Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

torstaina, tammikuuta 01, 2009

Tervetuloa Heivattujen Kudelmien pariin! :)

Uusi vuosi, uudet kujeet, uudet neuleet ja uusi blogi! :) Kiva, että löysitte tänne, niin te, jotka uskollisesti olette lukeneet vanhaa Marin omat käsityöt -blogiani Vuodatuksessa, kuin sitten tekin, jotka ehkä ensimmäistä kertaa luette hengentuotoksiani. Toivottavasti viihdytte uuden blogin parissa! :) Jutut tuskin tulevat tästä muuttumaan ainakaan parempaan suuntaan, mutta jospa uusi blogi kaikkinensa toisi tähän bloggaamiseen vähän virkistystä.


Joku tietysti ihmettelee, että miksikäs se Mari nyt meni tämän bloginsa tänne Bloggeriin siirtämään, ja jottei kenenkään tarvitsisi omia arvailujaan esittää, niin valotetaan tätä valtaisan muutoksen taustoja vähäsen. Ensinnäkin tämä ei ole mikään hetken päähänpisto, vaan olen luonut tämän uuden blogini jo elokuussa 2008, mutta pitänyt sen ainoastaan itseni ulottuvilla. Kaikessa rauhassa olen tätä luonut ja suunnitellut ja muokkaillut, ihan jo siksikin, että edellinen blogi tuli tehtyä kolme vuotta sitten ihan hetken mielijohteesta, mutta näiden kolmen blogivuoden aikana on tullut paljon vastaan asioita, jotka haluaisin nyt tehdä toisin, enkä oikein osaa muuta kuin aloittaa tavallaan puhtaalta pöydältä.

Moni on viime aikoina vaihtanut bloginsa Vuodatuksesta Bloggeriin siksi, etteivät ole syystä tai toisesta enää Vuodatuksesta tykänneet. Itselläni ei ole mitään kaunoja Vuodatusta kohtaan, tykkäsin siellä monesta asiasta ja periaatteessa olisin voinut siellä vaikka jatkaakin tai perustaa uuden blogini sinne. Minua ei ole Vuodatuksen palvelimen hidastelut häirinneet, olenkohan niitä edes huomannut... Minulla kun on tapana pitää montaa välilehteä kerralla aina auki, ja jos jossain ei sivu lataudu hetkessä, niin mennään siksi aikaa puuhastelemaan jonnekin toiselle sivulle. Tai sitten istun koneen ääressä kudin kädessä, ja jos kuvan latautumista pitää odotella, niin siinähän jo neuloo pitkän matkaa. Vuodatuksessa itse asiassa oli moni asia paremminkin kuin Bloggerissa, esimerkiksi tykkäsin siitä, kun sinne sai tehtyä erikseen niitä sivuja, ja niitähän teinkin sinne ahkerasti, oikeastaan liiankin ahkerasti, koska niiden päivittäminen alkoi käydä työlääksi... ;)

Bloggerissa on minusta Vuodatukseen nähden hyvää se, että tänne voi laittaa kirjoituksiin useamman kuin yhden kategorian. Minähän jo Vuodatuksessa kertaalleen lisäilin noita kategorioita, mutta niitä ei siltikään ollut tarpeeksi, ja niistä piti tehdä niin kauhean yleismaailmallisia, että lopulta koko kategorisointi tuntui melkein turhalta. Toivottavasti saan tänne tehtyä vähän järkevämmän kategoriat, muokkaillaan niitä sitten taas, jos en ole tyytyväinen... :)


