Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

tiistaina, tammikuuta 05, 2010

Shoppiainen :)

Edellisen postauksen piti tulla tänne ajastuksella klo 12, mutta ei sitten mokoma toiminutkaan, vaan jouduin itse käydä sen käsin julkaisemassa uudestaan illansuussa. Eli tulee nyt nämä postaukset vähän turhan pian peräjälkeen, ja tätäkin olen nyt lykkäillyt myöhempään iltaan... Vaikka olisiko tässä sitten ollut aikakaan näitä näpytellä. :)

Joka tapauksessa iltapäivällä, kun meidän synttärivieraat olivat lähteneet, päätimmekin lähteä kuopuksen päiväuniaikaan kaupungille. Iskällä oli palaveria, ja minä sitten kiertelin poikien kanssa kauppoja. Tai siis ei me yhtä matkaa menty koko perhe, vaan isi meni omia aikojaan pyörällä ja me huristelimme bussilla, eikä kaupungilla kohdattu kertaakaan. Kuopus nukkui vaunuissa ja esikoinen availi meille sujuvasti kauppojen ovia. :)

Nyt on sitten lankalakko takana, ja minulla on lupa ostaa ihan maltillisesti lankaa. :) Tosin tämänpäiväisen jälkeen totesin, että taitaa olla jo tammikuun kiintiö tässä. ;)



Tämä ei ole varsinaisesti lankaa, mutta haluaa siksi tulla. ;) Siis onhan tämä tietysti hahtuvalankaa, mutta oikeasti tämän on tarkoitus olla kehruuharjoittelumateriaalia. :) Etsin kylläkin harmaata hahtuvalankaa, mutta sitä ei löytynyt Somikista eikä Taikapilvestä, joten ostin jälkimmäisestä sitten tämän luonnonvalkoisen. Harmaalle hahtuvalangalle olisin keksinyt käyttöä huovutettuina tumppuina kelta-harmaan takkini pariksi, jos ei kehruuhommeliinit ota sujuakseen, mutta ehkä luonnonvalkoisillekin tumpuille tulee joskus tarvetta. Vaikka tietystihän minä onnistun kehruuharjoitteluissani täydellisesti ja kehrään tästä erinomaista lankaa, josta neulon sitten vaikka mitä. ;) Niin kuin kuopuksen kummitäti tänään sanoi, että sitä itsekehrätystä langasta neulottua villapuseroa täällä bloginlukijat jo odottelevat. :D Mutta siis oikeasti aion ihan maltillisesti opetella uutta taitoa, ja siihen kuulemma hahtuvalanka sopii ihan ensimmäiseksi testikappaleeksi. Tämä oli sitäpaitsi halvinta hahtuvalankaa mitä löytyi, niin ei kokeilut jää harmittamaan, jos ja kun niistä tulee efektilankaa. ;) Ja sitten kun suivaannun koko rukin pyörittelyyn, niin neulon tästä hahtuvalangasta sellaisenaan jotain. Tälle on siis olemassa suunnitelmat A, B, C ja D, ja painoa kiekolla on 145 grammaa.

Keltainen talvitakki mielessäni kävin myös Anttilassa:



Sattuikin niin somasti, että siellä oli keltaiset Bambinot alennuksessa, vaikka muut värit olivat normaalihintaisia. :) Ja just keltaista olin etsimässäkin. Näille on suunnitelmissa kaveriksi harmaata Regiaa, joista sitten jotain kirjoneulelapasta ja -pipoa, lopuista langoista sitten kaulanlämmitintä. Lisäystä lankavarastoon 150 grammaa. No, ei kovin paha lankaostosrupeama yhteensä, jos 295 grammaa tuli ostettua. :) Tuntui vaan hassulta olla pitkästä aikaa lankaostoksilla, ja Somikin hyllyt nähtyäni meinasin mennä ihan sekaisin. ;) Vaikka esikoisen mielestä siellä oli vaan kauhean ahdasta (etenkin kun me kiskottiin lastenvaunut sisälle asti) ja ihan mahdottoman paljon villaa. :D

Somikista ei lähtenyt mukaan lankaa, mutta siimaa lähti:



Hauenkoukkusiimasta olisi tarkoitus pistää rukkiin uusi nyöri. Ikinä en ole tällaista ennen nähnyt (tai ehkä olen kangaspuissa, mutten ole ajatellut asiaa), ja vielä piti kotoa lähtiessä tarkistaa sana Kehrääjän kirjasta, että osaan pyytää oikeaa kampetta. Tämmöisen möivät. :)

Sitten käytiin postilaatikkoasioilla, eli kolmelle blogini lukijalle voisi olla loppuviikosta jotain pakettia tulossa... :) Toivottavasti eivät jäädy matkalla.

