Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

maanantaina, toukokuuta 31, 2010

Toukokuun raporttia ja kesäkuun suunnitelmia

Taas ollaan kuun vaihteessa ja aika katsastaa, mitä tuli tehtyä toukokuussa. Pienillä töillä mentiin ja suuri osa lähti tai on lähtemäisillään näinä päivinä lahjaksi jonnekin toisaalle.


Toukokuun valmistuneet:

 • 1.5. Kirjekuori (ristipistellen)
 • 1.5. Kortti (ristipistellen)
 • 1.5. Kortti (ristipistellen)
 • 7.5. Bolero (neuloen), langankulutus 247 g
 • 9.5. Summer Poppies -kortti (ristipistellen)
 • 9.5. Yo-kortti (ristipistellen)
 • 11.5. Mansikkapipo (neuloen), langankulutus 71 g
 • 11.5. Konfirmaatiokortti (ristipistellen)
 • 15.5. Suomu-sukat (neuloen), langankulutus 132 g
 • 23.5. Konttisukat (neuloen), langankulutus 220 g
 • 24.5. Sohvatyynynpäälliset 4 kpl (ommellen)
 • 26.5. Polvekeraitasukat (neuloen), langankulutus 84 g
 • 28.5. Mansikkapipo (neuloen), langankulutus 59 g
Siinäpä ne. Ristipistoja on valmistunut aika tavalla, vaikka ovatkin toki suhteellisen pieniä töitä, mutta sitten on lisäksi tehty yhtä isompaa, jonka valmistuminen jää kesäkuulle. Tästä johtuen langankulutus jäi vain 813 grammaan, mikä on lankavarastoni kannalta ikävämpi juttu, sillä jouduin noihin lahjatöihin (ja yhteen itselle tulevaan keskeneräiseen) ostamaan lankaa peräti 1050 grammaa. Ensimmäistä kertaa tänä vuonna ja itse asiassa varmaan moneen vuoteen lankavarastoni meni kalenterikuukauden aikana plussan puolelle 237 grammaa. Siinä meni sitten sekin uudenvuoden lupaus/tavoite... Toisaalta noista lahjatöistä jäi jämälankoja peräti 284 grammaa, enkä ole millään ehtinyt vielä ajatella, mitä noista jämälangoista teen, joten siinä mielessä tuo ei nyt niin kamala tilanne ole: kaikista tässä kuussa ostetuista langoista on kuitenkin jotain saatu valmiiksi tai ainakin aloitettu, ja se ainoa uusista langoista kesken oleva työ olisi tarkoitus vetää tuossa kesäkuun puolessa välissä päälleni, joten nekin langat kyllä tulevat tässä vielä hupenemaan...Tempauksia ei tässä kuussa ollut meneillään kuin Virkkausringin Teemasana, joka jatkui jo huhtikuulta. Enkä muuten sitten saanut toukokuussa tehtyä tähän mitään, vaikka kovasti koitin alkukuusta kahta virkkausta aloittaa tätä silmälläpitäen. Vaan ovat edelleen ihan alkutekijöissään, joten toivotaan että Virkkausrinkiin tulee joku uusi tempaus, johon saan nuo ujutettua... ;)

Kesäkuulle ei olekaan sitten luvassa mitään tempauksia pitkästä aikaa (jollei sitten sinne Virkkausrinkiin tule jotain uutta), joten kerrankin voin tehdä mitä haluan, ja jospa ehtisi tehdä välillä vaikka jotain muutakin kuin näitä ainaisia käsitöitä. ;) Vaikka tosiaan kaksi isompaa virkkaustyötä tässä on edelleen kesken ja niistä ainakin toinen pitäisi saada kesäkuun puoleenväliin mennessä valmiiksi. Sitä varten lienee pakko vielä ostaa pari Nalle-kerää, ehkä budjetti ja lankavarasto antavat juuri ja juuri tuon verran myöten, vaikka tiukkaa tekee. Toinenkin virkkaustyö olisi tietysti kiva saada käyttöön kesän aikana, kun kesäistä vaatetta olen itselleni tekemässä. Lupasin varmaan jo toukokuun alkupäivinä näistä kahdesta keskeneräisestä tänne kuvaa, mutta niin se kuvaaminen on vain jäänyt, kun eivät nuo ole kauheasti alun jälkeen edenneet... olette siis edelleen ihan pihalla, mitä minulla on tekeillä. ;)

Kesäkuun aikana olisi tarkoitus mitä pikimmiten saattaa loppuun se keskeneräinen ristipistotyö, joka on täällä pariin otteeseen vilahtanut, ja lisäksi aloittaa ja tehdä loppuun toinenkin ristipistotyö. Sama deadline näille mitä sillä yhdellä virkkaustyölläni, joskin ristipistot menevät tässä tapauksessa edelle. Suunnitelmissa on tehdä myös muutama lahjaneule, ehkä lahjavirkkauskin edelleen samaan deadlineen mennessä, katsotaan miten aikaa jää. Eli ei tässä mitään tempauksia kyllä enää kaipaakaan, eiköhän näissä omissa suunnitelmissa riitä tempaistavaa ihan yllinkyllin. :D

Tää menis nyt varmaan katsomaan, mitä käsityötä sitä tekisi tälle aamulle. Oikein mukavaa alkanutta viikkoa ja huomenna alkavaa kesäkuuta myös! :)

10 kommenttia:

 1. Tuhti ja kaunis saldo taas! (Ja osittain varsin tutunnäköinen ;).)

  VastaaPoista
 2. Hieno saldo toukokuulle. Erityisesti tykkään bolerosta. Itsekin aattelin aikoinaan ko. boleron tehä, vaan eipä oo vielä saanu aikaseksi. :D

  VastaaPoista
 3. Kovin olet ollut ahkerana.
  Minullakin on paljon suunnitelmia, mutta nyt menee kaikki aika pihalla, joko ahertaen tai lohöillen.

  VastaaPoista
 4. Oletpas taas ahkeroinut, valtava vauhti käsitöissä! :)
  Tuo bolero on erityisen kiva!

  VastaaPoista
 5. tuo kirjekuori on ihana! Samoin pidän bolerosta, sen värikin on niin mieleinen

  VastaaPoista
 6. Ihanat käsityöt!
  Tykkään kyllä kissankelloista,mutta en halua koko kukkapenkki täyteen niistä!!
  Hyvää päivänjatkoa!

  VastaaPoista
 7. Voi! Sinä oot tehny Suomusukat! Onpa kiva huomata :).

  VastaaPoista
 8. Ihania juttuja olet saanut valmiiksi ja paljon! Jo minä ihmettelinkin sitä Punatulkku- ja Kyyhky-lankaa, että enpä ole kaupassa nähnyt, mutta ihmekös tuo, jos ne ovat uutuuksia :P Olen tosiaan tähän asti kiertänyt kaukaa nuo pätkävärjätyt langat, mutta nyt niitä on hyvällä tavalla pakko testata ;)

  VastaaPoista
 9. Todella kivoja nuo ristipistosi! Odottelen innolla, mitä sinulla valmistukaan tässä kuussa:)

  VastaaPoista
 10. Voi kuinka paljon olet saanut aikaan kauniita töitä toukokuun aikana.-Minä olen tuhertanut Kukkaketo-peittoa runsaan kuukauden.Muutama tiskirätti välipaloina syntyi,kun peitto alkoi olla liian painava paikasta toiseen kuljetettavaksi.- Aurinkoista ja voimia antavaa kesää Sinulle.

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)