Tykkään myös Bloggerin kuvasysteemistä, kun tänne voi ladata kuvia suoraan omalta koneelta, ei tarvitse tallettaa mihinkään kansioon, kuten Vuodatuksessa. Huono puoli on se, että täällä on tosi vähän tuota kuvatilaa, eli todennäköisesti tuo Picasa-albumi on vuoden päästä täysi. :( Katsotaan sitten, mitä teen, mutta eiköhän tässä näin alkuun pärjätä näillä eväillä. Minusta Bloggeriin tulee myös kauniimmin kuvat esille kuin Vuodatukseen, kun Blogger tekee jo valmiiksi pienet "kehykset" kuville. Hyvää on myös se, että täällä kuvaa klikkaamalla saa nähtäväksi kuvan suurempana, mikä on monesti tarpeen käsitöitä esittävissä kuvissa. Vuodatuksessa sai aina pyydellä anteeksi kuvan surkeaa laatua, siis vaikka se olisikin muuten onnistunut, niin välttämättä sitten yksityiskohdat eivät kuitenkaan näkyneet kunnolla, kun sen lätkäisi blogiin.

On täällä paljon muutakin hyvää, mutta tuossa ehkä nuo kaksi tärkeintä. Jos vielä jotain huonoa pitää sanoa, niin kommentoidessa ei voi jättää Bloggeriin omaa sähköpostiosoitetta, ja se on tosi huono asia niiden lukijoiden kannalta, joilla ei ole blogia, eli he eivät voi mitenkään "tunnistautua" tai jättää minulle yhteystietojaan, jos eivät halua jättää mailiosoitettaan julkiseksi esim. kommentin viestiosioon. Tämä myös lisää ehkä riskiä, että tulee anonyymejä kommentteja, eli en pysty tavoittamaan tai tunnistamaan kommentin jättäjää. Olenkin miettinyt, miten tämän kommentointiasian järjestän, mutta katsellaan nyt vähän aikaa, miten tämä tästä alkaa sujua... Kommentit ovat kyllä erittäin tervetulleita, ja kaikki kommentit taatusti luetaan! :)

Bloggeriin kuitenkin siirryin ihan vaihtelun vuoksi, virkistääkseni ennen kaikkea itseäni tässä bloggaamisharrastuksessa. :) Tuntui, että olin jo vanhaan blogiini laittanut niin paljon tavaraa, että halusin tehdä jonkinlaisen "siivouksen". Mutta kun en raaski hävittää vanhaa roinaa mihinkään, niin jätin ne roinat sinne, otin tarpeelliset tänne ja jatketaan täällä tästä eteenpäin. :D Eli kyllä ne suurimmat syyt vaihdokseen ovat ihan esteettisiä, haluan blogini näyttävän jatkossa vähän erilaiselta, ja tällä hetkellä se siis näyttää tällaiselta kuin nyt. Ehkä se tästä vielä muokkautuu, kun tänne ensin kotiudutaan.


Vielä tietysti tuosta aika oleellisesta muutoksesta, eli kuten huomaatte, niin tässä ollaan vaihdettu myös nimeä. :) Kolme vuotta sitten tosiaan perustin blogin noin viiden minuutin harkinta-ajalla, eikä siinä ajassa keksitä todellakaan mitään hirveän lennokkaita bloginimejä, etenkään kun en ollut koskaan vieraillut yhdessäkään blogissa, enkä tiennyt millaisia nimiä ihmisillä yleensä on blogeissaan. Myöhemmin on harmittanut rankasti tuollainen tylsä bloginimi, jossa on vielä oma etunimi heti otsikossa. Mutta en oikein jaksanut alkaa sitä vaihtamaankaan, joten annoin sitten olla. No, viime keväänä eräänä päivänä mieheni toi kaupasta kuivattuja hedelmiä, joita meillä napostellaan mieluummin kuin karkkia, ja mieheni oivalsi yhtäkkiä sanaleikin "Kuivatut hedelmät - Heivatut kudelmat"! Minusta tuo sanaleikki oli hauska, ja kirjoitin sen heti pienelle muistilapulle ylös, ja kiinnitin lapun läppäriini. Ajattelin, että tuota käytän jossain sopivassa vaiheessa. Sitten kun aloin harkita tätä blogin siirtämistä, niin tiesin, että siinä on minun blogini uusi nimi: Heivatut kudelmat. :) Hassua, että tuota sanaparia ei ole kukaan käyttänyt bloginimessä, vaikkakin yhdessä netissä pyörivässä humoristisessa kakkuohjeessa tuota on kyllä käytetty (löytyy googlettamalla "heivatut kudelmat"). Mutta vakuutan, että mieheni ei ollut tuota kakkuohjetta koskaan lukenut, joten kyllä voin sanoa, että tämä bloginimi on hänen keksintöään. :) Nimellä ei ole mitään sen syvällisempää merkitystä, eli en aio suinkaan heivata kutimiani minnekään nurkkaan, vaikka välillä mieleni tekisikin keskittyä vain ristipistoihin. Mutta niin kauan kun meikäläisellä on varastossaan enemmän kuin viisi kiloa lankaa, niin kutimia ei oikein passaa mihinkään heivailla...

