Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

perjantaina, helmikuuta 26, 2010

Jalkojen lepuuttelua

Kun viikkosiivous on tehtynä, niin on hyvä hetki oikaista vähän jalkoja, ennen kuin lähden käyttämään esikoista jumpassa...

Haruha-sukat
Tehty ajalla: 22.-26.2.2010
Malli: Haruha-sukat (Ulla 02/06)
Suunnittelija: Kristel Nyberg
Lanka: Opal mit Bambus sini-vihreä-ruskea (1924)
Langankulutus: 45 g
Puikot: 2 mm
Koko: 38/39
Muuta: Eipä ihmeempiä.


Jalkoja lepuuttaessani vetaisinkin ylleni viime yönä yhdistetyn hiihtoja kuunnellessa valmistuneet Haruha-sukat. Vaikka eihän näillä vielä tarkene, kesäsukiksi menee. ;)


Valitsin mallin siksi, että se nyt vain on yksi ihan kivoista kärjestä aloitettavien sukkien malleista, josta arvelin saavani tällä langalla omaan jalkaani sopivat sukat. Hassua sinänsä, että ohje on Nallelle ja 3 mm puikoille, mutta vaikka tein nämä paljon ohuemmalla langalla ja 2 mm puikoilla, niin siltikin ovat minulle vähän löysät. Myöskään kuvio ei erotu tästä pätkävärjätystä langasta, mutta eipä sillä niin väliä, kun nämä todennäköisesti tulevat olemaan kertakäyttösukat. Tein nimittäin viime keväänä samasta langasta sukat toisella pitsimallilla, ja vaikken niitä sukkia ole montaa kertaa käyttänytkään, niin johan niitä piti tuossa syksyllä parsia. Eli tämä on erittäin heiveröistä sukkalangaksi, mutta niin olen kyllä huomannut, etteivät ohuet langat tahdo sukkakäytössä kestää ainakaan minulla, ja siksi(kin) suosin paksuja sukkia. Mutta tulipahan tehtyä ja kulutettua pois loppukerä, mitä jäi niistä edellisistä sukista. :) Niin, ja siksi tosiaan halusin valita kärjestä aloitettavan mallin, että saa käytettyä kaiken langan pois. :) Eiköhän näitä sukkia tule sitten kesäkeleillä pidettyäkin ja kestävät sen minkä kestävät. :)


Helmikuun valmistuneet käsityöt taitavat olla sitten tässä, koska en halua enää ainakaan aloittaa mitään uutta, joka jäisi sitten kesken, kun hamsterikuussa tietysti lasketaan hamsterigrammoihin vain ne, mitkä aloitetaan aikaisintaan maanantaina. :) Taidan siis pitää ristipistoviikonlopun jälleen, oikeastaan aloitin sitä jo eilen. ;) Ja noita keskeneräisiä pistelyitähän mulla riittää työstettäväksi, eikä pelkoa että ehtisivät lähipäivinä valmistua. Pistän edistyskuvaa tässä viikonlopun aikana näytille niistä. :)

Oikein ihastuttavan auringonpaisteista viikonloppua! :) Ja kiitos kaikista kommenteistanne, niitä on ollut jälleen kerran ilo lukea! :)

11 kommenttia:

 1. Hienot sukat ja niin kaunis lankaa!!! Oikein komea väri! Iloista viikonloppua!

  VastaaPoista
 2. Nätit sukat eikä haittaa, vaikkei malli niin selvästi erotukaan.

  Minä kyllä pidän ohuista langoista kaikkein eniten. Jos teen itselle tai perheelle, ovat puikot yleensä 2,5 mm. Mahtuvat sukat sitten hyvin kenkiinkin. Niin ja minullahan eivät jalat yleensä palele:)

  VastaaPoista
 3. Tein kerran villa-bambusukkalangasta sukat, eivätkä nekään kestäneet käyttöä juuri lainkaan. Ohuet villa-polyamidilangat sentään jonkin verran kestävät käyttöä, vaikka kyllä minullakin ne aika nopeasti kuluvat puhki päkiästä. Toisaalta, onpa sitten syy tehdä uusia sukkia!

  VastaaPoista
 4. Kauniit sukat!
  Hyvää viikonloppua !

  VastaaPoista
 5. Ihan uteliaisuudesta kyselen, mikä tuo hamsterikuu on? Kauniit sukat olet saanut aikaiseksi, väristä tykkään tosi paljon :)

  VastaaPoista
 6. Kauniit sukat, toivottavasti kestävät =)

  VastaaPoista
 7. Ihanat sukat! Ihmettelen vain, miten niihin meni noin vähänlankaa :-)

  Hamsterikuu kiinnostaisi minuakin, sattuneesta syystä...

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)