Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

lauantaina, tammikuuta 23, 2010

Vaikka heikko henkeni kuinka tarkoin miettisi...

... lankahyllyn äärellä sanaa ei oo järjellä. ;)

No ei tämä nyt mikään hallitsematon sortuminen ollut. Tarkoitus oli, etten osta enää ainakaan tämän kuun puolella lankaa, mutta tämä tuli ihan tarpeeseen:Minulla on nimittäin tästä samasta väristä, mutta vain Isovelistä + Kaarnasta tehty tosi paksu neuletakki, joka on näillä pakkasilla ihan omiaan. Mutta huomasin, etten ole älynnyt tehdä takille pariksi sävysävyyn sukkia! Kaikki sukat, joiden värimaailma on edes vähän sinne päin, ovat ihan liian ohuita näille pakkasille. Tiedän kyllä, että tämä väri on kaikonnut Novitan värikartoista jo aikaa sitten, mutta elin toivossa, että jos kuitenkin sattuisin löytämään yksien sukkien verran vielä tätä väriä Isoveljenä tai edes 7 veljestä Polkkana. Ei löytynyt meidän kaupasta, mutta yksi Nalle Colori -kerä keikkui jossain hyllyn perällä. Ainoa kappale siis. Joten nappasin sen mukaani, vaikka Nallesta en saa sellaisenaan riittävän paksuja sukkia pakkaskeleille, mutta minäpäs neulonkin ne sukat tästä kaksinkertaisella langalla. :) Ovatkin jo puikoilla. :)
Kyllä, kuvasta voi juuri ja juuri havaita, että mulla on täällä sisällä päälläni kaksi paksua neuletakkia, toinen 7 veljestä ja toinen sitten vielä paksumpi Isoveljeä ja Kaarnaa, alla yksi pitkähihainen ja yksi hihaton paita, ja villaiset kämmekkäät kädessä. :) Jalassa 7 veikkasukat ja tosi paksut lampaannahkatossut, joissa on lampaanvillainen sisus. :) Mutta eikös vaan ole tuo tekeillä oleva sukanalku ihan yhteensointuva tuon päällimmäisen villatakin kanssa? :)

Uudenvuodenlupaukseni oli, että koska pyrin edelleen pienentämään lankavarastoani, niin joka kuussa täytyy langankulutuksen olla suurempi kuin lankaostosten. Tähän mennessä olen ostanut tammikuussa lankaa 650 grammaa, ja kulutusta on valmiiden töiden muodossa 48 grammaa... ;) No, viikko aikaa saattaa valmiiksi reilut 600 grammaa, helppo nakki! :D Koska keskeneräisissä melkein valmiissa töissä on kiinni ihan mukavasti lankaa, ja pari pientä paksulankatyötä sitten päälle, niin ei pitäisi tuottaa ongelmia. :)

Niin, ja joku lupasi saada yhden ristipistotyönkin kuukaudessa valmiiksi... ;) Tuleekin vissiin käsityöntäyteinen viikko, kun tässä on alkuvuosi ollut vähän sellaista hitaanpuoleista hissuttelua noiden kanssa. :)

Kivaa viikonlopun jatkoa! :)

7 kommenttia:

 1. Olen tehnyt saman lupauksen - tänä vuonna on kulutettava enemmän lankaa kuin tulee ostetuksi.

  VastaaPoista
 2. Ihan ovat samaa sävyä! Kivoja neuleita.

  Mutta onko teidän asunnossa lämmitystä lainkaan kun on noin paljon päällä :)?

  VastaaPoista
 3. Pukeudut vähän kuin mä..ja silti mua palelee:( Meillä ei ole lämmityksessä vikaa olen aina palellut.
  Kiva, et on muitakin joilla menee kantapohjat sukissa:) Voisit tehdä postauksen jossa neuvoisit parsimaan...ei kai se vaikeata ole mut en ole vielä saanut aikaiseksi ja sukkakasa vaan kasvaa..

  VastaaPoista
 4. Olen oppinut sinulta jotain :) Meinaan todellakin kuluttaa enemmän lankaa kuin sitä ostan ja tammikuussa olen ostanut yhden ainoan 50g kerän lankaa :)
  Sukkasi ovat just eikä melkein takin kanssa samaa sävyä!
  Kivaa viikonlopun jatkoa!

  VastaaPoista
 5. Minä lupaan jatkuvasti olla ostamatta lisää lankaa. Mutta sitten kun iskee jonkinlainen veemäinen olotila, niin pakkohan se on täydentää varastoja ihanilla langoilla!! Vaan nyt minä olen keksinyt, että lankaa voi ostaa myös muille eli jos en saa tehtyä langasta mitään, lahjoitan sen pois. Nytkin on lähdössä neljä kerää eteenpäin yllärinä saajalleen.

  VastaaPoista
 6. Vaikka mitä lupauksia :)! Minä jätin käsityölupaukset väliin ja päätin yrittää sitä perinteistä, eli terveellisempää ruokavaliota. Saa nyt nähdä, kuinka kauas se tänä vuonna kantaa...

  VastaaPoista
 7. Olen jo pidemmän aikaa toivonut, että Novita ei niin nopeasti poistaisi lankoja valmistuksestaan, aina kun olen johonkin ihastunut, niin lankaa ei enää saa. joten ymmärrän sinua tosi hyvin tässä :)

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)