... tästä pääsemmekin sitten uudenvuodenlupauksiin, joista kirjoittelen seuraavassa postauksessa. Kunhan nyt ensin saadaan kaikki säädöt tänne viilattua valmiiksi. Aika pitkälle olin tämän blogin valmiiksi tehnyt ennen kuin vuoden vaihtuessa avasin tämän julkiseksi, mutta varmasti vielä jotain hienosäätöjä on jäänyt epähuomiossa tekemättä.

Ai niin, miksikö juuri vuodenvaihteessa tämä muutos? No, meikäläinen kun rakastaa noita tilastoja, niin mun kirjanpitoni olisi mennyt täysin sekaisin, jos vuoden 2008 käsityöt olisivat olleet kahdessa eri blogissa... ;) Helpompi pitää kirjaa kaikesta, kun kaikki vanhemmat jutut ovat nyt siellä toisaalla ja uudet jutut täällä. Siksi en sitten vuoden lopullakaan halunnut aloitella enää uusia käsitöitä, että pääsee aloittamaan melkein nollasta tämän vuoden. :)

Esteettisiä muutoksia on siis tehty, mutta sisältö on tärkeintä. Käsitöiden parissa jatketaan, ja sama vanha minä täällä edelleen kirjoittelen, kaikesta huolimatta. :) Kiva, jos jaksatte jatkaa höpötysteni lukemista - ja olisi kiva myös kuulla kommentteja, miltä tämä uusi blogi vaikuttaa! :)

Oikein hyvää alkanutta vuotta 2009 jokaiselle blogini lukijalle!

26 kommenttia:

 1. Hei! Uusi blogisi näyttää oikein hyvältä, huomaa että sen suunnitteluun on käytetty aikaa. Sanoisinpa, että tulos on vaivan arvoinen. En tähän hätään osaa sanoa muuta kuin että tykkään tästä enemmän kuin Vuodatuksen blogistasi - ehkä siksi, että tämä on jotenkin selkeämpi. Pirteä, värikäs, eloisa, mutta samalla myös sivupalkissa asiat napakasti niin että ne on helppo löytää ja ymmärtää. Tykkään!

  VastaaPoista
 2. onnea uudelle blogille! huh, mää jo säikähin että oot kutimet kokonaan heivaamassa mut ei nyt sentään, huh. :)

  VastaaPoista
 3. Onnea uudelle ilmeelle! Uusi vuosi uudet kujeet!

  VastaaPoista
 4. Onnea alkaneelle vuodella ja myös uudistuneelle blogille. Ilo on vierailla sivullasi.

  VastaaPoista
 5. Hyvää uutta vuotta :)
  Oikein onnistuneelta vaikuttaa tämä uusi blogisi ! Mulle kävi samalla tavalla kuin sulle: perustin blogini suit-sait sukkelaan ja sen nimi on alkanut tökkiä. Olenkin mietiskellyt samaa kuin sinä, eli uuden perustamista. Mutta harkitsen vielä....

