Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

maanantaina, elokuuta 10, 2009

Minä olen pikkupoika posteljoon'...

Tänään oli todellakin postipäivä! :) Sillä postia sekä lähti että tuli. Aamupäivällä kävin postittamassa kolme pakettia, tai no kirjeinä ja maksikirjeenä ne lähtivät, mutta kummiskin. Kivaa postia on luvassa joillekin toivottavasti jo huomenna, ja sitä myöten pääsen sitten vähän myös esittelemään viime päivien puuhasteluja. :)

Noilla paketinlähettämisasioilla kävin pääpostissa, kun olin keskustassa aamupäivästä liikkeellä. Mutta sitten mies soitti, että minulle on tullut pakettikortti, ja kun hän laittoi tekstarina koodin, niin kävin vielä paluumatkalla mutkan meidän omassa postissa hakemassa paketin. Ja olipa vielä kotonakin odottamassa yksi paketti! :) Että kylläpäs on nyt posti kovasti kulkenut. :) Siinä kotona odottaneessa paketissa oli vain yksi kirja, jonka tilasin töitäni varten, joten en viitsi sitä tässä esitellä. ;) Mutta sen sijaan esittelen, mitä siinä isommassa paketissa oli, mikä piti ihan postista saakka hakea ja pyöräntarakalla lastenistuimessa kuljettaa - ja kyllä, pistin paketin niillä lasten turvavöillä kiinni, ettei vaan tipahda vauhdissa. ;)

Minähän liityin tässä joku viikko sitten Juju-kirjakerhoon, ja sieltä tuli nyt liittymispaketti ja kylkiäinen. Noista valitsemistani liittymiskirjoista ei kyllä kumpikaan ollut sellainen, että voisin ajatella ostavani sen normaalihinnalla kaupasta. En ylipäätään ole kauhean ihastunut noihin käsityökirjoihin, joita ilmestyy tuhka tiheään, sillä jotenkin olen paljon enemmän mieltynyt lehtien - tai siis Novita-lehden ;) - neuleohjeisiin, ja lehdistä löytyy mieluisampia virkkaus- ja ristipisto-ohjeitakin. No, joitakin ristipistokirjoja on kyllä ollut kiva ostaa hyllyynkin, ne mallit kestävät jotenkin enemmän aikaa kuin neule- ja virkkausmallit. No, joka tapauksessa kaksi kirjaa piti valita Jujukerhoon liittyessäni, ja toinen valintani osui tähän:


Tämä on vähän kaikenlaisten käsityölajien perusteos. Sisältää paljon vaikka mitä, mutta lähinnä perustietoa, tekniikkaa jne. Enemmän sellainen opaskirjanen, jos haluaa opetella jotain uutta kädentaitoa, mitä ei ole ennen tehnyt, mutta ei tästä kauheasti uusia ideoita saa. Sisältönä ompelua, tilkkutöitä, paperitöitä, neulontaa, koristelu- ja maalaustekniikoita, kirjontaa, posliinin koristelua, huovutusta, lelujen tekoa, ryijyn valmistusta ommellen, olkitöitä, solmeilua, pajutöitä, virkkausta ja kuivakukkatöitä. Siis todellakin kaikkea! Niin no, mistäpä sitä tietää, vaikka joskus innostuisin tämän kirjan avulla kokeilemaan jotain uutta, ainakin märkähuovutusta olisi kiva opetella, ja tässä on myös hyviä niksejä ompeluun, kun se homma tahtoo minulla aina vähän takkuilla. ;)

Neuleosiossa on kyllä kivoja mallineuleita, että ehkä siitäkin tulee jotain joskus itselle ammennettua. Ja tämä pusero olisi kyllä ihana:


Mutta siis neulomisen kohdalla ainakin ihan peruskamaa pääasiassa, eli miten teet oikean ja nurjan silmukan ja sitä rataa... Virkkauspuolella sama juttu, eli ei mitään minulle uutta, eikä kauheasti kivoja uusia mallejakaan. Nämä kuusikulmiot näyttävät ihan kivoilta:


Mutta siis joo, jos olisin kirjakaupassa selaillut, niin olisi jäänyt hyllyyn. Hankala kummiskin netin kautta tehdä valintaa noista liittymiskirjoista, piti ottaa jotain sellaista, mikä edes vähän kuulosti kivalta nimen perusteella. :)

Toinen valintani oli sitten tämä:


Tässä myös sama juttu, että ei kauheasti mitään uutta, eikä oikein kivoja ideoitakaan. Suurin osa ohjeista on ihan sellaisia pikkutöitä, tyyliin virkkaa pikkukukkanen ja kiinnitä se laukun koristeeksi. Tai jotain virkattuja rannekoruja. Mutta ehkä tuoltakin jotain ideaa joskus tarttuu matkaan, vaikkapa sitten jämälankatöiksi...


