Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

maanantaina, maaliskuuta 13, 2017

torstaina, maaliskuuta 09, 2017

Raapimispuu

Nyt on maailmankirjat sekaisin, kun pistän heti kaksi käsityöpäivitystä samana iltana! :D Mutten viitsinyt samaan päivitykseen laittaa ihan eri aiheisia juttuja, niin tehdään tämä toinen erillisenä.

Uudenvuodenpäivänä sain kämppäkaverin, joka aika nopeasti innostui kiipeilemään verhoissa. Totesin, että kyllä tämä kaveri nyt tarvitsee kiipeilypuun. Sattui niin, että äitini osti oikein ison ja hienon 5-tasoisen kiipeilypuun, jossa Tupsu onkin tykännyt leikkiä ja nukkua. Mutta juuri samana päivänä kun tuo kiipeilypuu tuli taloon, oli poikani aloittanut myös koulussa tekemään kissan kiipeilypuuta. No, ei se mitään, voi niitä olla näin villillä kaverilla kaksikin! :)Tällaiselta se kiipeilypuu näytti, kun poika toi sen tänne minun asuntooni. Hieno on jo tällaisenaan, kun on pikkuinen mökki ja kaikkea! :) Mutta eihän tuollainen pelkkä puinen rakennelma ole kissaa pahemmin kiinnostanut. Puhuimmekin heti pojan kanssa, että eiköhän tämä vielä saa päällysteet ympärilleen. Nyt hiihtolomaviikolla on ollut aikaa sellaisia värkätä. 

Kissan kiipeilypuun pehmusteet + lelu
Tehty ajalla: 7.-8.3.2017
Malli: Oma 
Lanka: Tuntematon hahtuvalanka ruskea ja vaalea kuudella tai kahdella säikeellä, tuntematon villalanka oliivinruskea
Langankulutus: 318 g
Virkkuukoukku: 8 mm
Koko: Ylätason päällinen 30x30 cm, alatason päällinen 35x35 cm, pallon halkaisija 6 cm
Muuta: Wau! ♥ 


Päällystimme tuon tolpan sisalnarulla. Kuumaliimaa tarvittiin vain alas ja ylös, muuten tuo pysyy hyvin tuossa ihan tiukalla kieputuksella. Myös kaupan raapimispuissa on sisalnarua, niin sen pitäisi olla näihin hyvä materiaali.


Ylätason pehmusteen virkkasin hahtuvalangoilla, joita minulla oli yksisäikeistä ruskeaa ja kuusisäikeistä vaaleaa. Virkkasin myös tuon ruskean osuuden kuudella säikeellä. Molemmat hahtuvat olivat miesystäväni tädiltä saamiani hahtuvalankoja, ja ruskea jäi yli siitä saunahatusta, jonka esittelin edellisessä postauksessa.

Alatason pehmusteen virkkasin vaalean hahtuvan kahdella säikeellä, eli jouduin jakamaan sen kuusisäikeisen langan kolmeen osaan. Kun se lanka loppui, otin käyttööni oliivinruskeaa villalankaa, joka ei siis ollut hahtuvalankaa, mutta tuntui 100% villalangalta. Sekin niitä miesystävän tädiltä saatuja, mistä ei ole mitään käsitystä mitä se on. Mutta sain senkin langan käytettyä kokonaan tuohon alatason loppuosaan. Vielä jäi pieni nöttönen jäljelle, josta virkkasin pallon Tupsun leikkejä varten. :)


Pallon tarkoitus on myös aktivoida kissa tämän raapimispuun äärelle, jotta se hoksaa teroittaa tuohon narutolppaan kyntensä. Pallo on kiinnitetty tuohon kumilangalla, kuten on siinä kaupasta ostetussa kiipeilypuussakin.


Tuntui tämä Tupsua kyllä kiinnostavan heti, kun sen aamulla kannoin olohuoneeseen. :) Onhan tämä tietysti paljon pienempi kuin se ostoinen valtavan iso kiipeilypuu, mutta itsetehty on aina itsetehty! :) Kyllä olen ylpeä pojastani ja itsestäni, että yhteisvoimin saimme jotain näin hienoa aikaiseksi!

