Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

tiistaina, huhtikuuta 13, 2010

Sydämellisin ajatuksin

Täällä on virkkailtu sytomyssyä sydämellisin ajatuksin:

Sytomyssy
Tehty ajalla: 12.-13.4.2010
Malli: Lankapirtin Matleenan sytomyssy, johon lisätty omasta päästä sydämet verkkovirkaten
Lanka: Novita Bambu unikonpunainen (526)
Langankulutus: 37 g
Virkkuukoukku: 3,5 mm
Koko: Päänympärys n. 55 cm
Muuta: Sytomyssykampanjaan

Tuli otettua kuva niin pöhköstä kuvakulmasta, ettei kuviona olevat sydämet nyt oikein erotu, mutta niitä siis kiertää kuusi kappaletta koko myssyn ympäri. Ihan siis verkkovirkkauksen periaatteella: muuten kun tuo pipo on tuollainen reikäinen, niin sydämet on sitten pylväitä, eli verkkovirkkausta ajatellen niitä "täytettyjä ruutuja". Äh, ymmärrätte varmaan te, ketkä olette joskus virkanneet. ;)

En tiedä, viimeistelettekö te muut sytomyssyjä mitenkään, mutta minä olen tykännyt tehdä niin, että myssyn valmistuttua "pingotan" sen pallon päälle ja sitten sumutan vettä sumutepullosta ja sitten vähän suoristelen pipoa kosteana ja jätän yöksi pallon päälle kuivumaan. Kun virkkaushan vetää aina jonkin verran vinoon, niin tuolla tavalla saan mielestäni vähän suoremmaksi sen asettumaan, ja sitten kun minulla tahtoo jäädä sinne päälaelle aina joku ihme piipula, niin sekin siinä sitten tasaantuu kivasti. Varmaan nuo voisi jättää kastelemattakin, tuskin ne sen kummempia ovat ihan suoraan koukulta otettuna, mutta olenpas nyt kuitenkin tehnyt näin. Meillä kun on sopivasti parikin palloa, jotka ovat juuri oikean kokoisia tähän hommaan; toinen on minun jumppapalloni, josta on nyt laskettu ilmat pihalle, koska pojilla meni sen kanssa touhutessa vähän villiksi sisäpalloilupelit. Ja se toinen on poikien oma Spiderman-pallo, joka saattaa kyllä sekin olla karanteenissa samoista syistä. Joka tapauksessa en jaksanut nyt illalla alkaa lasten nukahdettua kaivelemaan mistään heidän palloaan, vaan totesin saavani myssyn pingotukseen nopeammin, kun käyn omalla ilmapallokätkölläni. ;) Meillähän leikitään ilmapalloilla ympäri vuoden, ja aina tarpeen vaatiessa mun työtavarakaapista löytyy palloja, sillä tuli ostettua joskus 50 kappaleen pussi, josta käytin muutamaa palloa yhtenä iltana töissä joskus viime vuonna. Eli niistä joutaa lasten leikkeihinkin välillä jokunen, ja näemmä sitten myös myssyn viimeistelyyn:


Ei passaa suututtaa tätä mallia, ettei hänellä vaan pää räjähdä. ;)Tämä on nyt kenties yhdeksäs sytomyssyni - paitsi jos kuopukselta kysyttäisiin, niin myssyjä olisi kaksikymmentä. ;) Herra 2 v 3 kk tykkää laskea ja saa aina saman lopputuloksen: 20. Yhtenä päivänä hän laski minun puseroni napit: "Yyyksi, kaaksi, kooolme, neeljä, kuuusi, kahsemän - kaksikymmentä!" :D Joten sovitaan, että myssyjäkin on tehtynä kaksikymmentä, tai ainakin kahsemän. ;) Ja samoin perusteluin kuin edellinenkin myssy tämä menee Virkkausringin Teemasanaan, eli Valoa sairauden keskelle.

On minulla muutakin tekeillä kuin myssyjä, mutta kuten aiemmin kirjoittelin, niin koitan pitää myssyvirkkausta nyt aina käsilaukussa matkassa, niin silleen niitä sitten valmistuukin. Neuletta on myös työn alla - ja välillä pitää kyllä kotonakin myssyä vähän virkata, koska hartiat eivät tykkää kovin pitkistä neulomisjaksoista ainakaan just tuon neuleen kohdalla - sitten on tänään vähän aloiteltu pistelyäkin. Niistä enemmän joskus toiste. :)

Hyviä viikonjatkoja! :)

11 kommenttia:

 1. Voi kun nätti sydänmyssy. Minä viimeistelen myssyt siten, että hiukan painelen höyryraudalla. Tuo pingottaminen voisi ollakin hyvä juttu.

  VastaaPoista
 2. Todella kaunis myssy! Nämä sydämet on vain niin ihanat! Kyllä omistaja tykkää!

  VastaaPoista
 3. Kiva kuulla todeta täälläkin että myssyjenteko innostaa . Monta sievää myssyä oletkin jo ehtinyt tehdä.<3

  VastaaPoista
 4. Kiva idea tehdä sydämiä myssyyn:)

  VastaaPoista
 5. Kiva idea tuo sydänmyssy! ♥ Ja kahsemän on oikein hyvä myssymäärä! ;) Minäkin olen moista tekotapaa miettinyt, mutta eipä sydänkuvio tullut mieleeni.

  Minä en kaikkia myssyjä ole viimeistellyt ollenkaan, vaan vain ne, jotka jotenkin näyttävät sitä kaipaavan. Tai olen minä ne viimeistelemättömätkin asetellut nätisti muotoonsa ja vähän taputellut niitä! ;D Mutta tuo pallon päällä pingottaminen kuulostaa niin hyvältä idealta, että pääsee täälläkin toteutukseen. Tai siis kotona pääsee.

  VastaaPoista
 6. Nätti sydänmyssy ja menee hyvään tarkoitukseen. Itse olen ollut vain hengessä mukana kun mitään muutakaan ei juuri valmistu. Kiitos kommentistasi, kiva kun jaksat kommentoida vaikka itse olen ollut ihan onneton tuossa hommassa viime aikoina. Mukavaa kevättä :) !

  VastaaPoista
 7. Minulla myös on ilmapalloja myssyjen (myös muiden kuin syto-) viimeistelyä varten jemmassa, varmaankin samanlainen 50 kappaleen pussi kuin sinulla (siinä oli sopivasti vain pyöreitä palloja, pienemmissä pusseissa oli myös pitkulaisia). Oikeastaan kaikki neuleet pesen koneessa (tarvittaessa käsipesuohjelmalla) valmiina ja levittelen sitten muotoonsa kuivumaan, myssyt siis pallojen päälle. Joskus olen tyytynyt vain höyryttelemään tai suihkuttelemaan, mutta pidän enemmän tuosta pesusta.

  Kaunis myssy, ja nätti punainen väri!

  VastaaPoista
 8. Kaunis sydän myssy! Ja tuolla aiemmin näkynyt hame/toppi setti on todella upea, ihan on sinun näköinen!

  VastaaPoista
 9. Minäkin sumuttelen lähes kaiken tekemäni, pitsiliinat suorastaan kastelen. Palloa en ole keksinyt myssyyn käyttää, kiitti vinkistä.
  Olen käyttänyt pientä kulhoa, mutta sen pohja on tasainen, pallo onkin parempi juttu.

  VastaaPoista
 10. Nätti myssy ja pirteä värikin!
  Kiitos vinkistä, siis tuo ilmapallo muotoiluvenytykseen;).
  Aurinkoista,vaikkakin koleahkoa viikonloppua!

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)