Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

maanantaina, tammikuuta 04, 2010

Suomi-kämmekkäät

Edellisessä postauksessa sanoin, etten viitsi kolmansia Rinsessa-kämmekkäitä tehdä peräjälkeen, mutta teinpäs kuitenkin vielä yhdet kämmekkäät, mutta eri mallilla. :) Langat ovat kyllä samoja, mitä Rinsessa-kämmekkäistä jäi, ja edelleen niitä samoja lankoja pyörii lankakopassa - ihmettelen välillä, miten paljon yhdestä 100 g kerästä voikaan saada aikaan...


Suomi-kämmekkäät
Tehty ajalla: 2.-4.1.2010
Malli: Oma
Lanka: Suomalainen angoralanka luonnonvalkoinen (valmistaja Heli Huttunen, Kiuruvesi) ja Teetee Kamena sininen (178)
Langankulutus: 22 g
Puikot: 2 mm
Koko: Naisen
Muuta: Piti vaihteeksi kokeilla tehdä pystyraitaa... :)

En yritäkään väittää, että tuo pystyraitainen mallineule olisi omasta päästäni lähtöisin. Mutta mistään mallista sitä en neulonut, vaan tuossa toissailtana pyörittelin aikani puikkoja ja lankoja käsissäni ja kokeilin vähän kaikenlaista, purin välillä ja kokeilin jotain toista. Ja sitten jossain vaiheessa olin tähän kokeiluun tyytyväinen. No, sitten mietin että näyttää kyllä malli vähän tutunlaiselta, ja löysin kirjahyllyssäni olevasta Myssystä sukkiin -kirjasta samanlaisen tai ainakin melkein samanlaisen mallineuleen lapasista. Että sikäli en ole keksinyt mitään uutta. :) Mutta voin väittää silti kämmekkäitä omaksi suunnittelukseni, sillä kyllä minulla kesti aika kauan pähkäillä, miten saan peukalokiilat tehtyä niin, että mallineule jatkuu siinä kivasti. Siinä Myssystä sukkiin -kirjassa samalla mallineuleella tehdyt lapaset oli ihan kiilattomat ja peukalokin tylsästi yksivärinen.

Näistä tuli nyt väritykseltään tällaiset Suomi-henkiset, ja välillä mietin näille nimeksi Olympia-kämmekkäät näin talviolympialaisvuoden kunniaksi, ja sitten kävi mielessä myös Talvisota-kämmekkäät, kun on talvisodastakin kulunut 70 vuotta. (Ja muistan vielä kuin eilisen päivän, miten minun ollessani ala-asteella koulussa vietettiin talvisodan 50-vuotismuistopäivää - mihin ne 20 vuotta tässä välissä ovat hävinneet?) No, tuumasin että Suomi-kämmekkäät on näille ihan hyvä nimi. :) Jos joku tekee samanlaiset kelta-sinisenä, niin sittenhän ne voivat olla vaikka Ruotsi-kämmekkäät. :D

Mallineule ei ole muuten kirjoneuletta, vaan siinä tehdään joka toinen kerros sinisellä ja joka toinen kerros valkoisella, ja sitten vain nostetaan aina silmukoita edelliskerrokselta, niin saadaan tuo pystyraita. :)

En millään meinannut malttaa edes blogata näitä kämmekkäitä, kun puikoille hyppäsi kirjoneuletta, ja se on niin koukuttavaa ettei haluaisi laskea puikkoja käsistään... ;) Tosin olen tänään kyllä tehnyt muutakin käsityötä, siitä ehkä enemmän sitten huomenissa. :)

Mukavaa alkanutta viikkoa! :) Onko tänään tosiaan maanantai, tuntuu ties kuinka monetta päivää peräkkäin sunnuntailta... Viikkohöperöksi tulee, kun aina vaan loma jatkuu... :)

7 kommenttia:

 1. Voi hurja kun sä olet nopea !!

  Näyttää kivalta,, pitääkin kokeilla tuota pystyraitaa jossain vaiheessa,, pidän myös noista rinsessa-kämmekkäistä kovasti.

  Oikein mukavaa alkanutta viikkoa sinullekin,, tartun vielä hetkeksi puikkoihin..

  VastaaPoista
 2. Kivat kämmekkäät!
  Pikkuneuleet ovat kivoja kun tulevat pian valmiiksi :)
  Minulla on työn alla pojan villapusero ja tuntuu ettei se valmistu ollenkaan.

  VastaaPoista
 3. Ihanat kämmekkäät,edelliset myös!
  Olet ahkera!

  VastaaPoista
 4. Kauniit ovat! :) Hieno nimi! :)

  VastaaPoista
 5. Hienot Suomet! Minulla on se sama kirja ja tein siitä parit pystyraitalapaset.

  VastaaPoista
 6. Hienot kämmekkäät! Sie oot mahottoman nopea :)

  VastaaPoista
 7. Kivat ovat! Tuli mieleen "sinivalkoisin siivin", vaikka eihän tuossa mitään siipiä näy. ;D

  Kiva, kun otit myssyhaasteen vastaan! :)

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)