Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

torstaina, joulukuuta 12, 2013

Sininen hetki

Joku lukijani on saattanut jo ihmetellä, enkö enää neulo ollenkaan, kun valmiita töitä ei ole esitelty lähes kolmeen viikkoon. No, toki minä neulon ja teen ristipistoja lähes kaiken aikaa, sillä eihän minulla parempaakaan tekemistä ole. :) Ainoat menoni ovat lääkärissä ja kuntoutuksessa käymiset, ja kaiken lopun valveillaoloaikani käytän ihan vaan peiton alla levätessä, lukiessa ja käsitöitä tehdessä. Viime viikkoina sairauteni on kuitenkin tehnyt minut entistäkin väsyneemmäksi, mistä syystä valveillaoloaika on vähentynyt pidempien yö- ja päiväunien lisääntyessä, ja toki se väsymys on näkynyt myös hitautena. Eli vaikka minulla on käsityö kädessä kaiken aikaa - myös torkkuessa - niin jälkeä syntyy hitaammin. Pistelyprojekti on tietysti vienyt noin tunnin käsityöaikaa päivässä, mutta kaiken muun ajan olen ihan oikeasti neulonut - tätä yhtä ja samaa työtä siis melkein kolme viikkoa. Vaan nyt se on viimein valmis esiteltäväksi! :)

Raitamekko
Tehty ajalla: 23.11.-11.12.2013
Malli: Moda 1/2013 nro 20
Lanka: Novita Nalle tumma turkoosi (350), Novita Wool vaalea lila (727), vadelma (534), minttu (305) ja limenvihreä (315)
Langankulutus: 582 g
Puikot: 3 mm
Koko: 40/42 -ohjeella, vastaa ennemminkin M-kokoa (38/40)
Muuta: Tuli kiva! :)

Ohjeen bongasin tämän vuoden ensimmäisestä Moda-lehdestä, jonka käyn lukemassa aina kirjastossa. Ihastuin malliin heti, joten nappasin ohjeesta samantien kopion kirjaston koneella. Lehteä kun ei kannata ostaa pelkästään yhden mallin vuoksi. :) Ohje oli kirjoitettu jollekin tuntemattomalle langalle, kuten Modan ohjeet useimmiten ovat, mutta Nalle ja Wool kelpasivat hyvin tämän langan korvikkeeksi, ja väritkin löysin ihan mieleiseni viime kevään värikartasta.

Vaikka värit ovatkin kevään ja kesän värikartasta, minusta tämä mekko on niin väreiltään kuin kuvioinniltaankin varsin talvinen. :) Pinkki lanka näyttää kuvissa minun koneellani jostain syystä ihan punaiselta, mutta vakuutan sen olevan niin tyttömäisen hempeän pinkki kuin olla saattaa, tässä Novitalta kaapattu tuotekuva:


Eli tuon värinen on tuo raita, joka saattaa näyttää erehdyttävästi punaiselta minun ottamissani kuvissa. En saanut kuvankäsittelylläkään väriä toistumaan oikein, joten pahoittelen, jos kuvat antavat mekon väreistä hieman väärän käsityksen!


Ennen kuin joku erehtyy luulemaan tätä kirjoneuleeksi, niin kerrottakoon, että tämä ei ole kirjoneuletta nähnytkään! :) Kaikki kuviot on tehty ainoastaan silmukoita nostamalla eli neulomatta jättämällä. Jokaisella kerroksella kulkee siis vain yksi lanka kerrallaan, kun taas kirjoneuleessahan lankoja kulkee mukana aina vähintään kaksi. Onpa tässä joitakin kerroksia, joissa neulottiin vain joka neljäs silmukka, eli aina kolme silmukkaa nostettiin/jätettiin neulomatta, neulottiin yksi silmukka, taas nostettiin kolme silmukkaa jne. Olen jotenkin ihastunut nyt näihin nostetuilla silmukoilla tehtyihin kuvioihin, tästä mekosta niitä löytyy kyllä yllin kyllin. :)

Mekon raitaosuuden mallikerta oli peräti 134 kerrosta, kuvio ehtii toistua mekon pituudessa tasan kahdesti helmasta olkaan saakka. Tästä syystä olin koko ajan ohjeessa aika tavalla kiinni, joten mekkoa ei voinut harkitakaan käsilaukkuneuleeksi bussimatkoille ja odotushuoneisiin. Mutta hoksasin luoda toisille puikoille hihojen silmukat, ja niiden tekohan kävi ihan näppärästi ilman ohjettakin. Näiden viikkojen aikana mekon miehusta on saanut siis olla "kotineuleena" ja hihat "reissuneuleena", mikä olikin varsin fiksu järjestely sikäli, että kun mekon miehusta oli valmis, ei hihoistakaan enää montaa kerrosta puuttunut, ja pääsin heti viimeistelypuuhiin.

Mekkohan suorastaan huutaa kaverikseen pitkiä villasukkia samoista langoista. Haluaisin tehdä sukkien varret tuolla samalla kuvioinnilla, mutta valitettavasti vaalea lila lanka ei siihen taida riittää, joten luultavimmin kehittelen sukanvarsiin jotain muuta...

