Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

perjantaina, syyskuuta 11, 2009

Valmista poikaa

Aivan aluksi pieni pohjustustarina. Tai ehkä perusteellinen sellainen. ;)

Meillä on miehen kanssa nykyisin tapana mieluummin hankkia tavarat käytettynä, jos suinkin vain mahdollista. Onhan se varsin ekologistakin verrattuna uuden ostamiseen. Paitsi että kiertelemme kirppareilla ja kierrätyskeskuksessa, tykkäämme myös dyykata eli tonkia roskiksia. :) Tai no, se on rajoittunut lähinnä tuohon oman pihamme roskakatokseen, mutta se jos mikä on melkoinen aarreaitta etenkin aina kuunvaihteessa, jolloin muuttorumba on kovimmillaan. Eihän sinne roskakatokseen tietenkään saisi tuoda esim. huonekaluja, mutta ihmiset ovat todella piittaamattomia ja kantavat sinne vaikka mitä hyväkuntoista tavaraa. Ja huom! Kierrätyskeskukseen on meiltä matkaa noin 200 metriä, eli ei pitäisi olla viitseliäisyydestä kiinni, että sinne voisi tarpeettomat tavarat kuljettaa - ja nehän myös hakevat kierrätyskeskukseen ilmaiseksi kotoa vaikkapa huonekalut, eli kyydistäkään ei ole kiinni. No, onhan se tietysti ollut monella tapaa meidän etu, että ex-naapurit ovat jättäneet roskikseen monenmoista: olemme kantaneet kotiimme roskakatoksesta mm. kirjoituspöydän, yöpöydän, monta hyllyä, parit lastenvaunut, leluja, Aku Ankkoja - kaikki ihan vielä käyttökelpoisia! Paras tapaus taitaa olla, kun löysimme sekajäteastiasta täysin käyttämättömiä mattoja, jotka olivat vielä kaupan avaamattomassa pakkauksessa! :) Joku muukin taitaa harrastaa muuten samaa, sillä juuri tällä viikolla roskakatokseen oli ilmestynyt tosi hyväkuntoinen divaanivuodesohva, bongasin sen sieltä kauppaan mennessäni, mutta kun hetken päästä tulin takaisin, oli vuodesohva hävinnyt ja tilalle tullut toinen todella resuinen vanha sohva. Joku oli siis tuonut oman vanhan sohvansa katokseen ja kantanut parempikuntoisen kotiinsa. :) Me siis saamme vielä odotella sen meidän "uuden" sohvan löytymistä, tuo nykyinen kun vetelee ihan viimeisiään... tai sitten ei kannata tässä vaiheessa ajatellakaan sohvan uusimista, kun se kuitenkin toimii käytännössä kahden apinanpoikasen kiipeily- ja hyppimisalustana. :D

Kolme viikkoa sitten viikonloppuna meidän olohuone kuitenkin koki pientä uudistusta, vaikkei sohvaa vielä saatukaan. Nimittäin sen viikonlopun lauantaina mies löysi kierrätyskeskuksesta tv-tason, jollaista hän on kuulemma "aina halunnut". Oli lähestulkoon uutta vastaavassa kunnossa eikä maksanut kuin kympin, joten annoin suostumukseni tv-tason kotiinkantamiseen. Tai ei mies sitä kotiin varsinaisesti kantanut, sillä kierrätyskeskuksesta annettiin lainaksi maitokärryt, joilla mies sai kärrätä pöydän kotiin. :D Meinasimme ensin, että samoilla kärryillä olisi voinut viedä vanhan tv-tason kierrätykseen vaihtariksi, mutta sitten sijoitimmekin vanhan tason lastenhuoneeseen, ja kun siinä vanhassa tasossa säilytimme aiemminkin kuopuksen kirjoja ja joitakin leluja, niin samalla nekin siirtyivät lastenhuoneeseen (tai se on oikeastaan esikoisen huone, kun kuopus nukkuu vielä tiiviisti minun kainalossani :) ), ja nyt kaikki lasten lelut ovat yhdessä ja samassa huoneessa, siis ainakin säilytyksessä, se on sitten eri juttu, minne ne sieltä aina välillä kulkeutuvat. ;) (nimimerkillä kuopus pelaa juuri nyt Kimbleä tässä minun pöydälläni ja itse Kimble-napit näyttävät olevan pitkin olohuonetta...)

Palataanpa vielä siihen kolmen viikon taakse, jolloin tv-tason lisäksi meille rantautui jotain muutakin olohuoneeseen, kuinkas ollakaan roskakatoksesta. :) Minä bongasin sen viikon sunnuntaina roskakatoksesta myös tv-tason, mutta sen tyyppisen, että sitä voisi käyttää myös vaikkapa sohvapöytänä. Ja kun sellainen meiltä puuttui, niin päätimme ottaa sen meille ainakin toistaiseksi. Se tosin ei ole mikään kovin hyväkuntoinen, mutta asiansa ajaa. :) Mutta koska pöytä on ruma kuin mikä, niin sehän tarvitsi tietysti liinan, eikä meidän kaapista löytynyt mitään juuri tuolle pöydälle sopivaa.