  VastaaPoista
 6. Onnea uudelle blogille!! Ja hyvää tätä alkanutta vuotta!!
  Huh, kyllä minullakin ensin löi sydän ylimääräisen lyönnin, kun hämmästyin...onneksi luin kunnolla jutun Vuodatuksen puolella, ja löysin tieni tänne!!

  VastaaPoista
 7. Tulin minäkin kurkkaamaan uutta blogiasi. Hyvältä näyttää. Onnea vuodelle 2009!

  VastaaPoista
 8. Onnea uudelle blogillesi ja suotuisaa käsityövuotta 2009!
  Hyvinhän tänne osasin blogilistan huolehtiessa opastuksesta. Ja mukavalta täällä näyttää! Tulee ehkä helpommin kommentoituakin, kun minun ei Bloggerin käyttäjänä tarvitse itse naputella tietojani.

  VastaaPoista
 9. Vuoden bloggeroinnin jälkeen, kuvatilasta on käytetty 3%.... Eli ei se heti lopu, jos näkee sen vaivan, että pienentää kuvia hieman. Ja voihan kuvia ladata Flickrin kauttakin.
  Onnea uudelle alulle!

  VastaaPoista
 10. Hyvää alkanutta vuotta ja onnea uudelle blogille!

  VastaaPoista
 11. Onnea uudelle blogille! Kertoilehan jatkossakin käyttökokemuksia, meitä on muitakin jotka harkitsevat blogin siirtämistä... :)

  VastaaPoista
 12. Onnea uudelle blogille ja tälle vuodelle :)

  VastaaPoista
 13. onnea uuden blogin johdosta, ja tietysti onnea alkavalle vuodelle!

  VastaaPoista
 14. Onnea uudelle blogille ja vuodelle!

  VastaaPoista
 15. Onnea uuteen blogiin. Mua vähän häiritsee voimakas taustaväri, niin että jos vienosti saa toivoa niin ehkä vähän haaleampi sävy? Mutta ehkä tää on vaan mun ongelmani :)
  Täytyy kyllä ihailla järjestelmällisyyttä, mun aivoista puuttuu kokonaan se kirjanpitoalue :)

  VastaaPoista
 16. Paljon onnea uutukaiselle blogille ja myös onnea vuodeksi 2009!

  VastaaPoista
 17. Onnea Uudelle blogille ja vuodelle!

  VastaaPoista
 18. Onnea uudelle vuodelle ja uudelle blogillesi!

  VastaaPoista
 19. No moi! Täällä nyt minäkin kurkkimassa. Ja tuun takuuvarmasti toisen, kolmannenkin... kerran. Näinhän se menee että uusi vuosi ja uudet kujeet!

  VastaaPoista
 20. Oikein hyvää uutta vuotta sinulle ja perheellesi! Onnea myös uudelle blogille!

  VastaaPoista
 21. Onnea uudelle vuodelle ja uudelle blogille!

  VastaaPoista
 22. Onnea uudelle blogille ja uudelle alkaneelle vuodelle myös! :)

  VastaaPoista
 23. Kaikin puolin hyvää ja ihanaa vuotta 2009!!! Blogin nimi on kyllä hauska:)

  VastaaPoista
 24. Hei, löysin vanhan blogin kautta tänne...
  Onnea uudelle blogille sekä vuodelle 2009!
  Ihan hyvälle tuulelle tulin, kun lueskelin tarinointiasi.

  VastaaPoista
 25. Onnea uudelle blogille ja uudelle vuodelle! Onneksi blogilista linkkasi tänne, ensin kyllä löi tyhjää että kukas se tämän hauskan nimen takana on:)

  VastaaPoista
 26. Heippa!

  Eksyin jotain polkua pitkin blogiisi ja tykkäsit heti niin paljon, et luin sen alusta loppuun :)
  Ehkäpä jään vakilukiaksi.

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)