Mekon valmistumisen myötä voin ilokseni ilmoittaa, että tämän vuoden langankulutukseni on jo ylittänyt viime vuoden langankulutuksen, ja 20 kilon rajapyykkikin on niin lähellä, että käytännössä olen jo sen ylittänyt eilen aloitetuilla käsitöillä. Voin siis ihan huoletta jatkaa loppuvuodenkin pötköttelyä ja verkkaista käsityötahtia. :) Kuntoutusta ja lääkärireissujakaan ei ole enää tämän vuoden puolella tiedossa, joten voisin ihan hyvin vaikka kääriytyä kuukaudeksi kokonaan peiton alle. Paitsi että tänään menen harjoittamaan kolmeksi tunniksi pimeässä neulomista... ;) Sitä olenkin odottanut jo vuoden innolla! :) Siitä lisää myöhemmin...

Leppoisia pötköttely- ja neulomishetkiä myös kaikille teille! :)

30 kommenttia:

  1. Onpa ihana pirteä mekko, tykkään väreistä ja kuvioista kovasti! Ja huoh, en itse saisi koskaan tuollaista aikaiseksi vaikka kuinka ihana onkin..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Olihan tässä tekemistä, mutta eipä ainakaan päässyt pitkästymään! :D

      Poista
  2. Kivannäköistä pintaa nostetuilla silmukoilla! Tykkään myös kauluksesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Juu, minäkin tykkään tuosta kauluksesta, vaikka yleensä käytän avarampia päänteitä. Tässä on tavallaan korkea kaulus, muttei kuitenkaan mikään kurkkua kuristava. :)

      Poista
  3. Kivannäköistä pintaa nostetuilla silmukoilla! Tykkään myös kauluksesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jaahas, kommenttisi tuli tuplana, kiitos tästäkin! ;)

      Poista
  4. Ihana mekko, ja on muuten aika talvinen, tykkään :)

    VastaaPoista
  5. Kiva mekko. Pitääpä lähteä kirjastoon tutkimaan tuota lehteä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Toivottavasti löytyy kirjastosta, meidän kirjastossa lehti on ollut pitkään lainassa. Siinä lehdessä mekon värimaailma on muistaakseni tummemman sinistä ja ruskeaa, toivottavasti löydät. :)

      Poista
  6. Pimeässä voi neuloa vaikka mörkö -amigurumin!
    Mukavan pirtsakka mekko valekirjoneuleineen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ootapas, kun saan postattua pimeässä neulomisen tuotokseni! ;) En minä mörköjä uskalla neuloa, ne on niin pelottavia... ;)

      Kiitos mekkokommentista!

      Poista
  7. Ihana mekko, ja miulle ihan uusi tekniikka tuo silmukoiden nostaminen. Kiitos vinkistä, täytyykin siihen tutustua, kun täällä parhaillaan lapasten kirjoneuleen kanssa takeltelen. Ja nostan kyllä hattua tuolle lankakilomäärälle. En taida päästä lähellekään, vaikka laskisin mukaan virkkaamani matotkin. Mukavaa joulunalusaikaa teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Jos olet tehnyt sukkaan vahvistetun kantapään, niin silloinhan silmukoiden nostaminen on tekniikkana tuttu, samasta asiasta on kyse näissä kuvioissakin. :) Minulla on tuohon langankulutusmäärään laskettu virkattu matto ja korikin, niistähän tulee jo hyvinkin kolme kiloa. :)

      Blogini on muuten juhlapyhistä vapaata aluetta, tiedoksi myös muille kommentoijille. Mutta mukavaa loppuvuotta sinulle! :)

      Poista
  8. Että osaakin olla upea mekko. Ihanat raidat.

    VastaaPoista
  9. Voi kun kiva.
    Minulle usein sanotaan että työni on annelimainen.
    Samaa voi sanoa sinulle mutta sanalla, marimainen :)
    En hössötä enkä väsytä !!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Eikös se ole kiva, että jokaisen oma tyyli on tunnistettavissa. :) Olisi ihan kamalaa, jos kaikki kulkisimme samanlaisissa univormuissa. Mulle sanoi joskus eräs "kaveri" lukiossa niinkin kauniisti, että "tuo paita on ihan hirveä, mutta se sopii sun tyyliin!" :D

      Poista
  10. Oho, enpä olisi uskonut, että tuollaista jälkeä voi saada aikaan silmukoita nostamalla! On kyllä hieno mekko, niin sinun näkoinen! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Juu, kaikenlaista uutta sitä tälläkin rintamalla aina oppii.

      Poista
  11. Nättiä jälkeä tulee silmukannostokirjoneuleella:)

    VastaaPoista
  12. wow, onpas hyvän näköinen mekko :-)

    VastaaPoista
  13. Hieno mekko! Mallineule on mielenkiintoisen näköistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Mielenkiinto pysyi kyllä yllä tehdessäkin. :)

      Poista
  14. Onpa nätti ja pirteä neulemekko. Kivan näköistä jälkeä tuo silmukoiden nostaminen :)

    VastaaPoista
  15. Wau! Todella nätti, pirteän värinen mekko.

    VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)