Ja siitä alkoi sitten sopivan mallin etsintä, ja lopulta malli löytyikin. Tänään valmis liina pääsi pöytää somistamaan:

Pitsiliina
Tehty ajalla: 24.8.-10.9.2009
Malli: Lea Virkkausideoita 2/2007, malli nro 40
Lanka: Lidlin virkkauslanka valkoinen
Langankulutus: 89 g
Virkkuukoukku: 1,5 mm
Koko: n. 43x43 cm
Muuta: Sohvapöydälle


Tätä oli kiva nykertää, vaikka reunuksen virkkaaminen alkoi loppuvaiheessa vähän puuduttaa. Langanmenekkiinkään ei voi todeta muuta kuin, että kun kaksi ja puoli viikkoa vääntää jotain ihanaa pitsiliinaa, niin vaivaisen 89 gramman lovi lankavarastossa ei välttämättä tunnu kovin palkitsevalta. ;) Mutta liina on ihana, sopii minusta tosi hyvin meidän tyyliimme ja tuolle pöydälle. Ja oli sitä silti kiva tehdä ainakin siihen reunukseen saakka. :) Niin ja mieskin tykkää tästä. :) Hän itseasiassa toivoi neliskanttista liinaa, joka laitettaisiin pöydälle just tuolleen, miten se nyt kuvassa onkin. Ja hän sai mitä tilasi. :) Saa nähdä, kauanko pienet majanrakentajat antavat liinan olla pöydällä... ;)

Oikein ihastuttavaa viikonloppua kaikille! :)

11 kommenttia:

  1. Tampereella asuin opiskeluaikana jättimäisessä Sorsapuiston asuntoyhtiössä. Jossakin vaiheessa meille uusittiin roskakatos, ja sinne tehtiin oikein "huone" kierrätystavaraa varten, oli lappu ja kaikki. Kun muutin talosta pois, vein jotakin kamaa sinne, ja heti se oli kadonnut.

    Ihana liina!

    VastaaPoista
  2. Tuo on niin tuttua tuo, että ihmiset vievät roskakatoksiin sellaista tavaraa, jota sinne ei saa viedä. Asun opiskelijakämpässä ja meidän roskakatos on lähestulkoon aina täynnä "kiellettyä" kamaa. Tosin sen verta huonokuntoista, että niitä ei voi itselleen ottaa. Kaiken huippu on se, että naapurirapun (ei opiskelijakämppiä) käyttävät meidän roskiksia! Eivät voi viedä omaan viereiseen roskiskatokseen, koska hyvänen aika, siinä on ovi ja lukko pitäisi avata avaimella. Heittävät sitten meidän roskiksiin kaiken ja me saadaan valituksia siitä, että roskikset ovat täynnä ja on juuri kiellettyjä kamoja. Ja omia roskia ei tietenkään saa muiden roskista täpötäysiin roska-astioihin.. Mutta takaisin varsinaiseen aiheeseen, todella kaunis liina! Pitää itse hommata tuo sama ohje jostain ja tehdä tuo. Todella kaunis ja sopisi meillekin, toisen värisenä vain ;)

    VastaaPoista
  3. On se hyvä,että sielläkin on dyykkari,taidetaan meidänkin huusholissa sellaista harrastaa ja löydetty ihan uutta tavaraa! Kauniin liinan olet virkannut.

    VastaaPoista
  4. Mukava juttu dyykkareista, samaa harrastetaan täällä.
    Tuo liina on kaunis, mutta kauanko sai olla paikallaan.

    VastaaPoista
  5. Kierrätys on oikein hyvä juttu.

    Ilimeisesti en oo täälä käyny elokuun jäläkeen, kuten en missään muussakaan blogissa, aika ei oo riittäny. Monenlaista tekstiä täälä taas oli, en jaksa kommentoida nyt niihin vaikka mielipitteitä oliski. Mutta sanonpa vaan että onnea rukista. Perehyt siihen ajallaan siiten kun sitä on ja voimia. Ja pidä vain oma tyylis niin langoissa, sukissa tai ihan missä vaan. Eihän meitä voi pakottaa sammaan muottiin, onneks.
    Ite kuulun raverlyyn mutta eipä musta oo sielä muuta ku ne tieot mitä oon alakuun laittanu enkä oo sielä käyny varmaan 2 kuukauteen. Eli liityin uteliaisuudesta joskus kevväällä mutta eipä tuu sielä käytyä ku ei aika riitä
    Mukavaa syksyä sulle!! :)

    VastaaPoista
  6. Meilläkin suurin osa huonekaluista on muiden hylkäämiä, jo kaatopaikalle menossa olleita (dyykatessa säästää niin hyvin sekä luontoa että rahaa ja tavarakin on yleensä aivan käyttökelpoista).. :) Ja kauniin liinan olet tehnyt.

    VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)