Ja ihan ensimmäisenähän me käytiin kirjakaupassa. Tilasin Suuri Kuusta joulunpyhien aikana kirjan, jolle valitsin myymälänoudon. Piti olla sellainen systeemi, että soittavat kun kirja on perillä, mutta soittoa ei kuulunut, tosin tilausvahvistuksessa sanottiinkin, että noudoissa voi olla pidemmät toimitusajat mitä postitse tilatuissa. Mutta koska sain siinä tilatessani 5 euron alennuskoodin, joka oli voimassa vain tähän päivään saakka, ja minulla oli toinenkin kirja mielessäni (ei käsityöaiheinen, vaan musiikkikirja), niin ajattelin käydä sen kirjan hakemassa ja käyttää alennuksen hyödykseni, ja samalla kysäisin, että ei olisi sattunut sitä minun taannoin tekemääni tilausta tulemaan. Heille olikin just tullut kuorma, jota eivät olleet ehtineet purkaa, ja kävivät varastossa katsomassa, ja siellähän se minun ensimmäinen tilaukseni olikin. Jippii! :) Joten tulin kotiin vielä tämän kanssa:



En ole useinkaan innostunut noista uusista käsityökirjoista, joita ilmestyy nykyään tiuhaan tahtiin. Jotenkin olen enemmän käsityölehti-ihminen, ja kirjoista suosin mieluiten vanhoja perinnemalliklassikoita (Mary Oljet, Eeva Haavisto jne.). Mutta tätä Bente Myhrerin ja Lilly Secilie Brandalin kirjaa Virkkaus - Vanha konsti, uudet mallit (Schildts) selailin muutama viikko sitten Suomalaisessa, ja ihastuin! Suuri Kuussa oli hinta muutaman euron edullisempi, joten sieltä päätin tämän tilata.



Tein kuvakollaasin malleista, jotka minua ihastuttivat. Kuvaa klikkaamalla pitäisi aueta tämän suurempana. Kirjassa on paljon muitakin malleja, joita en kuvannut, mutta ehkä tästä saa jonkinlaisen käsityksen siitä, minkä tyyppistä kirja pitää sisällään.

Kirjan alussa on tyypilliseen tapaan virkkauskoulu, jossa neuvotaan käytetyt tekniikat. Todella selkeät piirroskuvat, ja joukossa jopa minulle kokeneellekin virkkaajalle vieraampia silmukoita. Olen siis virkannut suunnilleen 4-vuotiaasta lähtien, alle kouluikäisenä osasin tehdä hyvin jo kiinteitä silmukoita ja pylväitäkin, mutta niin vain on jäänyt mm. "popcorn" ja "harkko" tekemättä. ;) Tai sitten joihinkin juttuihin on tullut törmättyä, mutta olen tehnyt ne vaan omalla tavallani. Tässä on kyllä hyvät ohjeet, jos tulee vastaan tilanne, että mitenköhän tuokin oikein tehtäisiin. :) Tässä neuvotaan myös puikkovirkkaus, jota en ole itsekään koskaan kokeillut!

