtyä, joten mitäpä muutakaan sitä olisin osannut rippilahjaksi antaa kuin itse tehtyä. :)

Matkalla aikuisuuteen

Opit luottamaan itseesi


Otat vastuun elämästäsi, teoistasi, sanoistasi ja toiveistasi


Katsot luottaen tulevaisuuteen ja kohtaat rohkeasti vastoinkäymiset


Opit vaalimaan ystävyyttä ja hoitamaan rakkautta


Uskot sydämessäsi hyvyyteen elämän tarkoituksena


Haluat täyttää tehtäväsi, Sinä olet tärkeä!


Onnea matkaan!


Mukavaa sunnuntaipäivän jatkoa kaikille! :) Palaan toivottavasti pian reissukuulumisten ja -käsitöiden kera!

23 kommenttia:

 1. Ihanat lahjat - varmasti mieluisia!

  VastaaPoista
 2. Aivan ihanat lahjat-erityisesti tuo korurasia.<3

  VastaaPoista
 3. Aivan mahtavan ihanat lahjat! Täällä niitä herkistyneenä tippa silmässä ihailen. Nuo ovat niitä parhaita lahjoja!

  VastaaPoista
 4. Voi ihanat!! Toi korurasia varsinkin on aivan mielettömän upee!

  VastaaPoista
 5. Upeat muistamiset olet tehnyt!

  VastaaPoista
 6. Aivan ihanat lahjat!!! Varsinkin tuo puurasia on niii-in kaunis. Tuo L-kirjain on upea :) Toivottavasti lahjan saaja tykkää.

  VastaaPoista
 7. Kylläpä olet tehnyt upeita lahjoja, varsinkin, kun tietää, kuinka paljon aikaa menee tuollaisten tekemiseen. Meilläkin valmistaudutaan pikkuhiljaa rippijuhliin, jotka ovat kolmen viikon kuluttua.

  VastaaPoista
 8. On tosiaan kauniit, aivan ihanat lahjat. Tälläisilla lahjoilla arvo vaan kasvaa ajanmyötä, kun tunnearvoa on paljon mukana.

  VastaaPoista
 9. Tosi ihanat muistamiset kummitytöllesi oletkin tehnyt! :) Ja harkinnut kaiken niin viimeisen päälle.

  VastaaPoista
 10. Kauniisti tehty ja ajatuksella koottu lahja !

  VastaaPoista
 11. Upeat rippilahjat, varsinkin korurasia! Myökin oltiin tänään rippijuhlissa, ne on aina mukavia :)

  VastaaPoista
 12. Voi miten ihana lahja! Tuo korurasia, aivan ihana!

  VastaaPoista
 13. Oi miten hienot lahjat olet huolellisesti ja ajatuksella tehnyt! Onnea Sinulle ja kummitytöllesi, tärkeä päivä.

  VastaaPoista
 14. Kauniit, ajatuksella tehdyt lahjat. Ihailen, ihailen...

  VastaaPoista
 15. Niin kauniita kaikki! Aivan ihania.

  VastaaPoista
 16. Kummityttösi on ilosta sekaisin kun nämä saa/sai, takuulla!

  Hän varmasti ymmärtää mitä sie olet noihin laittanut pistojen lisäksi, muistoja ja rakkautta!

  VastaaPoista
 17. Oi tuota ihanaa 90-luvun muotia, muistoja muistoja! :D Ihania, upeita töitä kummilapselle. Voi kun itsekin olisin noin aikaansaapa kummitäti. Vanhin kummipoika sai viime kesänä lahjaksi pätkän Historia-lehden tilausta ja keskimmäinen kummilapsi saa tänä kesänä lahjakortin (konfirmaatio on samana viikonloppuna kuin meidän häät ja tyttö asuu Hämeessä, niin etten edes pääse paikalle).

  VastaaPoista
 18. Aivan ihanat lahjat olet kummitytöllesi tehnyt.

  VastaaPoista
 19. Kauniit ja rakkaudella tehdyt lahjat ilahduttavat varmasti kummityttöäsi. Todella taidokkaita ja siistejä pistelyjä.

  VastaaPoista
 20. Onpa ihana lahja, minä vein omalle kummilapselleni paljon perinteisemmän lahjan. Todella kiva on sinun ideasi.

  VastaaPoista
 21. Vuodet vierii; minun vanhemmalla kummitytöllä on jo puolivuotias Kasper-poika :).
  Kiva katsella nostalgisia kuviasi (silmälaseineen; mulla oli vähän samanmoiset -90-luvun lasit, paitsi kirkkaanpunaisella (!) pokalla.)
  Ja nuo lahjathan ovat vallan vietävän upeat, ja kun niistä vielä näkee, että niihin on käytetty aikaa ja - en sano vaivaa, vaan - rakkautta :).

  VastaaPoista
 22. Hei, piti tulla ihan nyt kysymään, mistä tuo aakkosmallisto on, jota tässä olet käyttänyt? Onko siis jossain myytävännä, jostain lehdestä tms.? Entä oletko pistellyt tämän yhdellä vai kahdella langan säikeellä?

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)