Päähän ja alapäähän

Olen ilokseni saanut viime aikoina kutoa jotain ihmiselle, joka tuli elämääni viime kesänä. :) Toki kudoin hänelle jo viime syksynä synttärilahjan, mutta nämä tulivat nyt hänen toiveestaan. Toinen lämmittämään alapäätä ja toinen pitämään yläpään viileänä. :D

Mountain Stroll -villahousut
Tehty ajalla: 14.2.-6.3.2017
Lanka: Drops Fabel harmaa (200)
Langankulutus: 236 g
Puikot: 2,5 mm
Koko: XL (miehen)
Muuta: Ohjeesta poiketen tein lyhytlahkeiset


Ylemmässä kuvassa väri näkyy oikeammin, tässä alemmassa taasen näkyy neulepinta tarkemmin. Toinen otettu puhelimella, toinen kameralla. Mutta kuten tästä alemmasta näkyy, niin ihan 2o 2n -joustinta tämä on. Ohje oli pitkälahkeisille villahousuille, mutta toiveena oli lyhytlahkeiset, koska lämpimän tarve on enemmänkin noilla alueilla, minne tällaiset villashortsit nyt parhaiten sitä lämpöä tuovat. ;) Ohjeessa ei ollut tuota nyöriä, mutta pujotin sellaisen vyötärölle, että pöksyt pysyvät paremmin jalassa.

Yhtenä iltana hän katseli märkähuovutuskurssilla huovuttamaani laukkua, joka roikkuu minulla yölampussani. Hän kysyi, voisinko huovuttaa hänelle saunahatun. Vastasin heti, että no en voi, koska märkähuovutus ei ollut oikein minun juttuni. Mutta sitten tuli mieleeni hahtuvalangat, jotka sain hänen tädiltään, kun ne olivat tädille tarpeettomia. Tuumasin, että voisinhan minä neuloa sen hatun ja sitten huovuttaa pesukoneessa. :) Sehän kyllä minulta onnistuu!


Tällaisena se sinne pesukoneeseen meni. :D


Ja tuli ehkä hiukan jopa liian pienenä ulos... Jouduin jopa venyttämään, että se mahtui omaan 54 cm päähäni, ja hänen päänympäryksensä on 60 cm. No, kostutin hattua vielä hiukan enemmän ja venytin sen yhden keittiökulhon ympärille - ja niin tästä saatiin todennäköisesti sopiva saunahattu! :) Ei olla vielä sovitettu tätä hänen päähänsä, mutta uskoisin mahtuvan ja ainahan voi sitten kostuttaa ja venyttää hiukan lisää. :) Tuollaisen saunavihdasta tipahtaneen lehden neulahuovutin myssyyn koristeeksi. 

Saunahattu
Tehty ajalla: 6.-7.3.2017
Malli: Hatusta vedetty
Lanka: Tuntematon hahtuvalanka ruskea kahdella säikeellä
Langankulutus: 85 g
Puikot: 6 mm
Koko: 60 cm halkaisija
Muuta: Neulahuovutettu lehti huovutusvillasta

Sen kummempaa ohjetta minulla ei tähän ollut muuta kuin joistakin huovutetuista myssyistä netistä katsoin vähän viitteitä silmukkamäärään. Ihan siis omasta hatusta tämän tekaisin, vaikka hattu meneekin toiselle. :)

Täällä on valmistunut vielä muutakin, mutta se on sitten toiselle elämääni hiljattain tulleelle olennolle, niin laitetaan siitä erillinen päivitys hiukan myöhemmin... ;)

keskiviikkona, maaliskuuta 08, 2017

Heivattujen Kudelmien neulepodcast, jakso 11

Yhdestoista jakso podcastia! :)Videolla puhun ainaoikeinneliöllä kärjestä aloitetuista sukista, ja löysin kuvaamisen jälkeen ohjeen tähän aloitukseen blogistani. Tässä linkki vanhaan blogitekstiini.

torstaina, maaliskuuta 02, 2017

Oi Aurora, kaikkiko katoaa?

Miks nykyään on koko ajan jossain lankatarjouksia?


Eipä silti, taisin jo muutama viikko sitten täällä mainita, että käyn ostamassa nämä 7 veljeksen Aurorat maaliskuussa, kunhan tulee sinne päin kaupunkia käyntiä, missä näitä myydään halvimmalla. Mutta Tokmanni repäisi ja myi näitä 2 kerää kympillä. Se kaupungin halvin normaalihinta olisi ollut 5,50 e/kerä, eli tässähän säästi aika reippaastikin, kun kuitenkin olin näitä aikeissa ostaa.

AdLibriksellä olisi sitten koko maaliskuun kaikki langat -25%. Jospa sieltä tekisin tilauksen loppukuusta (lasku menisi huhtikuulle). Itselle tuleviin neuleisiin on jo lankaa riittämiin, mutta lahjaneuleiden tarve on loputon, eikä niihin aina löydy sitä sopivaa lankaa, vaikka toki ensisijaisesti koitan penkaista ensin oman varastoni. Mutta hyvä, että voi hyödyntää tarjouksia myös lahjaneulelankoihinkin! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)