Tämä huivi näytti aika kivalta.


Ja tämä laukku olisi aika söpönen. :) Kuten kuvasta huomaa, vaikka kirjan nimi on virkkauksen ilo, niin se sisältää myös neulomista.

Mutta se varsinainen syyni liittyä kerhoon oli tietysti kylkiäinen. :) Ja se näyttää tältä:


Liittymislahjana tuli tällainen kassi, jossa voi kuljetella käsitöitä. :) Kuvausrekvisiittana ahdoin laukun sisälle neljä 7 veljestä -kerää ja yhden Novita-lehden, ja hyvin mahtuivat, eikä lehti mennyt edes ruttuun ja tilaa jäikin vielä, eli laukkua ei vielä noilla saanut ahdettua niin täyteen, ettei olisi vetoketju mennyt kiinni. Voisin siis kuvitella, että tässä pystyisi hyvinkin kuljettamaan vaikkapa neuletapaamiseen kaiken tarvittavan, joten käyttöön tämä tulee ehdottomasti. :) Parasta tässä on se, että tämä on jotain "muovista" materiaalia, ja vaikka nyt yleensä ällöän muovisia juttuja, niin tässä se on plussaa siksi, että yleensä kuljen neuletapaamisiin pyörällä säällä kuin säällä, joten tässä kassissa todennäköisesti neuleet pysyvät kuivina rankkasateellakin! :) Pirtsakka väri on myös tietysti kiva juttu, tämä ei olisi mustana tai harmaana yhtään niin kiva. ;)


Samaa sarjaa tuli myös puikkopussi, jollaista minulla ei entuudestaan vielä ollutkaan. Kaikki kuvassa näkyvät bambuiset/puiset puikot tulivat mukana myös: pitkien puikkojen vahvuudet 8 mm, 5 mm, 4 mm, 3,5 mm; pyöröpuikot 3,5 mm, sukkapuikot 3 mm ja yksi 3 mm apupuikko. Kiva setti siis! :)


Ja puikkopussia kuulunee säilyttää sitten jokseenkin näin. :)

Mukavaa alkanutta tätä viikkoa kaikille! :)

6 kommenttia:

 1. No hö, mä en saanut ilmaiskirjojen lisäksi mitään kylkiäisiä kun aikanaan liityin Jujuun... :)

  Mulla on nuo molemmat kirjat, eikä niissä tosiaan mitään ihmeitä ole. Mutta ainakin se Taito tehdä... on hyvä hakuteos, jos tosiaan joskus pitäisi opetella jotakin uutta. Ja ainahan voit myydä nuo vaikka Huudossa ja ostaa rahalla jotakin kivaa, kuten lankaa! :)

  VastaaPoista
 2. Hih, valitsin nuo samat kirjat kuin sinäkin :D Ihana tuo kassi ja puikkopussi, oli ihan pakko liittyä niiden takia...

  Tulisipa miunkin paketti jo pian!

  Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 3. Kassi kyllä vaikuttaa kivalta!

  VastaaPoista
 4. Mä valitsin myös tuon Virkkauksen ilo-kirjan ja toiseksi Hurmaavat huivit (ei kauheasti mitään uutta ja mullistavaa siinäkään). Tuo puikkosetti, -pussi ja kassi ovat kyllä tosi kivat. Mullekin saapuivat tänään. :)

  VastaaPoista
 5. Minäkin liityin viime viikolla Juju-kerhoon ja valitsin samat kirjat kuin sinä.

  VastaaPoista
 6. Minäkin suunnittelin kerhoon liittymistä, mutten osanut oikein päättää mitä kirjoja haluaisin, tuo "Taito tehdä, ilo onnistua" minulla jo onkin ja virkkauskirjaa mietin, mutta tiedä nyt sitten :/
  (muttakun tuo kylkiäinen olisi niiin hieno :))
  Blogiisi löysin Ihan Itsestä ja poikkean tänne varmasti jatkossakin.

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)