Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)
Kiitoksia, samoin sinne! Juu, täällä Perhossa kanssa vasta lauantaina virvotaan. Oispa hieno ilma niin houkuttelis perheen pääsiäiskokolle, pitkästä aikaa. Mulla ei pääsiäistunnelmaa vielä oikein ole, mitä nyt pikkunarsissi oli pakko ostaa pöydälle...
Hei Mari! Ihanan värikäs valokuva - Tuli heti hyvä mieli!
Pyhäkoulussa puhuttiin jo pääsiäisen tapahtumista ja laulettiin ne perinteisimmät lastenvirret: ensin ihanan surumielinen "Vieraalla maalla kaukana" ja sitten oikein täysillä rieumullisesti"Lensi maahan enkeli".. Alkaa tuntua että Pääsiäinen tosiaan on viikon päästä..
2 keltuaista 2 dl sokeria 2 dl kuohukermaa (käytän laktoositonta vispikermaa) 2 tlk (à 250 g) maitorahkaa (käytän laktoositonta) 1 dl voisulaa (käytän tähän rypsiöljyä) 2 tl vaniljasokeria ½ dl mantelirouhetta ½ dl silputtuja rusinoita ½ dl sukaattia ½ dl cocktail-kirsikoita, hienonnettuna ½ dl sitruunamehua
Koristeeksi 1-2 carambolaa (no, meillä kyllä koristellaan karkeilla, hedelmillä tai mitä nyt milloinkin keksitään)
Ja meillä ei olla noitten hedelmien kanssa niin tarkkoja, saatan joskus ostaa ihan vain sellaisen hedelmäsekoituksen, jossa on kirsikoita ja sukaatteja jo valmiina, eli kunhan nyt yhteensä tulee suunilleen tuon verran hedelmiä, mitä ohjeessa on, niin se passaa meille. ;)
1. Vatkaa keltuaiset ja sokeri kevyeksi vaahdoksi. Vaahdota erikseen kerma. 2. Sekoita maitorahka keltuaisvaahtoon. Lisää seokseen haalea voisula (minä siis laitan rypsiöljyn suoraan jääkaapista), mantelirouhe, hedelmät, sitruunamehu ja vaniljasokeri. 3. Sekoita massaan kermavaahto ja kaada se sideharsolla vuorattuun siivilään. (ja meillähän näitä harsoja löytyy... koitan kyllä mieluummin valita pashakäyttöön sellaisen, joka on ollut puklurättikäytössä, kuin vaippakäytössä olleen harson... ;) vaikka eiköhän ne 60 asteessa jo ole aika puhtaiksi tulleet :) ) 4. Pane siivilä tilavan kulhon päälle (meillä käytetään sellaista Tupperin isoa kippoa, jossa on siiviläosa valmiina), ja aseta pashamassan päälle lautanen, jonka päällä on paino. Anna pashan jähmettyä viileässä vuorokauden ajan. (Kokemuksesta voin sanoa, että saa valua 2-3 vuorokauttakin) 5. Kumoa pasha tarjoiluvadille ja koristele carambolaviipaleilla. (Ja meillä tosiaan koristellaan vähän millä milloinkin).
Teen tuon satsin kaksinkertaisena, ja välillä tuntuu, että sekin on liian vähän... ;) Meillä tykkää pashasta kaikki. :)
Ja olen näemmä kirjoittanut ohjeen reunaan, että "neste valuu jääkaappiin, joten laita tasolle, jossa ei ole ritilää". Muuten siellä on sitten kaikki ruuat ihan siinä pashan herassa. :)
Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)
Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse: marska_77@yahoo.com
Hyvää palmusunnuntaita myös sinulle. Oot taas ollu virkkauksen kanssa ahkerana. :D
VastaaPoistaKiitos samoin! :) Minun pitää vissiin tulla tänne virpomaan ensi lauantaina pohjalaiseen tapaan. :)
VastaaPoistaKiitoksia, samoin sinne! Juu, täällä Perhossa kanssa vasta lauantaina virvotaan. Oispa hieno ilma niin houkuttelis perheen pääsiäiskokolle, pitkästä aikaa. Mulla ei pääsiäistunnelmaa vielä oikein ole, mitä nyt pikkunarsissi oli pakko ostaa pöydälle...
