Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

tiistaina, kesäkuuta 30, 2009

Minä vaan tiskaan astioita ja luudalla lakaisen lattioita

Oikein lämpimät kiitokset jälleen kommenteistanne ja sydäntäni lämmittäneistä neuletakin kehuista! :)

Lupasin vielä jotain valmista käsityötä tämän kuun puolelle, ja tässä niitä nyt tulee:

Luutut (2 kpl)
Tehty ajalla: 28.-29.6.2009
Malli: Kuviot Neulojan käsikirjasta (Lesley Stanfield & Melody Griffiths), silmukkamäärät yms. omasta päästä
Lanka Novita Bambu keltainen (217)
Langankulutus: Tähtikuvioiseen 13 g, sydänkuvioiseen 14 g, yhteensä 27 g
Puikot: 3 mm
Koko: Molemmat n. 16x15 cm
Muuta: Tuliaisiksi menevät jollekulle...


Vielä ennätin siis saada jotain keltaista Project Spectrumiin. :) Loput valmistuneet ovat sitten muun värisiä:

Luutu
Tehty ajalla: 29.-30.6.2009
Malli: Neulojan käsikirjasta (Stanfield & Griffiths) "perhoset", silmukkamäärät hatusta heitetty
Lanka: Novita Bambu farkunsininen (184)
Langankulutus: 20 g
Puikot: 3 mm
Koko: n. 18x18 cm
Muuta: Tämäkin menee tuliaisiksi...

Luutu
Tehty: 30.6.2009
Malli: Neulojan käsikirjasta (Stanfield & Griffiths), mallia sovellettu ja jatkettu omasta päästä
Lanka: Novita Bambu vihreä (352)
Langankulutus: 22 g
Puikot: 3 mm
Koko: n. 19x19 cm
Muuta: Tuliaisiksi tämäkin...

Nämä ovat ensimmäiset neulomani luutut, joten silmukkamäärät menivät vähän kokeilun puolelle. Keltaisista tuli aika pienet, mutta toisaalta ovat käteensopivat. Kuka sanoo, että luutun pitäisi olla heti hehtaarin kokoinen? :) Sinisestä onnistuin saamaan vähän isomman, mutta vasta tuo vihreä alkaa olla sellainen "wettexin kokoinen". Nämä eivät jää itselleni, vaan jotkut pahaa-aavistamattomat sukulaiset ja ystävät saattavat saada nämä. ;) Itselläni ei edelleenkään ole neulottua luutua, mutta hyvähän se onkin ensin viedä näitä testikappaleita toisille ja kysellä sitten käyttäjäkokemuksia, niin voi niiden perusteella tehdä itselle sitten sen täydellisen. :D Ei vaines, mulla vaan sattuu olemaan niin hyvät kaupasta ostetut mikrokuituliinat siivoukseen, etten ole vielä muita luutuja kaivannut. Ostin niitä aikoinaan kaksi pakettia, jokaisessa paketissa oli neljä luutua, joista vihreä on keittiöön, vaaleanpunainen kylppäriin, keltainen pölyille ja sininen ikkunoille. On niissä myös materiaaleissa jotain eroa, ei ainoastaan väriero. Ja sitten kun ostin kaksi pakettia, niin toiset voivat olla pyykissä ja toiset käytössä, kestävät 60 asteen pesua, ja ainakin keittiön ja vessan luutuja on pesty kymmeniä kertoja, ja hyvin toimivat edelleen. Siksi en siis ole vielä innostunut itselle neulottuja luutuja tekemään, ja toinen syy on se, että kunhan tuo kuopus luopuu vaipoista, niin meillä on varmaan sen jälkeen ainakin sata luutua siivouskäyttöön. Olen vaipoissa käyttänyt imuina ensinnäkin harsoja, jotka ovat aivan loistavia luutuja, mutta lisäimuina sitten vielä vanhoista pyyhkeistä leikattuja paloja, jotka olen huolitellut siksakilla, ja joita voi taitella vaippojen sisälle. Sitten jossain vaiheessa kuulin sanan "hamppu" ja ompelin hamppucollegesta kaksinkertaisia taitettavia imuja, mutta jotka menivät ompeluvaiheessa niin kieroon, ettei niitä kehtaa ainakaan myydä saati lahjoittaa vaippakäyttöön, joten luutuiksi menevät nekin. Samoin kuin ehkä ne bambuimutkin, joita ompelin kuopukselle, ja jotka ovat olleet ahkerassa käytössä hänellä, ovat paraikaakin yövaipassa. Että luutuja meillä riittää vaippaiän jälkeen vaikka loppuelämäksi, niitä imuja on nytkin yli oman tarpeen, mutta kun sattuu maito tai mehu tai pissa lentämään lattialle, niin vaippakaapista voi käydä aina hakemassa luutun, joka imee paljon tehokkaammin kuin vaikkapa keittiön luutu (jolla ei kyllä sitä pissavahinkoa toki paranekaan pyyhkiä ;) ).