Sitten on osio "Lappuja, kukkia, reunuksia", jossa on neliöitä, ympyröitä, kuvioita ja kukkasia, erityyppisiä ja pääasiassa jämälangoista toteutettavia, kuten melkein kaikki tämän kirjan ideat. Osiossa "Sisustusta" on tyynyjä, peittoja ja patalappuja - heti bongasin pari, joita olisi ihan pakko kokeilla! "Vauvoille ja pikkulapsille" -osassa on vauvanvaatteita, leluja, peittoja, ruokalappuja jne. "Asusteita" pitää sisällään tossuja, ranteenlämmittimiä, pipoja, kaulureita, huiveja, laukkuja, pikkuesineitä ja pari puseroakin. Kaikenlaista siis! :)

Minä olen sellainen isoäidinneliö-fani, että olen aina aivan myyty, jos jossain on tehty jotain isoäidinneliöistä. :) Tässä kirjassa lempparini ja "tuo on pakko saada" on ehdottomasti isoäidinneliöistä koottu jakku. :) Tämä on myös se kirja, josta sain idean isoäidinneliöistä tehtyihin palatossuihin. Hauska idea on myös isoäidinneliö-pipo. Mitä kaikkea tuolla maailman yksinkertaisimmalla virkkausmallilla saakaan aikaiseksi! :)

Nyt ei ole kuitenkaan mitään virkkausta kesken, vaan neuletta, josta kuvaa kenties lähipäivinä. Mutta jos teitä koukuttaa virkata, niin kurkatkaapa Seijasiskon tai Matleenan blogista erinomainen haaste, johon voi osallistua mikäli virkkuukoukku pysyy kädessä - tai voi kait siihen osallistua neulomallakin. :) Minä yritän tuohon ainakin yhdellä myssyllä osallistua.

Tässä kaikki tältä erää. Kiitos kaikille virkistävistä kommenteistanne! :) Ja oikein hyvää shoppiaista! ;) Eikun loppiaista. :)

8 kommenttia:

  1. Tylsää se on hahtuvalangalla kehräysen opettelu.
    Nimimerkikki: Kokemusta on

    VastaaPoista
  2. Lupaavan näköinen kirja. Mutta ennen kaikkea: onnea blogeillesi! Vieläköhän kakkua on jäljellä?

    VastaaPoista
  3. Mä kehräsin hahtuvalangalla kanssa aluks kun koulussa oli mahdollisuus opetella. Kivaa joo, ja olihan se mielettömän hienoo saada ihan itse lankaa aikaseks mutta olin vähän pettyny siihen kuinka helppoo se oli. Toivon että se ois ollu kunnon haaste (ku mulla oli siis semmonen ikivanha, 'oikee' rukkikin mikä sullakin varmaan on eikä näitä uutuusmalleja mitkä on helpompia) mutta ei. Nättiä, tasasta lankaa ens yrittämällä. Pahhh! Mut tykkäsin silti hirveesti :).

    Varmaan on aika paljon hurjempi haasteellisuus edessä ku pääsen ihan oikeeta villaa kehräämään - nyt on karstausvaihe menossa joten hetken vielä jouduin oottamaan että pääsen kokeilemaan. Mut oli se tuo hahtuvanki kehräys sen verran kivaa ja koukuttavaa että on se äitinäitin vanha rukki tulossa meille ku vaan paikan keksin :).

    VastaaPoista
  4. Tuo virkkauskirja näyttää kiinnostavalta, joten täytyypä katsastaa, jos se löytyisi meidän kirjastosta.

    VastaaPoista
  5. Onnea kehruullesi! :)

    Menin jo "Kuuhun", mutta muistinkin etten kiittänyt sua virkkauskirja esittelystä. Tuo kirja on saatava Apelle!

    VastaaPoista
  6. Minulla on se ongelma, että en tunne nimeltä kuin ketjusilmukan ja pylvään. Jos ohjeessa käsketään tehdä vaikka kiinteitä tai piilosilmukoita, teen ne aina ns. omasta päästä... :) Pitäisi opetella oikeasti oikeat tekniikat. Kivoja ostoksia!

    VastaaPoista
  7. IHANAT OSTOKSET! Itse vielä lankalakossa :(

    VastaaPoista
  8. Hei!
    Tosi kivan näkönen kirja, pitääpä kysyä kirjastosta. Minusta on mukavaa lukea muiden mielipiteitä kirjoista ja lehdistä, tietää vähän mitä oottaa.Mulla on muistissa jokin suomenkielinen neulekirja, jossa kannessa olevalla naisella on hihatin tai bolero päällä, mutten muista sen kirjan nimeä!!! Muistaiskohan ne kirjastossa kannen perusteella..

    VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)