VastaaPoistaSinulle myös hyvää palmusunnuntaita!
VastaaPoistaKiitos virpomisesta! Oikein mukavaa palmusunnuntain iltaa ja pääsiäisaikaa!
VastaaPoistaHei Mari!
VastaaPoistaIhanan värikäs valokuva -
Tuli heti hyvä mieli!
Pyhäkoulussa puhuttiin jo pääsiäisen tapahtumista ja laulettiin ne perinteisimmät lastenvirret: ensin ihanan surumielinen "Vieraalla maalla kaukana" ja sitten oikein täysillä rieumullisesti"Lensi maahan enkeli"..
Alkaa tuntua että Pääsiäinen tosiaan on viikon päästä..
Mukavaa palmusunnuntaita! Mämmiä meillä ei syö kukaan eikä pashaa muut kuin minä.Millaisella reseptillä sinä Mari teet pashaa? Terveisin Kati
VastaaPoistaPasharesepti Tammen uusi keittokirjasta:
VastaaPoista2 keltuaista
2 dl sokeria
2 dl kuohukermaa (käytän laktoositonta vispikermaa)
2 tlk (à 250 g) maitorahkaa (käytän laktoositonta)
1 dl voisulaa (käytän tähän rypsiöljyä)
2 tl vaniljasokeria
½ dl mantelirouhetta
½ dl silputtuja rusinoita
½ dl sukaattia
½ dl cocktail-kirsikoita, hienonnettuna
½ dl sitruunamehua
Koristeeksi 1-2 carambolaa (no, meillä kyllä koristellaan karkeilla, hedelmillä tai mitä nyt milloinkin keksitään)
Ja meillä ei olla noitten hedelmien kanssa niin tarkkoja, saatan joskus ostaa ihan vain sellaisen hedelmäsekoituksen, jossa on kirsikoita ja sukaatteja jo valmiina, eli kunhan nyt yhteensä tulee suunilleen tuon verran hedelmiä, mitä ohjeessa on, niin se passaa meille. ;)
1. Vatkaa keltuaiset ja sokeri kevyeksi vaahdoksi. Vaahdota erikseen kerma.
2. Sekoita maitorahka keltuaisvaahtoon. Lisää seokseen haalea voisula (minä siis laitan rypsiöljyn suoraan jääkaapista), mantelirouhe, hedelmät, sitruunamehu ja vaniljasokeri.
3. Sekoita massaan kermavaahto ja kaada se sideharsolla vuorattuun siivilään. (ja meillähän näitä harsoja löytyy... koitan kyllä mieluummin valita pashakäyttöön sellaisen, joka on ollut puklurättikäytössä, kuin vaippakäytössä olleen harson... ;) vaikka eiköhän ne 60 asteessa jo ole aika puhtaiksi tulleet :) )
4. Pane siivilä tilavan kulhon päälle (meillä käytetään sellaista Tupperin isoa kippoa, jossa on siiviläosa valmiina), ja aseta pashamassan päälle lautanen, jonka päällä on paino. Anna pashan jähmettyä viileässä vuorokauden ajan. (Kokemuksesta voin sanoa, että saa valua 2-3 vuorokauttakin)
5. Kumoa pasha tarjoiluvadille ja koristele carambolaviipaleilla. (Ja meillä tosiaan koristellaan vähän millä milloinkin).
Teen tuon satsin kaksinkertaisena, ja välillä tuntuu, että sekin on liian vähän... ;) Meillä tykkää pashasta kaikki. :)
Ja olen näemmä kirjoittanut ohjeen reunaan, että "neste valuu jääkaappiin, joten laita tasolle, jossa ei ole ritilää". Muuten siellä on sitten kaikki ruuat ihan siinä pashan herassa. :)
Voi kuinka hienon jakun ja topin olet täällä virkkaillut silläaikaa kun olin poissa koneen äärestä! Tuo nappi siinä on erityisen kaunis!
VastaaPoistaKiitti ohjeesta, pitää kokeilla. terv. Kati
VastaaPoista