No tulipas pitkä meriselitys sille, miksi minulla ei ole ainoatakaan neulottua luutua, mutta kohta on joillakin läheisilläni sellaiset. ;)

Meni muuten tuon vihreän luutun valmistuminen aika hilkulle, että ehti kesäkuun puolelle, kun valmistui tuossa n. 23 maissa. :) Mutta hyvä kun valmistui, niin saapi heinäkuussa aloitella jotain uutta. Nyt taidankin alkaa vääntämään kuukausiraporttia, julkaisen sen joskus heinäkuun ensimmäisen puolella sitten... :)

8 kommenttia:

 1. Enpä osaa tätä postauksen varsinaista asiaa muuten kommentoida kuin että en ole kokeillut vielä koskaan tuollaista itse tehtyä rättiä (kuten meillä päin niitä nimitetään). Oikeastaan tulin vain kertomaan sulle vinkiksi, että ainakin meillä täällä Lahdessa on Prismoissa melkein kaikki Novitan langat puoleen hintaan. Itse ostin eilen kilon Tennesseetä 22,5 eurolla eli edullista on. Tulit heti mieleen, kun mietin, kuka tykkäisi Novitasta, joten siksi yksinoikeudella vinkki vain sinulle :)

  VastaaPoista
 2. Meillä on yksi neulottu Bambu rätti, isäntäkin tykkää sitä käyttää. Mua vaan harmittaa kun mun varastoistani ei löydy noita Bambun kauniimpia sävyjä, kun siis niitä hailukoita roosaa ja beesiä, jotka olivat Bambun ekat värit.

  Siinä siis syy miksi meillä ei ole enempää itseneulottuja rättejä ;-)

  VastaaPoista
 3. Mikrokuidut meilläkin vielä jyllää! Toisaalta neuloin liivin pojalle Bambun tultua markkinoille ja oli niin hajoavaa lankaa, ettei ole tullut ostettua. Varmasti senkin neulomiseen tottuu ja muutaman kilon neulottua sujuis jo multakin... NUo mallineuleet on kauniita.
  Iloista Heinäkuun alkua!

  VastaaPoista
 4. Kauniita tiskirättejä. Minä olen tykännyt kyllä erityisesti juuri Novitan bambusta tehdyistä tiskiräteistä, mutta en oo kyllä varma viittinkö niitä lisää tehdä. Mikrokutuliinat ovat minustakin käteviä käyytössä ja tykkään keittiössä myös Chifoneteista.

  VastaaPoista
 5. Tykkään erityisesti tuosta sinisestä rätistä, sen mallikuvio on miusta hirmusen nätti. Kiitos (-ja anteeksi- :)) ideasta vaippojen imujen käyttöön. Sitten joskus tulevaisuudessa otan idean käyttööni, jos enää muistan. Miulla kun ei niitä imuja oo vielä pahemmin ylimääräisiä, mut on varmasti näppäriä myös rättimateriaaliksi.

  VastaaPoista
 6. Olipas täällä paljon nähtävää, kun en liki viikkoon ole ehtinyt/päässyt käymään! Lukemaan en nytkään ehtinyt, mutta kuvat katselin. Ja aivan ihan nuo jakku tuossa edellisessä postauksessa! Entä nuo tiskirätit, nekin on ihania. Hyvä oivallus käyttää Neulojan käskirjan malleja. Minullakin on se kirja, joten täälläkin vielä valmistunee tiskirättejä sen malleilla. Kiitos vain ideasta! ;)

  Mukavaa kesäistä heinäkuuta!

  VastaaPoista
 7. Terveiset ruokatauolta... Nätit luutut. Ja hyvät käytössä. Itse en ole enää sifonetteihin koskenut, kun luuttuja aloin neuloa. Saisin vielä muutaman neuloa, hyvä kohde kokeilla eri mallineuleita!

  VastaaPoista
 8. Nättejä rättejä, mutta vielä nätimpi on tuo neulejakkusi.

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)